Aceste gânduri merită să fie citite de toată lumea. De către bărbați – pentru a evita un astfel de comportament, de către femei – pentru a-și cunoaște propria valoare.
Omul meu drag!
Fiind acum o femeie decentă și liberă, comunicând cu bărbați, în majoritatea cazurilor mă simt plictisită. Și este un sentiment drăguț. Pentru că uneori îmi este silă de cât de previzibilă și monotonă este situația. De cât de previzibili și monotoni sunt bărbații. Chiar crezi că ajungând la 40 de ani, nu am avut propuneri legate de sex? Chiar nu înțeleg cum poți fi atât de sigur că este o ofertă minunată, când nici pe departe nu vine de la cel mai atrăgător bărbat?
Când ești la vârsta „pentru…”, l-ai auzit și citit în toate formele și combinațiile posibile. Mai mult decât atât, chiar știi cum se vor desfășura evenimentele. Un bărbat apare, apoi dispare, apoi reapare după trei săptămâni sau trei luni, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cunoști scenariul din timp. Dragul meu, știi că asta este plictisitor? Cafenea, restaurant… invitații la biliard sau la expoziție de pisici. Înțeleg spre ce merg lucrurile, dar fă ceea ce îmi place mie. Spune-mi din primele minute că îți pasă de mine. Și asta deja nu este atât de plictisitor. Și vei fi și tu un pic mai diferit.
Ca și psiholog, înțeleg că instinctele domnesc. Cei mai buni dintre voi, dezvoltați, cunoscători de cultură și civilizație, arată atrăgători și uneori nu este păcat să îți sacrifici propriile interese, timpul și libertatea pentru ei. Dar astfel de bărbați sunt puțini. Foarte puțini!
Nici măcar nu ai cu cine te juca.
– Hai să ne cunoaștem mai îndeaproape.
– Cât de aproape? 20 de cm ? Vrei să-mi citești din Shakespeare încercând să salvezi situația?
– Nu prea am ceva comun cu Shakespeare, dar am ceva mai bun.
Ajunge să credeți că demnitatea constă în „bijuteriile” voastre. Vrei să știi ce mă încântă? Îți spun. Inteligența.
Dragul meu, la 40 de ani puțin mă îngrijorează dacă ai burtă sau câți centimetri are… bicepsul tău. Sunt mult mai preocupată de ceea ce vorbim înainte și după, de ce ai realizat în viață, dacă pot să te respect și chiar să te admir. Și dacă vrei să mă impresionezi, surprinde-mă prin relațiile tale umane. Înțeleg că primul tău impuls a fost să mă dorești. Dar ai un creier pe care trebuie să-l conectezi pentru a vedea omul din mine. Fii sensibil și delicat. Am trecut prin multe și cunosc multe.
Pot fi o sursă pentru tine: una de putere, inspirație, sensibilitate. Sursa ta de creștere și promovare. Te pot ajuta să fii suficient de inteligent pentru a merge un pic mai departe decât este necesar.
Am avut parte de multe lucruri până la tine. Unicul lucru de care am dus lipsă – dragostea. Chiar dacă o vei repeta, va fi foarte specială, pentru că este imposibil să te obișnuiești cu ea. Toate celelalte propuneri deja le-am auzit.
Cum sa te bucuri mai mult de prezent
Traieste clipa!
10 secrete despre cum sa te bucuri mai mult de prezent!
1.Suna un prieten.
Dialogul cu o alta persoana te ajuta sa te conectezi, sa relationezi. Iti da ocazia sa practici empatia si compasiunea. Nu te mai gandesti doar la tine, ci faci eforturi sa asculti si sa fii alaturi de persoana respectiva. Facand asta, nu te mai simti singur si izolat si iti intaresti legatura cu lumea din jur.
2. Asculta muzica.
Muzica este o modalitate minunata de a te conecta. Muzica atinge sufletul si da un sens de fericire si implinire. Muzica trezeste in noi capacitatea de a aprecia si ne face sa ne simtim impliniti.
3. Respira profund.
Este simplu ca buna-ziua: respira. Inspira si expira adanc. Concentreaza-te si bucura-te de aceasta legatura naturala pe care o ai cu viata. Lasa respiratia sa te ghideze catre sinele tau interior, ca sa descoperi ce simti cu adevarat. Poate te simti trist, singur, plin de anxietate sau de bucurie. Respiratia te ajuta sa te conectezi cu tine insuti si cu emotiile tale.
4. Observa natura si reflecta in mijlocul ei.determination1
Te opresti vreodata sa privesti copacii? Dar florile? Sau cerul? Cand ne oprim si admiram frumusetea naturii atat de prezenta in vietile noastre, ne simtim plini de recunostinta, de fericire, luam contact cu realitatile din noi insine si din afara noastra.
5. Evadeaza din propriul tau spatiu.
E usor sa te simti prizonier si sufocat, mai ales acasa sau la birou. Se pot dezvolta sentimente negative si de frustrare. Cateodata e bine sa evadezi din spatiul propriu pentru a-ti schimba perceptia si a simti recunostinta, nu disconfort si lipsa de conectare.
6. Tine un jurnal.
Un jurnal intim te poate ajuta sa te conectezi mai profund. Cand scrii despre ce simti, totul devine imediat foarte clar. Te ajuta sa te cunosti mai bine si sa intelegi ce simti cu adevarat. Te ajuta sa devii mai constient de propria ta intuitie si de propriul adevar.
7. Uita-te in ochii cuiva.
Atunci cand te uiti in ochii unei persoane creezi o legatura. Ochii sunt ferestre ale sufletului si, cand simtim ca avem o legatura cu cineva, ne uitam in ochii lui /ei. Incearca acest lucru azi si vei vedea ca-ti da un sentiment de pace si seninatate. In altii ne vedem pe noi insine si altii se vad pe ei insisi in noi.
8. Uita-te in oglinda.
Esti perfect exact asa cum esti. Esti asa cum trebuie. Esti frumos. Gaseste aceasta frumusete in tine. Repeta aceste cuvinte in oglinda si reconecteaza-te cu tine insuti!
9. Fa un dus.
Dusurile sunt minunate si linistitoare. Simte cum apa iti atinge pielea. Simte cat de intens se conecteaza cu tine. Simte temperatura apei si incearca sa urmaresti reactia corpului la ea. Cum te face sa te simti? La ce te gandesti? Dusurile ne ajuta sa fim prezenti.
10. Scrie o lista cu lucruri pentru care te simti recunoscator.recunostinta-articol
Cand pierdem legatura cu realitatea din jur este usor sa uitam de lucrurile pentru care putem fi recunoscatori. Recunostinta ne readuce cu picioarele pe pamant, asa ca fa-ti putin timp azi si scrie pentru ce te simti recunoscator.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!