Nu vă grăbiți să ajutați pe alții. Există oameni care vă consumă energia.

Nu vă grăbiți să ajutați pe alții. Există oameni care vă consumă energia.

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2023 in PersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitate

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu necesitatea de a asculta problemele altora. Iar aici există două tipuri de oameni. Vampirii energetici și cei care chiar au nevoie de sfatul și sprijinul vostru chiar acum.

Care este diferența?

Primul tip pur și simplu vă absoarbe energia, încercând astfel să se afirme. Aceste persoane sunt foarte directe, ele vă povestesc detaliat și colorat despre problemele lor, se plâng despre ele însele, despre alții, iar când începeți să sugerați soluții, fie găsesc scuze, fie caută motive pentru care aceasta nu va funcționa.

Alungați-i. Astfel de oameni vă trag în jos cu ei. Singurul lor scop este să-și descarce negativitatea asupra voastră. Aceștia consumă o parte din energia voastră. Trebuie folosiți pur și simplu ca un coș de gunoi unde să aruncați energia care nu vă trebuie. Respectați-vă și nu lăsați în spațiul vostru pe cei care încearcă să se hrănească pe seama voastră.

Voi alegeți mediul în care vă aflați. Și uneori, acesta indică ceea ce este în interiorul vostru și nu a fost abordat. Observați ce fel de oameni vă înconjoară?

Al doilea tip sunt oamenii care chiar caută o soluție și au nevoie de o perspectivă externă și de un sfat util. Ei vă explică situația (dar într-un mod în care nu vă este greu să o auziți) și ascultă ce aveți de spus. Acești oameni recunosc defectele lor și încearcă să înțeleagă cum această situație poate deveni o lecție pentru ei. Ei sunt conștienți și se schimbă!

Însă dacă, după comunicarea cu primul tip de oameni, vă simțiți epuizați, puteți simți o durere de cap, furie, mânie față de voi înșivă, mânie față de interlocutor, oboseală și starea de spirit este mereu afectată, după comunicarea cu cei de-al doilea tip, vă simțiți ca și cum ați înflori, simțiți un val de energie, o bucurie că ați putut ajuta măcar puțin.

Uneori acești oameni vă ajută să identificați anumite aspecte din viața voastră pe care nu le luați în seamă până în acel moment.

În final, Universul comunică întotdeauna cu noi prin alți oameni.

Starea voastră emoțională va fi la fel sau chiar mai bună decât înainte de comunicare.

Fiți atenți, păstrați-vă timpul și energia pentru ceea ce este cu adevărat valoros și important pentru voi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!