Motivul plângerilor de dureri de cap, sinuzită, otită medie și alte boli poate fi deplasarea primei vertebre cervicale. Nu degeaba a fost numită „ Atlantida ” . Sănătatea și bunăstarea ta depind de poziția corectă a atlasului.
Manifestări precum tinitusul, migrenele, sinuzita, otita medie sunt familiare multora. Încercăm să obținem diagnostice de înaltă calitate, începem tratamentul, trecem prin el… Și chiar observăm o îmbunătățire a stării. Dar după un anumit timp, problemele se fac din nou simțite. Secretul este simplu. Încercăm să vindecăm consecințele, și nu sursa primară a stării de sănătate.
Cum să readuceți prima vertebră cervicală la locul ei
Motivul multor afecțiuni constă în faptul că pacientul are deplasată prima vertebră cervicală numită „atlas”. Cum a apărut acest nume? Să ne întoarcem la mitologie: titanii puternici – atlanții țineau întregul cer pe umeri.
În prezent, problema privind deplasarea primei vertebre cervicale se observă la aproximativ 80% dintre pacienți. În cea mai mare parte, atlasul este deplasat cu 21 de grade, față de axa pământului. Te poți gândi la asta ca la un fel de mutație. Când locația atlasului este deplasată, pacientul nu este capabil să coexiste pe deplin cu spațiul care îl înconjoară. Atlasul este considerat a fi o vertebra responsabilă de succes și voință. Există și un motiv istoric: în Roma antică, voința sclavilor era înăbușită de proprietari prin deplasarea atlasului lor.
Care sunt motivele deplasării atlasului?
Iată câteva.
1. Greșeli în procesul de naștere. Copilul s-a născut, dar medicii nu se concentrează pe starea primei vertebre cervicale. În cazul în care dislocarea sa nu este remediată imediat, organismul compensează singur problema. Într-un mod nou, în funcție de liniile de forță magnetică care trec de-a lungul punctelor de stres, se formează articulațiile, oasele pelvine și picioarele.
Organele interne sunt conectate cu coloana vertebrală. Iar în direcția în care prima vertebră cervicală este deplasată, are loc deformarea acestora. Se dezvoltă un craniu asimetric. Copilul, din cauza deplasării atlasului, poate începe să vorbească mai târziu. De asemenea, deplasarea atlasului provoacă o stare depresivă.
Cum altfel poate suferi mecanic această vertebra? Răspuns: prin diverse răni sau accidente.
Cum să restabiliți poziția atlasului?
Dacă vorbim despre chiropracticieni, atunci, cu ajutorul unei intervenții manuale, poți simți o ușurare temporară. Această practică funcționează doar într-o situație de subluxație proaspătă. În cazul unei răni vechi, o astfel de manipulare este dăunătoare.
În anii 1990, un om de știință elvețian pe nume René-Klaus Schümperli a dezvoltat un dispozitiv special de vibrații. Trebuie să spun că bărbatul a fost într-un scaun cu rotile. Iar cu ajutorul dispozitivului său de vibrații, omul de știință s-a pus din nou pe picioare.
În 1996, Schümperli și-a testat propria metodă pe pacienți „fără speranță”. Si ce crezi? Atlasul a alunecat în mod natural într-o poziție ideală, unde este ținut în găuri speciale de „tepii” bazei craniului și „dintele” celei de-a doua vertebre cervicale. Rene Schümperli a pus în picioare aproximativ 10.000 de pacienți, readucând atlasul în poziția corectă. În mod interesant, corectarea se efectuează asupra pacientului o singură dată, iar atlasul său rămâne în poziția corectă pentru tot restul vieții, în ciuda loviturilor și a rănilor minore.
Când aveți un atlas nealiniat, creierul și inima nu au cantitatea potrivită de oxigen. Când este la locul său, toate vasele și venele comunică complet și eficient cu creierul.
Important! Alinierea atlasului prin metoda vibromasajului va fi eficientă dacă pacientul începe să facă gimnastică în fiecare zi pentru a întinde ligamentele aparatului cervical și elasticitatea mușchilor.
Cu toate acestea, nu trebuie să presupunem că alinierea corectă a atlasului este un panaceu. Pentru fixarea rezultatului corectării, sunt necesari câțiva ani de exerciții fizice. În caz contrar, veți obține doar o îmbunătățire temporară.
Este recomandat să efectuați exercițiul de 7 ori pe zi: ridicați brațele în sus, întindeți gâtul și ridicați capul, de 20 de ori faceți o mișcare de scuturare cu o amplitudine mică cu mâinile.
Următoarele exerciții pe care este indicat să le faceți de mai multe ori în 7 zile, de 4-6 ori fiecare.
Când atlasul este în poziție corectă, funcțiile tuturor organelor interne vor fi pe deplin restaurate, imunitatea la viruși, ciuperci și microorganisme va fi întărită. Oasele revin la locul lor, iar deformarea organelor va dispărea în timp. Durerile de cap din cauza vremii nefavorabile și durerile de dinți vor trece, respirația va fi mai ușoară. Unii pacienți au observat o îmbunătățire a vederii.
Cum să identifici singur semnele deplasării atlasului
Puteți identifica singur dacă aveți o deplasare a primei vertebre cervicale. Acest lucru nu necesită dispozitive și instrumente speciale. Este suficient să faci următoarele:
Trebuie să stai pe un scaun, cu spatele drept uniform. Coborâți brațele liber de-a lungul corpului. Veți avea nevoie de ajutor. Pune pe cineva să se uite „la orizontul” capului tău din spate. Când urechile sunt „înclinate” și înclinarea capului în lateral este vizibilă, cel mai probabil aveți probleme cu atlasul. Este important! Umerii ar trebui să fie drepti.
Trebuie să întorci capul la stânga cât mai mult posibil și mai departe la dreapta. În mod ideal, capul ar trebui să se rotească liber la 180 de grade fără niciun disconfort.
Întindeți-vă pe burtă, astfel încât corpul și pelvisul să fie drepte. Cere ajutor din nou: va trebui să compari lungimea picioarelor tale. Dacă observați o discrepanță în lungimea picioarelor, atunci aveți probleme cu atlasul.
Îți este extrem de greu să stai cu spatele drept chiar și pentru 10 minute, fără a te „îndoi” sau „mișca”.
De obicei, te odihnești doar pe un picior când stai mult timp în picioare.
Ai scolioza.
Dureri frecvente în gât, umeri, spate, partea inferioară a spatelui.
Prima vertebră cervicală joacă un rol foarte important în organism. Iar deplasarea ei este un fapt dureros și plin de multe consecințe. Așa că vă rugăm să acordați o atenție deosebită acestor recomandări. Dacă ați fost diagnosticat cu deplasarea atlasului, asumați-vă corectarea fără întârziere a acestei probleme. Și nu uitați de exercițiile de vindecare care vor ajuta la stabilirea unui rezultat pozitiv.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.