Din păcate, problemele legate de glanda tiroidă sunt foarte frecvente în zilele noastre și unii oameni nici măcar nu știu că suferă de o astfel de problemă.
Glanda tiroidă este responsabilă de metabolism și de energie și este un mecanism vital într-un sistem complex, deoarece fiecare celulă din corpul nostru are receptori pentru hormonii tiroidieni.
Problemele tiroidiene pot fi tratate cu exerciții fizice regulate, o alimentație adecvată, odihnă și reducerea stresului.
Iată câteva remedii naturale pentru problemele tiroidiene:
Vitaminele A, D și K2
Optimizați aportul de vitamine A, D și K2, deoarece aceste vitamine sunt extrem de importante pentru sănătatea generală a corpului și pentru hormonii tiroidieni. Conform celor mai recente cercetări, o deficiență a acestor vitamine poate duce la probleme cu tiroida.
Alge marine și fructe de mare
Este recomandat să consumați în mod regulat alge marine cum ar fi alge nori, alge kombu și alge wakame, deoarece acestea sunt principala sursă de iod și sunt extrem de bogate în nutrienți. De asemenea, se recomandă să consumați pește sau fructe de mare măcar o dată pe săptămână.
Ulei de cocos
Acest ulei nu interferează cu conversia T4 în T3 ca și alte uleiuri, așa că se recomandă să-l folosiți pentru gătit. Acesta va stimula pierderea în greutate, va îmbunătăți metabolismul și vă va îmbunătăți, de asemenea, sistemul imunitar, lucru extrem de important în caz de probleme cu tiroida. Se recomandă să consumați cel puțin o lingură de ulei de cocos zilnic.
Evitați glutenul
Glutenul poate duce la o reacție autoimună la unii oameni și se crede că aceasta duce la tiroidita Hashimoto, o tulburare autoimună tiroidiană comună.
Mănâncă supă de oase
Această supă va stimula sistemul imunitar, va vindeca și îngroșa mucoasa intestinală, ceea ce este vital pentru îmbunătățirea sănătății tiroidei. Prin urmare, se recomandă să consumați o porție din această supă în fiecare zi cu alge marine și un vârf de sare de mare.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


