“Trebuie sa fii fara rusine. Experimenteaza. Este singurul mod prin care sa iti identifici pasiunea adevarata.” – Vishwas Mudagal
Iar aici sunt 10 lecții pe care oricine dintre noi le poate învăța din eșecuri:
1. Eşecurile ne formează caracterul
Lecțiile pot fi învățate din orice, și mai ales din eșecuri. Poate că cel mai mare avantaj al oricărui eșec este puterea pe care o obținem datorită lui.
Gândeşte-te: dacă ai trăi într-o lume ideală în care fiecare acţiune va duce la succes, ce fel de persoană vei fi? Adevărul este că acțiunile nereușite ne permit să ne cunoaștem și să ne temperăm caracterul mult mai mult decât dacă reușim cu ușurință.
2. Eşeurile nasc posibilităţi.
Cât de des ai avut situații în viață când greşeala pe care ai făcut-o ți-a permis să descoperi o altă oportunitate? Poate că a fost o relație proastă, datorită căreia ţi-ai cunoscut actualul soţ.
Sau ar putea fi o funcţie care nu ţi s-a potrivit, dar ţi-a permis să găseşti un job mai bun. Indiferent de care a fost „eșecul” tău, el s-a transformat ulterior într-un mare succes, nu-i așa?
3. Eşecurile sunt marii învăţători ai vieţii.
Eșecurile ne arată avantajele și dezavantajele noastre, motivându-ne să le corectăm. În orice domeniu al activității umane – domeniul științific, munca, sportul, relațiile etc. – eșecul este adesea forța motrice a succesului.
De exemplu, cel mai mare jucător de baschet din istoria NBA, Michael Jordan, nu a fost membru al echipei de baschet școală, iar acest lucru fost pentru el cea mai puternică motivație.
Când a fost întrebat despre eșecurile sale din tinereţe, el a spus: „Am eșuat din nou și din nou, și din acest motiv sunt acum pe culmea succesului”.
4. Eşecurile ne fac mai curajoşi.
Majoritatea oamenilor au teama de eșec. În același timp, oamenii se tem de noile oportunităţi, așa că rămân în interiorul bărcii lor, încercând să nu se clatine prea mult. La urma urmei, toți avem responsabilitățile noastre, precum și oamenii care depind de noi.
Acceptarea eșecului necesită curaj. Indiferent dacă acest eșec era așteptat sau nu, o persoană, în orice caz, va trebui să devină mai puternică pentru a trece peste situaţia creată.
5. Eşecurile ne fac mai insistenţi.
Suferind un eşec, o persoană poate foarte ușor să se predea. „De ce trebuie să fac asta?” – se întreabă. Dar mișcarea înainte este imposibilă fără curaj și hotărâre.
Ia în considerare exemplul lui JK Rowling, care a scris seria iconică despre Harry Potter. Scriitoarei îi place să vorbească despre cât de mult timp încerca să publice prima carte, dar eşua pentru toţi editorii o refuzau. Și doar cinci ani mai târziu, a existat cineva care a îndrăznit să tipărească o carte, care a rupt ulterior toate topurile de popularitate.
6. Eşecurile activează procesul de creaţie.
Nevoia este considerată mama invențiilor, iar eșecul – tatăl. Nimic nu activează procesul creativ mai bine decât eșecurile.
Creatorii înțeleg că dacă ceva nu le reuşeşte, ei trebuie să-și folosească depozitul inepuizabil de talent pentru a crea un lucru original.
7. Nu poţi să treci peste eşecuri fără motivaţie.
Aşa cum a spus Winston Churchill: „Doar o persoană care este capabilă să treacă de la eșec la eșec fără a-și pierde entuziasmul va avea succes”.
Scopurile sunt atinse, de obicei, de acei oameni care refuză să renunțe. Cel mai important lucru aici este să găseşti motivația de a crede în tine și de a merge mai departe.
8. Poţi învăţa să accepţi eşecurile.
Această idee pare destul de bună, însă în realitate se dovedește adesea puțin diferită. Experiența unui eșec provoacă unul dintre cele mai neplăcute și dureroase sentimente. Dar, indiferent de direcţia în care mergi, aminteşte-ţi întotdeauna că poți accepta orice eșec, dar nu lipsă de eforturi.
Jucătorul de baschet Michael Jordan a spus următoarele: „Pot accepta eșecul deoarece toți oamenii fac greșeli. Dar ceea ce este inacceptabil pentru mine este refuzul încercărilor ulterioare.”
9. Eşecurile sunt un stimulent de a studia ceva nou.
Lui Steve Jobs nu i-a plăcut niciodată lumea marilor corporații. Nu i-a plăcut colegiul, normele sociale și convențiile în comportamentul oamenilor de afaceri. Până la apariția Apple, compania pe care a fondat-o cu Steve Wozniak, Jobs era un ratat tipic, dar nu era foarte îngrijorat de asta.
El a spus odată: „Amintindu-ţi mereu că moartea te așteaptă este cel mai bun mod de a te relaxa și de a îţi da seama că, de fapt, nu ai nimic de pierdut. De aceea, grăbește-te să urmezi chemarea inimii”.
10. Eşecurile ne fac mai puternici.
Eșecurile nu numai că ne fac mai bine, dar și mai puternici. Prin urmare, după ce a depășit toate dificultățile, neplăcerile și incertitudinea în propria putere, o persoană începe să simtă în sine capacitatea de a face față tuturor problemelor vieții.
Rezistența este calitatea inerentă a tuturor oamenilor de succes, iar cel mai bun tutore este eșecul.
Sursa: dozadesucces.ro
Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!