Legile Budiste care ne ajută să purificăm Karma

Legile Budiste care ne ajută să purificăm Karma

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2020 in SfaturiSpiritualitateViata

Karma este unul dintre cele mai frumoase elemente din univers. Fie că sunteți sau nu de acord cu această filozofie, karma este un mod destul de interesant de a aborda viața. Un alt concept în budism este curățarea karmică, chiar dacă nu este atât de cunoscut.

Budiștii spun că curățarea karmică implică acțiuni care corectează greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Cu alte cuvinte, aceasta este un fel de plată a unei datorii simbolice pe care ai acumulat-o în toți anii pe care i-ați trăit.

Pe scurt, „regula de aur” a karmei este că „ceea ce semeni este ceea ce culegi”. Dar ce se întâmplă când știi că nu ai făcut nimic bun? Răspunsul este simplu: încearcă să compensezi lucrurile rele pe care le-ai făcut cu altele bune. Așa are loc purificarea. Iată cum poți face asta:

Responsabilitate

Legea responsabilității îți spune să nu dai vina pe nimeni sau nimic pentru lucrurile negative care ți se întâmplă. Dacă ți se întâmplă ceva rău, de cele mai multe ori tu ești responsabil pentru asta. Analizează-ți greșelile și nu încerca să dai vina pe altcineva. Cu cât ești mai responsabil, cu atât va fi mai puțină forță karmică în viața ta.

Interconectare

Legea interconectării afirmă că totul în acest univers este interconectat. Și pentru a-ți curăța karma, trebuie să  realizezi că fiecare cuvânt sau faptă va avea consecințe atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Ține minte acest lucru când vrei să judeci pe cineva fără un temei concret. Dacă nu ai destule informații despre situație, mai bine ține părerile pentru tine.

Dezvoltare

Orice schimbare este o formă de dezvoltare și totul din jur se schimbă constant. Gândește-te la aceste schimbări ca la o oportunitate de a evolua. Cu cât te adaptezi mai mult la schimbare, cu atât mai puțin karma va fi prezentă în viața ta.

Prioritizare

Când îți dai seama că poți realiza ceea ce îți dorești doar prioritizând acțiunile tale în prezent și nu așteptările din viitor, poți obține o stare de armonie karmică. Concentrează-te asupra prezentului, nu nega sau subestima micile tale realizări zilnice.

Generozitate

De cele mai multe ori primim înapoi ceea ce dăruim altora. Dar nu uita că dacă dăruiești multe lucruri nu înseamnă că vei primi la fel de multe în schimb. Cu alte cuvinte, recompensa ta principală trebuie să fie plăcerea din actul de a dărui.

Prezentul

Legea prezentului te învață să consideri momentul prezent ca fiind cel mai important și valoros. Trăiește fiecare moment cât poți de frumos. Nu te mai stresa cu privire la viitor, trăiește fiecare clipă ca și cum ar fi ultima.

Schimbare

Legea schimbării spune că realitatea ta nu se schimbă dacă repeți în mod constant aceleași decizii și acțiuni. Dacă vrei să te schimbi, trebuie să începi cu ceea ce spui și faci.

Răbdare

Legea răbdării ne învață că totul are propriul său proces specific și fiecare proces necesită timp. Abilitatea de a accepta faptul că trebuie să ai răbdare este parte importantă a curățării karmice. Totul se va întâmpla când ar trebui să se întâmple, karma știe când este momentul potrivit.

Inspirație

Legea inspirației te încurajează să te dedici complet către ceea ce îți place și ceea ce vrei să realizezi. Corpul, mintea și spiritul tău trebuie să lucreze împreună pentru a-ți atinge obiectivele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!