Minunatele sfaturi ale lui Steve Jobs, fondatorul Apple

Minunatele sfaturi ale lui Steve Jobs, fondatorul Apple

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 November 2017 in Dezvoltare PersonalaSfaturi

Steve Jobs a fost considerat cel mai celebru manager al secolului trecut, si pe buna dreptate daca stam sa ne gandim la grandioasa companie careia i-a pus bazele si pe care a gestionat-o cu succes!

Steve Jobs a ramas in mintea tuturor drept unul dintre cei mai influenti oameni in materie de tehnologie, inovatie, dar si business.

Munca sa necontenita si dedicatia lui totala in interiorul companiei pe care o conducea a reflectat dorinta sa cea mai arzatoare, accea de a schimba lumea si de a-si aduce contributia in istoria mondiala. Un lucru mai putin cunoscut despre el este faptul ca a fost cel mai mare actionar al companiei Disney si membru in consiliul de directori ai Disney. Jobs este considerat ca fiind unul dintre cele mai influente personaje atat din industria calculatoarelor cat si in industria divertismentului.

Cariera in afaceri a lui Steve Jobs a contribuit la formarea mitului intreprinzatorului inteligent si individualist din Silicon Valley care este preocupat de designul produsului si importanta cruciala pe care o are aspectul estetic al produsului in cucerirea clientilor.

Dicursurile pe care le-a tinut de-a lungul vietii, s-au axat pe principiul conform caruia ca tot ce faci in plan profesional trebuie sa fie din pasiune si trebuie sa ai curajul de a indrazni sa creezi ceva nou, sa rastorni teorii, sa fii inovator.

Iata care au fost unele dintre cele mai importante sfaturi de viata pe care Steve Jobs le-a lasat in urma sa!

1. ,,Invata din propriile tale greseli”

Steve jobs a fost de parere ca este imposibil sa atingi perfectiunea peste noapte. A considerat mereu ca pana si el a facut greseli de-a lungul timpului. Cel mai important aspect este sa stii cum sa reactionezi atunci cand gresesti. Constientizeaza problema, recunoaste-o, invata din ea si mergi mai departe.

2. ,,Pastreaza controlul de fiecare data cand este posibil”

Jobs a considerat mereu ca detaliile fac diferenta si ca persoana care detine informatia cu siguranta detine si puterea. Chiar daca Steve Jobs a fost un maniac al controlului, mereu a avut rezultate bune. Inventatorul a tratat fiecare produs al sau ca pe o extensie a propriilor persoane.

3. ,,Cunoaste-te pe tine insuti, fii tu insuti”

Steve Jobs a fost tot timpul constient de punctele lui forte cat si de slabiciuni. Acest lucru l-a ajutat sa scoata in evidenta atuu-rile si sa profite la maximum de ele. In acelasi timp a lucrat mereu sa isi imbunatateasca cunostiintele si punctele mai slabe.

4. ,,Creeaza-ti propria realitate”

Jobs a fost de parere ca trebuie sa traiesti acea viata pe care o iubesti. Atunci cand nu esti fericit intr-un loc, sa ai puterea de a te desprinde si de a o lua de la capat. Sa iti aduni in jurul tau oameni care iti impartasesc ideile si convingerile.

5. ,,Nu astepta”

Un alt aspect mai putin cunoscut despre marele Steve Jobs este faptul ca atunci cand avea doar 12 ani, iar unii copii inca se mai joaca cu jucarii, lui i-a venit ideea sa il contacteze pe fondatorul HP pentru a-l intreba ce piese ii trebuiesc ca sa isi faca propriul aparat de masurat frecvente de unul singur. Peste ceva ani, compania lui Jobs a devansat HP, punand la dispozitia clientilor o tehnologie mai avansata.

Cum ti se pare ca a fost atitudinea lui Steve Jobs in viata de zi cu zi?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!