Lămâie, ulei de măsline și oțet de mere pentru pietre la rinichi

Lămâie, ulei de măsline și oțet de mere pentru pietre la rinichi

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Pietrele la rinichi pot provoca dureri puternice la nivelul spatelui inferior și al abdomenului. Motivul apariției lor este de cele mai multe ori nivelul ridicat de oxalat de calciu sau fosfor în corpul uman.

Din fericire, natura ne oferă un număr foarte de remedii naturale care pot neutraliza acizii, care deseori duc la apariția pietrelor la rinichi. Un astfel de remediu îl reprezintă citricele, deoarece conțin acid citric, care are puternice proprietăți alcaline.

Cum se formează pietrele la rinichi

Mineralele care se acumulează în rinichi și vezică se transformă în cele din urmă în pietre. La o persoană sănătoasă, procesul de cristalizare a mineralelor este moderat, astfel încât acestea sunt ușor excretate în urină. Cu toate acestea, dacă dimensiunea acestor minerale devine prea mare, acestea nu mai pot fi eliminate în acest mod.

Prezența pietrelor în tractul urinar și rinichi duce foarte des la dureri severe. Există multe motive pentru acumularea de minerale în corpul uman. Printre acestea se numără deshidratarea, cantități mari de sare și zahăr în alimentație, precum și supraponderalitatea și obezitatea. De asemenea, nu ar trebui să uităm de influența importantă a factorilor genetici.

Cauzele principale ale apariției pietrelor la rinichi:

Oxalat de calciu: cel mai comun dintre toate cauzele. Procesul de formare a pietrei are loc atunci când oxalatul este combinat cu calciu, drept urmare a consumului excesiv de alimente prăjite, sfeclă sau ciocolată.

Acid uric. Această problemă apare mai mult la genul masculin decât la cel feminin. Excesul de acid uric este rezultat de obicei din abuzul de carne roșie și fructe de mare.

Struvit: Acest sindrom afectează de obicei femeile. Motivele apariției sale sunt de obicei procesele inflamatorii la rinichi.

Cistină: această tulburare este destul de rară și apare de obicei ca urmare a anomaliilor genetice.

Iată câteva remedii naturale pentru eliminarea pietrelor la rinichi:

Lămâile

Toate citricele conțin o cantitate mare de acid citric, care are capacitatea de a modifica nivelul pH-ului din corpul uman, de a reduce aciditatea urinei și de a reduce riscul apariției pietrelor la rinichi cauzate de nivelurile ridicate de oxalat de calciu. În plus, lămâile sunt bogate în vitamina C, care protejează organismul de viruși și întărește sistemului imunitar.

Pentru acest remediu aveți nevoie de 4 linguri suc de lămâie (60 ml), 2 litri de apă și îndulcitor după gust (miere naturală sau ștevie). Amestecați toate ingredientele pentru a obține o limonadă naturală. Pentru a avea parte de un rezultat pozitiv, trebuie să beți cel puțin două căni de limonadă zilnic.

De asemenea, puteți adăuga suc de lămâie în tot felul de mâncăruri. Nu numai că va conferi tuturor felurilor de mâncare un gust și o aromă incredibile, ci va ajuta și la măcinarea pietrelor la rinichi și la îndepărtarea lor din corp.

Uleiul de măsline

Toată lumea știe că uleiul de măsline este un produs incredibil de benefic pentru organism, deoarece conține un număr mare de antioxidanți esențiali, vitamina E, clorofilă și compuși fenolici. Aceste substanțe încetinesc procesul de îmbătrânire, reduc oxidarea țesutului adipos și îmbunătățesc funcția hepatică.

În plus, grăsimile benefice care fac parte din uleiul de măsline ajută organismul să absoarbă mai bine vitaminele A, D și K din alimente . Desigur, există multe modalități de a folosi uleiul de măsline. Cu toate acestea, dacă doriți să eliminați pietrele la rinichi, vă recomandăm să combinați acest ulei vegetal cu suc proaspăt de lămâie .

Aveți nevoie de 2 linguri suc proaspăt de lămâie (30 ml), 2 linguri de ulei de măsline extras (30 ml) și un pahar de apă (250 ml). Se amestecă toate ingredientele și se bea de trei ori pe zi timp de trei zile consecutive.

Oțet de mere

Oțetul natural de cidru de mere conține acid acetic. Odată cu consumul regulat al acestei substanțe, organismul va începe să producă compuși alcalini, care nu numai că vor elimina pietrele la rinichi existente, ci vor reduce și riscul apariției celor noi.

Atenție: atunci când cumpărați oțet de cidru de mere, asigurați-vă că alegeți o sticlă la baza căreia puteți vedea sedimentul tulbure. Acest precipitat este un semn al prezenței unor enzime benefice care ajută la combaterea calculilor renali.

Adăugați 2 linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă și îndulciți băutura cu miere naturală. Această băutură trebuie consumată de cel puțin trei ori pe zi până la îndepărtarea completă a pietrelor la rinichi.
Rețineți că oțetul de cidru de mere poate fi adăugat, de asemenea, la smoothie-uri și sucuri sau poate fi folosit în ca și dressing pentru salate.

Remediu cu suc de lămâie, oțet de mere si ulei de măsline

Dacă doriți să profitați din plin de aceste produse utile, vă recomandăm să le combinați pentru a forma un remediu incredibil de eficient pentru calculii renali . Cu toate acestea, aveți grijă să puneți proporțiile corecte, deoarece acest remediu va avea un gust mai concentrat.

Pentru acest remediu aveți nevoie de 2 linguri de ulei de măsline (30 ml), 5 linguri suc proaspăt de lămâie (75 ml), un pahar de apă (250 ml), o lingură oțet de mere (15 ml) și o jumătate de cană de apă (125 ml)

Amestecați cele 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de suc de lămâie și cu un pahar de apă și beți pe loc.
După o jumătate de oră, amestecați 3 linguri de suc de lămâie și o lingură de oțet de mere într-o jumătate de cană de apă și beți. Urmați această procedură zilnic până când observați o îmbunătățire a bunăstării.

Amintiți-vă că puteți preveni dezvoltarea pietrelor la rinichi cu o alimentație echilibrată și variată. Toate cele trei produse sunt universale, deci se potrivesc de minune cu diferite feluri de mâncare. Produsele despre care am vorbit în acest articol nu numai că vă vor ajuta să eliminați pietrele la rinichi , dar vă vor întări și sistemul imunitar.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!