Nu am nevoie de cei care nu au nevoie de mine.

Nu am nevoie de cei care nu au nevoie de mine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Probabil că această frază ar trebui repetată cât mai des de oamenii care tind să se agațe de cineva, să salveze pe cineva sau să încerce cu insistență să câștige dragostea cuiva. Câte povești de acest gen au un sfârșit fericit? De obicei, cel care a avut nevoie mai mare de această relație, cel care a investit mai mult sau chiar totul, în cele din urmă se simte complet devalorizat și lăsat deoparte.

Dacă ați avut deja o astfel de experiență neplăcută… Dacă acum simțiți că sunteți obsedați de cineva, dar această poveste nu vă aduce decât durere și negativitate… Pur și simplu respectați regula simplă: „Nu am nevoie de cei care nu au nevoie de mine”.

Unii ar putea spune că sună prea categoric și chiar nerealist. Dar în unele cazuri chiar ar trebui să fim categorici și deciși pentru a ne salva pe noi înșine.

Iată ce ne subliniază această regulă:

1) Este important să ne monitorizăm sentimentul de „nevoie”.

„Nevoia” aici se referă la un interes extrem, obsesiv, care depășește limitele. Este vizibil și perceptibil. Când sunteți într-o astfel de poziție, sunteți rapid devalorizați. Puteți fi manipulat cu ușurință. Puteți fi pus în situații defavorabile. Și pentru stima de sine, aceasta nu este probabil o poziție plăcută.

Se pare că nu vă gândiți la echilibru sau la propria fericire, ci la o persoană anume. Înlocuiți acea persoană cu sursa fericirii, deși sursa sunteți voi înșivă.

2) Când simțiți că ați supraevaluat importanța cuiva în viața voastră, amintiți-vă de stima de sine.

Da, schimbarea nu este ușoară, renunțarea la iluzii în favoarea unei realități nu întotdeauna plăcute nu este chiar plăcută. Dar, după o scurtă perioadă de timp, vă veți simți mai puternici și vă veți respecta mai mult. Nu este nimic rău în schimbarea mediului înconjurător.

3) Este important să învățați să lăsați în urmă pe cei care nu sunt interesați de voi.

Puteți învăța doar prin experiența proprie. Uneori cu amărăciune și cu lacrimi, dar aceasta reprezintă depășirea voastră personală.

4) Cei care se respectă nu vor permite să fie în poziția celui care cere sau al celui care urmărește.

Este bine să vă amintiți acest lucru atunci când simțiți că sunteți obsedați de cineva. Mai bine vă ocupați de voi. Cu siguranță există lucruri de îmbunătățit și corectat în voi. Nu trebuie să stați cu mâna întinsă.

5) Vor fie puțini cei cu care totul este reciproc și mutual, dar aceștia vor fi cu adevărat oamenii voștri și viața voastră fericită.

Apreciați astfel de oameni și consolidați la timp relațiile cu ei. Este atât de plăcut să simți căldura lor, sprijinul și să le răspunzi cu aceleași sentimente. Aceasta este o parte din lumea voastră specială.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!