Nu veți înțelege niciodată viața dacă nu veți înțelege această înțelepciune profundă a filosofului Bhartihari.

Nu veți înțelege niciodată viața dacă nu veți înțelege această înțelepciune profundă a filosofului Bhartihari.

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 September 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Fiecare persoană aspiră la bunăstare și prosperitate, dar de multe ori în viața reală totul se întâmplă diferit față de cum ne-am dori.

Uneori, viața ne rezervă surprize pe care nu le-am fi așteptat niciodată. Cum să înțelegem viața și să încetăm să ne împiedicăm de obstacole? Iată câteva opinii interesante.

Când începem să ne asumăm riscuri

Cel care nu își asumă riscuri nu bea șampanie, se spune în popor. În această zicală se află o boabă de adevăr.

Atunci când suntem prinși în rutina „muncă-acasă-muncă”, ne este dificil să înțelegem și să vedem ceea ce se petrece dincolo de ele. Uneori, încercând să ne îngrădim în limitele siguranței, ne îndepărtăm singuri de viață și de succes.

Desigur, în unele cazuri, prudența este necesară, dar adesea se dovedește complet inutilă, izolându-ne de bucurie, nu de ceea ce aduce pericol.

Prin urmare, atunci când ne abatem ușor de la viața obișnuită și de la căile obișnuite, atunci începem să înțelegem arta vieții și să vedem ceea ce nu observam înainte. Important este să sfărâmăm zidurile propriilor reguli și să schimbăm ceva în viața noastră chiar aici și acum, riscând puțin. De exemplu:

  • Începe să acorzi timp activităților care îți plac;
  • Mergi pe jos până la stația de autobuz în loc să mergi cu mașina;
  • Fă o ședință foto frumoasă;
  • Începe să compui muzică;
  • Sări cu parașuta sau mergi să faci scufundări și așa mai departe.

Important este ca acțiunea să iasă din rutină obișnuită și să aducă emoții pozitive și vii, care să te facă să te simți bine. Doar atunci începem să înțelegem și să simțim noi aspecte ale vieții, care devin uimitoare pentru noi, iar tocmai ele ne ajută să simțim viața așa cum trebuie.

Studiază poveștile de viață

Încearcă să studiezi oamenii ale căror stil de viață, condiții de trai și multe altele diferă de ale tale. Astfel de exemple te pot ajuta, pot să te facă mai puternic, să atingi obiectivele propuse și să te bucuri mai des de viață în orice situație.

Bucură-te de prezent

De multe ori nu înțelegem pe deplin viața doar pentru că gândurile noastre rătăcesc în coridoarele trecutului și viitorului. Nu putem să ne bucurăm de prezent pentru că trăim cu planuri pentru viitor în loc să ne uităm cât de frumoasă este grădina noastră sau bradul de lângă fereastră.

Uneori ne plimbăm prin coridoarele trecutului, rememorând vechi supărări în loc să ne bucurăm de ceea ce avem în viața noastră și de ceea ce ne încântă și ne oferă impresii și emoții pozitive.

Odată ce învățăm să ne bucurăm de prezent, o să vedem viața în culori noi, captivante. Începem să observăm cum se schimbă apusurile în august și septembrie, cât de frumoasă este natura, cum se transformă lumea din jur.

Bhartrihari, căruia i se mai spune și Bhartari, este cunoscut în toată lumea pentru numeroasele sale povești populare din nordul Indiei. Iată opinia sa despre cum să înțelegem viața:

,,Numai dacă încetăm să ne întristăm pentru trecut și încetăm să construim planuri pentru viitor, putem să ne bucurăm de ceea ce se întâmplă de la sine.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!