Nu lasa sa treaca nicio zi fara sa faci ceva pentru sufletul tau, ca atunci cand pui capul pe perna sa dormi linistita!

Nu lasa sa treaca nicio zi fara sa faci ceva pentru sufletul tau, ca atunci cand pui capul pe perna sa dormi linistita!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 January 2020 in Dezvoltare Personala

Stii ca toate aceste experiente te-au facut mai puternica, stii bine ca toate aceste suferinte si umilinte te-au facut mai indrazneata, mai increzatoare, mai dura si mai inimoasa decat orice alta poveste de viata.

Stii ca esti bogata si fara a fi doldora de bani, stii ca saracia nu inseamna umilinta si uitare de sine. Stii ca esti cea mai bogata fiinta de pe pamant pentru toate bogatiile ce s-au adunat in sufletul si in inima ta.

Ti-ai trait istoria asa cum era scrisa in ceaslovul cel mare din cer, fara a te indoi o secunda de calitatile tale, de aptitudinile innascute, de durerea din sufletul tau care plangea in interior si radea pe afara. Nu le-ai dat nici macar o secunda satisfactia de a te vedea la pamant, de a te vedea cazuta, ingenunchiata, suferind si plangand de umilinta. Ai ramas mandra chiar si in momentul in care ai incercat sa te injoseasca in cele mai josnice si murdare feluri, ai avut curajul sa tii fruntea sus, chiar si c and au inceput sa arunce cu pietrele.

Felicitari, fata, pentru taria de a invata, de a avea succes, de a studia zi si noapte fara intrerupere pentru a ajunge acolo unde ti-ai dorit intotdeauna. Pentru taria de a le demonstra celorlalti ca nu te lasi calcata in picioare, umilita, pentru ca ti-ai urmat visul si pentru ca nu ti-a fost frica si nici rusine sa faci din idealurile tale o realitate.

Felicitari pentru copiii pe care i-ai crescut, pentru educatia pe care le-ai dat-o, pentru imboldul pe care l-ai sadit in inimile lor, pentru principiile solide pe care le-ai insuflat, pentru empatia si altruismul care i-au facut oameni.

Felicitari femeie, pentru familia pe care o ai, pe care ai stiut sa o tii stransa, unita in jurul tau, pentru regulile pe care le-ai stabilit pentru fiecare in parte, fara a favoriza sau facilita calea niciunuia dintre membrii ei. Felicitari pentru obiectivitatea de care ai dat dovada, fara a fi lipsita de inima sau rautacioasa. Pentru ca le-ai explicat ca tot ceea ce fac pentru viitorul lor se pregatesc si pentru ca ai inteles ca a creste pe cineva nu inseamna doar a-l hrani sau a-l imbraca, ci inseamna mai mult, inseamna a-l pregati pentru lupta vietii, inseamna a-l cizela pentru greutatile inerente traiului in orice tip de societate!

Felicitari scumpa mea pentru tot ceea ce ai reusit pana acum, pentru tot ceea ce ai devenit de-a lungul timpului, pentru viata frumoasa ce ti-ai pregatit-o, pentru tot ceea ce ai realizat, alaturi de familia ta, de copiii tai, de cei putini care cunosc persoana curata din tine, cei ce vor sa aprecieze femeia care a fost alaturi de toti in cele mai dificile momente si care a facut tot posibilul sa-i ajute pe fiecare in parte la un moment dat.

Nu ai suferit in van, scumpa mea, iar noptile nedormite si lacrimile pe care ti le stergeai singura, nu au trecut neobservate. Au fost ascultate rugaciunile tale si a fost inteleasa taria ta sufleteasca, au fost vazute luminile din sufletul tau si au fost crescute frumos florile din inima ta sincera.

Te-ai maturizat si ai crescut cu vise care au fost concretizate, cu sperante care s-au dovedit a fi adevaruri, cu fragile initial dar durabile realizari, care ti-au intarit credinta si bunatatea. Ai inteles ca binelui i se raspunde cu bine si ca orice fapta buna se intoarce la tine mai devreme sau mai tarziu ca un boomerang atunci cand te astepti mai putin si de la cine te astepti mai putin!

Trebuia sa ti se adevereasca adevarurile rostite de mama ta, de bunica ta, trebuiau sa se concretizeze idealurile cu care ti-ai crescut copiii, trebuiau sa se implineasca promisiunile ce le-ai facut fiului tau, trebuia sa ti se deschida si tie usa sufletului pentru a lasa dragostea sa intre si sa se aseze ca intr-un pat plin de petale de trandafiri.

Nu e niciodata tarziu sa se intoarca roata vietii, a norocului, nu e niciodata prea tarziu sa-ti rescrii povestea vietii, de a da fila dupa fila de amintiri minunate, nu e niciodata prea tarziu sa ti se implineasca visele si mai mult, nu inceta niciodata sa speri, sa visezi si sa-ti doresti! Cat mai sus, cat mai departe, aproape irealizabil la inceput, usor pe parcurs si satisfacator la final.

Felicitari fata, femeie, mama, sotie, viitoare pensionara, bunica fericita, care va pune in fiecare seara capul linistita pe perna, dup a ce va fi tras linia la sfarsitul zilei si va fi realizat ca nu a trecut inca o zi si atat, ci ca a trecut o zi in care a mai realizat ceva, oricat de mic si neinsemnat ar parea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!