Mă gândeam la operație, dar chirurgul m-a sfătuit să fac aceste exerciții… După șase luni, rezultatul!

Mă gândeam la operație, dar chirurgul m-a sfătuit să fac aceste exerciții… După șase luni, rezultatul!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Hernia de disc intervertebral este, din păcate, destul de frecventă și adesea extrem de dureroasă. Hernia de disc reprezintă deplasarea unei părți a unui disc intervertebral. Apare în principal la o persoană care suferă de o boală precum osteocondroza. Discurile intervertebrale sunt „distanțierele” dintre vertebre care conferă forță și flexibilitate coloanei vertebrale. Fiecare disc este făcut dintr-un înveliș dur (inel fibros) și o „umplutură” semi-lichid (nucleu pulpos).

Boala apare ca urmare a unei rupturi a discului intervertebral. Hernia rezultată, proeminentă în spate și în lateral, apasă pe rădăcina nervilor în punctul de ieșire din canalul spinal și provoacă inflamație, care este însoțită de umflare. Asta explică de ce durerea și pierderea senzației nu apar imediat după debutul bolii.

Uneori, o mișcare neglijentă este suficientă pentru a rupe inelul fibros. Prin fisurile sale, lichidul din miez curge afară și lipește terminațiile nervoase ale măduvei spinării. Discul, se mișcă ca un balon atunci când este comprimat, și iese în direcții diferite. Așa apare o hernie de disc intervertebrală.

Fără tratament în timp rapid, hernia intervertebrală duce la complicații grave. Boala agravează activitatea inimii, provoacă gastrită, radiculită intratabilă, bronșită cronică. Hernia intervertebrală perturbă circulația sângelui în creier și contribuie la dezvoltarea accidentelor vasculare cerebrale.

Tratamentul herniei intervertebrale

Cauzele unei astfel de hernii sunt adesea cauzate de încărcături incorecte și grele pe spate, un consum insuficient de apă sau un stil de viață sedentar și slăbirea mușchilor spatelui.

Este important de menționat că operațiile chirurgicale se efectuează numai în prezența unor complicații neurologice grave: afectarea sensibilității și a activității motorii. În alte cazuri, trebuie să urmați un regim special și să evitați efortul fizic intens. De asemenea, trebuie să faceți exerciții speciale care vă vor ajuta să preveniți boala sau să scăpați de ea. Trebuie să știți că puteți efectua singur tratamentul – economisind timp, bani și nervi!

Iată un set de exerciții zilnice pentru hernia intervertebrală care vă vor ajuta în acest sens:

1. Întinde-te pe spate. Alternativ, ridică genunchii în sus. Repetă această mișcare de opt ori pentru fiecare genunchi, apoi fă pauză 3 minute pregătindu-te de următorul exercițiu.

2. Întindeți picioarele uniform și ridică-le alternativ. La fel ca la primul exercițiu, ridică de opt ori fiecare picior, după ce îl cobori pe cel drept, îl ridici pe cel stâng și tot așa, apoi ia pauză 3 minute și pregătește-te pentru următorul exercițiu.

3. Întinde-te pe spate, cu picioarele îndoite de la genunchi și tălpile pe podea, alternativ, du talpa piciorului către genunchiul opus. Repetă această mișcare alternativ de 8 ori pentru fiecare picior. Ia pauză 3 minute și pregătește-te de exercițiul următor.

4. Cu picioarele îndoite de la genunchi, la fel ca în poziția de mai sus, încearcă să atingi podeaua cu genunchiul. Repetă aceste mișcări alternativ de opt ori pentru fiecare picior. Pauză trei minute, apoi continuă cu exercițiul următor.

5. În poziția întins pe spate, trage genunchiul la piept. Se va face alternativ câte opt repetări pentru fiecare picior. După ce ai terminat, relaxează-te 3 minute apoi începe exercițiul următor.

6. În aceeași poziție ca și mai sus, trage ambii genunchi la piept. Această mișcare se repetă de opt ori, apoi trei minute pauză pentru relaxarea muschilor.

7. Întins pe jos, cu mâinile în lateral (în cruce) du mâna stângă peste mâna dreaptă apoi revino la poziția inițială și du mâna dreaptă peste mâna stângă. Repetă această mișcare alternativ pentru fiecare mână de opt ori apoi fă trei minute pauză și pregătește-te de următorul exercițiu.

8. Stai în genunchi, cu palmele pe podea. Trage alternativ genunchii spre mâini în diagonală. Încearcă să duci cât mai aproape genunchiul de mână, de exemplu genunchiul drept de mâna stângă, de opt ori pentru fiecare genunchi, apoi relaxează-te trei minute.

9. În aceeași poziție inițială ca cea de mai sus, întinde alternativ picioarele. Încearcă să întinzi piciorul cât mai drept posibil, repetă de opt ori pentru fiecare picior apoi fă trei minute de pauză.

10. În continuarea exercițiului anterior, când întinzi piciorul stâng, întinde și mâna dreaptă, și invers. Repetă de opt ori pentru fiecare picior, apoi relaxează-te trei minute.

11. Și ultimul exercițiu: atunci când inspiri, ridică spatele sus, iar când respiri, apleacă spatele. Repetă de opt ori pentru inspirație și opt ori pentru respirație apoi relaxează-te.

Faceți aceste exerciții în mod regulat și veți uita de hernie și problemele dureroase de spate. Spune-le și prietenilor despre această gimnastică, îți vor fi recunoscători!

Țineți cont: dacă durerea persistă sau se agravează, trebuie să consultați un medic!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!