Placinta cu mere este la mare cautare la mine in casa. Si, pentru ca nu am intotdeauna timpul necesar pentru a coace o “turnata” romanesca, am apelat la trucurile americanilor care, mai lenesi din fire, au ridicat la rang de traditie o placinta care este pe cat de gustoasa, pe atat de usor de preparat.
Pentru inceput sa pregatim cele necesare pentru placinta de mere, pufoasa, aerata si simplu de facut:
Ingrediente:
100 gr unt moale
250 gr faina
2 lingurite praf de copt
un varf de sare
150 gr zahar
2 oua
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
75 ml lapte
4 mere
1 lingura zahar brun
1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Incepeti preparea placintei prin a incalzi cuptorul la 180 de grade. Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, untul moale, zaharul, ouale, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Adaugati treptat laptele si amestecati pana cand capata un aspect cremos.
Merele se curata de coaja si se taie in jumatate. Jumatate din cantitate se taie cubulete si se incorporeaza in aluat. Cealalta jumate de mere se taie felii subtiri.
Aluatul se toarna intr-o forma de copt rotunda tapetata cu faina. Merele taiate felii se aseaza pe toata suprafata aluatului.
Zaharul brun se amesteca cu scortisoara si se presara deasupra. Coaceti placinta timp de 40-45 de minute, pana se ridica si capata un aspect rumen, auriu.
Indiferent ca este calda sau rece, este delicioasa.
Chiar daca nu este cald afara aceasta se poate asorta cu o cupa de inghetata care cu siguranta ii va impresiona pe musafiri!
Pofta buna!
Beneficiile merelor pentru sanatate:
Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.
O serie de cercetători, au constatat de-a lungul unor studii faptul că dacă reuşim să consumăm cinci mere pe săptămână, vom reuşi automat să reducem şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita.
Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale.
Oţetul de mere poate ajuta la prevenirea formării de pietre la rinichi.
Studiile indică faptul că zilnicul consum de mere (cel puţin un măr pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.
Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33% mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr.
Un măr conţine doar între 50-80 de calorii şi nu are nici o grăsime sau conţinut sodiu.
Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.
Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează la rândul ei sănătatea inimii.
Te-am convins? Celerba vorbă „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă” este cu siguranţă reală! Un simplu măr poate aduce beneficii variate de sănătate şi mai mult de atât, dispune şi de un gust delicios! Nu mai sta pe gânduri! Vrei să ronţăi ceva – ia un măr!
Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!