Modul în care pisicile ajută corpul să se refacă regenerând celulele

Modul în care pisicile ajută corpul să se refacă regenerând celulele

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSpiritualitate

Medicul pufos: modul în care pisicile ajută la depășirea bolilor

Proprietarii de pisici știu că pisicile sunt medici de familie. Animalele de companie par să simtă atunci când o persoană are o problemă de sănătate și caută să se așeze în zona cu probleme.

Este adevărat că pisicile ne vindecă

Puterea vindecătoare a pisicilor este apreciată și de medici, nu doar de psihologii care practică zooterapia – o metodă de tratament care implică comunicarea și contactul cu animalele.

„Tratamentul” în cazul folosirii pisicilor se numește terapie felină. Animalele de companie cu mustăți pot îmbunătăți starea de spirit și pot facilita recuperarea unui bolnav. Desigur, această cale va fi o metodă suplimentară și nu principala metodă de tratament: pentru o recuperare completă, trebuie să urmați prescripțiile medicului.

Întărește corpul și ajută la regenerare

Studiile au arătat că frecvența torsului unei pisici este de 24-26 Hz. Statul în apropierea unei pisici te ajută să îți întărești oasele, mușchii și îți regenerează celulele. Oamenii de știință folosesc unde de aceeași frecvență în terapia cu vibrații pentru a accelera regenerarea țesuturilor. Corpul este supus unei presiuni de mare intensitate, ceea ce face oasele și mușchii mai puternici.

Reduce stresul

Zgomotul produs de o pisică atunci când toarce vă ajută de cele mai multe ori să vă relaxați și să uitați de probleme. Același fel de sunet liniștitor poate fi ascultat și în valurile mării, nu doar în torsul unei pisici, dar din păcate puțini oameni au ocazia să locuiască sau să meargă des la malul mării. Sunetele ritmice scăzute induc somnul și calmează sistemul nervos.

În plus, comunicarea cu o pisică îi ajută pe oamenii singuri să nu simtă singurătatea și să nu realizeze când trece timpul.

Relaxează mușchii și articulațiile

Persoanele în vârstă vor observa că pisicile au intenția să se așeze pe încheieturi, articulații, care devin tot mai dureroase o dată cu schimbarea vremii. Presând pe mușchi cu labele și torcând în acea zonă, pisicile acționează asupra punctelor active ale corpului, îmbunătățind astfel sănătatea lor.

Cum de simte o pisică locul unde te doare?

Cumva, pisicile simt că stăpânul lor se va îmbolnăvi, înainte ca acesta să aibă vreun semn de boală. Acest lucru se explică prin faptul că animalele de companie caută în permanență un loc unde să doarmă. Când o persoană are dureri de cap sau dureri musculare, zona cu probleme are o temperatură mai ridicată deoarece corpul începe să lupte cu problema și trimite mai mult sânge acolo.

Pisicile simt zona în care temperatura corpului este în creștere treptată și o asociază cu o zonă confortabilă unde se pot odihni. Se spune că pisicile pot vedea vibrațiile emise de zonele cu probleme, iar acea strălucire a aurei le atrage.

Ai trăit astfel de experiențe din partea pisicii tale? Lasă-ne în comentarii mai multe detalii despre efectele pe care le-ai observat!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!