Image

Lectii de iubire de la un psiholog – “Dragostea adevărată este întotdeauna necondiţionată”

Publicat de Patricia Esca pe 20 November 2019 in Relatii

Mai ales atunci când vine vorba de dragoste, căci, uneori, înţelesul vine prea târziu. Terapeutul Danielle Sax ne împărtășește lecțiile de dragoste pe care le-a învăţat de-a lungul vieţii.

Deseori, călcăm pe aceeaşi greblă, înainte de a ne da seama unde am greşit şi de ce relaţia nu a mers.

Când va veni timpul să vorbesc cu copii şi nepoţii despre dragoste, cu siguranţă le voi împărtăşi cele 3 lecţii de viaţă pe care le-am asimilat.

1. Este imposibil să forţăm o altă persoană să ne iubească

Este posibil doar să devenim o persoană care ar putea fi iubită. Pe de altă parte, însă, omul pentru care simţim o afecţiune puternică, ne-ar putea şi iubi înapoi, dar şi respinge. Asta e viaţa!

Era bine să fi ştiut despre asta înainte de a încerca să mă schimb pentru iubirea şi atenţia altui bărbat. Tânără fiind, însă, eram prea sensibilă pentru a accepta că iubirea mea ar putea fi respinsă. Mi se părea că ceva este greşit în mine şi că nu sunt îndeajuns de bună.

Citeste si  Cate relatii de iubire vei avea in timpul vietii in functie de luna in care te-ai nascut

Eram dezamăgită nu doar din cauza bărbaţilor. Mă întristau şi prietenele şi bunicii şi profesorii care, aparent, nu mă iubeau la fel de mult cum îi iubeam eu. Deaceea, făceam tot posibilul ca să le plac.

Acum îmi dau seama că este imposibil să controlezi sentimentele altora.

Dar am înţeles că putem deveni o versiune mai bună a noastră înşine şi astfel oamenii care ne înconjoară ne pot admira părţile bune. Şi doar apoi, ei vor hotărî dacă vor sau nu să facem parte din viaţa lor. Noi, de asemena, avem dreptul la alegere: nu suntem obligaţi să iubim pe cei, care ne iubesc pe noi.

2. Fiecare iubeşte în felul său

Acest sfat este extrem de necesar pentru femeile care încearcă să-şi înveţe partenerul cum să-şi exprime sentimentele corect şi cum să se comporte în relaţie. Eu am încercat să-mi învăţ partenerul cum să-şi manifeste iubirea în aceeaşi manieră în care o fac eu. Până la urmă s-a dovedit a fi o experienţă eşuată.

Citeste si  Tipurile de iubire pe care le intalnesti pe parcursul vietii pana la iubirea adevarata

Încetaţi să le explicaţi celorlalţi cum să vă iubească! Permiteţile să fie ei înşişi, pentru că dragostea poate exista doar printr-o revelaţie a sensibilităţii individuale. Doar înţelegerea şi recunoştinţa pentru sentimentele celuilalt sunt garanţia unei relaţii de calitate.

3. Dragostea adevărată este întotdeauna necondiţionată

Iubirea necondiţionată este necesară nu doar faţă de cei dragi, dar şi faţă de noi înşine. Această lecţie este îndeosebi de importantă, întrucăt cu toţii, de regulă, iubim condiţionat. În mod constant, analizăm şi criticăm totul, dar uităm că iubirea adevărată poate fi trăită doar când vom înceta să ne judecăm reciproc.

Cu toate acestea, este imposibil să iubim necondiţionat o altă persoană, dacă nu am învăţat încă să ne iubim pe noi înşine. Iuirea de sine nu este în nici un caz un lux, ci o necesitate. În caz contrar, toate relaţiile ar fi condamnate. Cu cât mai devreme veţi învăţa să vă iubiţi ve voi înşivă şi pe partenerul dumneavoastră cu atât mai bine.

Citeste si  6 greșeli de evitat în căsătorie: sfatul femeilor divorțate

Cu siguranţă viaţa a pregătit pentru noi mult mai multe lecţii de dragoste. Totuşi, să fi ştiut aceste 3 poveţe când eram tânără, eram să sufăr mai puţin şi să fac mult mai puţine sacrificii.

Acum ştiu că relaţia merge bine, atunci când o lăsăm să se dezvolte natural, fără a o forţa. Sunt foarte recunoscătoare de relaţiile amoroase pe care le am acum şi am o atitudine calmă faţă de cele care s-au încheiat.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!