Iodul pentru imunitate și pentru persoanele cu probleme cu tiroida

Iodul pentru imunitate și pentru persoanele cu probleme cu tiroida

Publicat de Tudor Mihalache pe 28 July 2022 in SanatateSfaturiStiinta

Iod pentru persoanele cu probleme cu tiroida

Persoanele care suferă de probleme cu tiroida, în special cele cu hipotiroidism, ar trebui să aibă mereu în vedere ce cantitate de iod este potrivită pentru organismul lor. Aportul corect al acestui element asigură sinteza hormonilor T3 și T4 în cantități adecvate. Fără iod, acești hormoni nu vor fi produși.

În ce alimente putem găsi iod?

Peștii de mare (codul, macrou, halibut, somon, sardine, hering), algele și fructele de mare sunt cele mai bogate alimente în iod. În alimentele vegetale, acest element se găsește în broccoli, cartofi, salată verde, nuci și fulgi de ovăz. Îl putem găsi și în lapte și ouă, dar în cantități mult mai mici.

Iodul este un element, a cărui lipsă se simte adesea în regiunile depărtate de mare. Zonele situate la câteva sute de kilometri de mare sunt deosebit de sărace în iod. De aceea trebuie să acordați o atenție deosebită conținutului de iod din alimentație, pentru a nu vă conduce corpul la deficiența lui. Iodul este un element foarte important, responsabil pentru buna funcționare a sistemului imunitar, așa că efectul său asupra organismului nu trebuie subestimat.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache