Modul în care tatăl influențează formarea personalității copilului. Toată lumea ar trebui să o citească!

Modul în care tatăl influențează formarea personalității copilului. Toată lumea ar trebui să o citească!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2021 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Câte cântece despre mamă și copil sunt în lume, câte povești există despre legătura specială a acestora. Însă care este rolul tatălui? Se spune că mama le dă viață copiilor, iar tatăl le oferă puterea de a trăi.

Modul în care tatăl influențează formarea personalității copilului:

S-a dovedit că în familiile complete copiii sunt mai bine adaptați la viață, le este mai ușor să facă cunoștință cu persoane noi și să se adapteze la societate. Însă această regulă funcționează numai atunci când copilul are o relație bună cu tatăl și tatăl este implicat activ în viața copilului său.

În familiile în care tatăl este prezent, se întâmplă mult mai rar ca copiii să renunțe la școală, să încalce legea, să sufere de probleme psihologice, să aibă slujbe rău plătite și să intre în relații toxice.

Trebuie remarcat faptul că aspectele de mai sus sunt posibile numai în cazul prezenței active a părinților, atunci când părintele își petrece un anumit timp cu copilul și se axează asupra educației lui. Și acest timp petrecut împreună ar trebui să fie de înaltă calitate, plin de activități care stimulează dezvoltarea copilului. Nu activități precum jocurile pe calculator sau uitatul la televizor.

Copilul învață despre cum trebuie să fie tratat și despre cum trebuie să se comporte într-o relație de la părinți. Dacă vorbim despre o fată, este de datoria tatălui să-i dea viitoarei femei sentimentul că este inteligentă, talentată, frumoasă, iubită, uimitoare. Acest lucru o va face conștientă pe fată de modul în care trebuie să fie tratată și va alege un băiat care o va trata la fel de frumos precum o tratează tatăl ei.

Dacă vorbim despre băiat, atunci identitatea masculină iese în prim plan. Fiul ori vrea să fie ca tatăl sau ori nu vrea să aibă nimic de-a face cu el. Fie este mândru de tatăl său (și de el însuși), fie îi este rușine că nu se ridică la înălțimea speranțelor tatălui său. Este important pentru băiat că tatăl să nu se laude cu realizările sale, ci să îl susțină pe băiat în tot ceea ce face.

Într-o relație normală, fiul vrea mai întâi să fie ca tatăl. Apoi observă că, ușor ușor începe să îl întreacă și se bucură că este demn de mândria tatălui.

Mai târziu, modul în care un tată s-a comportat în familie, modul în care și-a tratat soția și copiii, valorile care l-au îndrumat în viață, felul cum s-a comportat în situații critice, toate acestea devin un exemplu de bază pentru copiii săi. De aceea este important ca copiii să crească într-un mediu calm, iubitor și plin de căldură.

Dacă într-o plimbare cu mama, aceasta protejează cu sârguință copilul chiar și de bălți mici ca să nu se ude la picioare, de ploaie ca să nu se ude pe haine, îl îmbracă foarte gros ca să nu înghețe și răcească, atunci cu tatăl este posibil să alerge prin bălți, să alunge porumbeii și să mănânce înghețată. Desigur, în toate aceste clase există un risc, dar ele extind granițele obișnuite, îl încurajează pe copil să experimenteze.

Influența tatălui asupra copiilor este foarte mare încă din primii ani. Și pe măsură ce bebelușul crește, o relație strânsă cu tatăl este foarte importantă.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!