Învaţă să trăieşti nu doar să exişti! Ai incredere in tine! Puterea noastră interioară are mai multe izvoare neștiute, nici măcar de noi.

Învaţă să trăieşti nu doar să exişti! Ai incredere in tine! Puterea noastră interioară are mai multe izvoare neștiute, nici măcar de noi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 February 2019 in Dezvoltare Personala

Câteodată este greu să găseşti un motiv pentru care să continui să lupţi iar viaţa pare să fie atât de grea încât nimic nu mai are sens sau rost, dar adevărul este că întotdeauna putem găsi ceva care să conteze, ceva care să ne arate că e frumos să trăieşti.

Am auzit de multe ori că nu este de ajuns să exişti, trebuie să mai şi trăieşti, şi de asemenea am întâlnit oameni care au zis că nu au pentru ce să trăiască.

Şi totuşi pentru ce trăim? E neapărat să avem un motiv pentru care să trăim?

De ce mereu trebuie să despicăm firul în patru, să ne punem întrebări şi să le dăm un răspuns, de ce nu se poate pur şi simplu să deschidem ochii într-o dimineaţă şi să trăim în adevăratul sens al cuvântului, fără să ne întrebăm de ce, sau pentru ce?

Să lăsăm la o parte cuvintele care îl au pe nu în faţă, cum ar fi, nu am pentru ce. Unii poate sunt singuri, poate nu au la cine să se întoarcă atunci când păşesc în casa lor, dar asta nu înseamnă că nu pot simţi din plin fiecare clipă pe care le-o rezervă viaţa, asta nu înseamnă că nu se pot bucura.

Trebuie să învăţăm să ne bucurăm atunci când vedem o floare, când respirăm parfumul ei, să ne bucurăm atunci când simţim apa, sau auzim o cascadă curgând, să ne bucurăm atunci când auzim oameni vorbind, cântând, să ne bucurăm de un răsărit, de râsul unui copil.

Lucrurile acestea sunt mărunte, dar numai dacă avem timp pentru ele vom învăţa cu adevărat să trăim şi nu doar să existăm.

Câteodată este greu să găseşti un motiv pentru care să continui să lupţi, dar acela este momentul în care trebuie să deschizi bine ochii şi să îţi dai seama că încă mai ai multe de auzit şi de văzut.

Învaţă să trăieşti nu doar să exişti!

De ce mi se întâmplă doar mie?, este întrebarea pe care o avem de fiecare dată în minte atunci când ni se întâmplă ceva urât, ceva supărător. Și e cu atât mai deranjant cu cât nu avem un răspuns la ea. Credem că anumite lucruri ni se întâmplă doar nouă, iar acest crez ne face să devenim mai posomorâți, mai negativiști, mai morocănoși.

Greutățile, supărările, lucrurile urâte ne încearcă pe toți în aceeași măsură.

Problema nu constă în asta ci în modul în care le percepi, în modul în care decizi să le rezolvi. Le lași să te acapareze și îți plângi de milă? Sau te forțezi să găsești o soluție ca să cazi în picioare? Răspunsul se află la tine, în tine. Depinde foarte mult cât de puternic ești, cât de matur și înțelept gândești.

Nu trebuie căutat izvorul acestor nedreptăți care ne apasă din ce în ce mai mult, în fiecare zi, ci izvorul de unde ne tragem puterea și forța de a sta drepți și curajoși înaintea izbucnirilor vieții. Cea mai mai mare greșeală pe care o putem face este aceea că nu credem destul de mult în noi, deși ne-am dovedit aproape mereu că suntem mai puternici decât am fi crezut.

Puterea noastră interioară are mai multe izvoare neștiute, nici măcar de noi. Ne tragem puterea de la copiii pe care îi iubim mai mult decât viața însăși, de la persoanele dragi nouă, de la credința cu care am fost crescuți, de la iubirea din interiorul nostru, de la speranța ce nu ne părăsește niciodată.

Important este ca în momentele de restriște să nu mai căutam răspunsuri la întrebări care ne consumă ci să căutam izvorul puterii noastre de a trece mai departe, de a depăși orice obstacol pe care viața îl aduce în viețile noastre. Important este să nu mai dăm vina pe circumstanțe, pe noi, pe lucruri care nu au nici o legătură cu ce ni se întâmplă și să ne concentrăm pe ceea ce ține de noi, pe ceea ce putem face ca să ieșim învingători.

”De ce mie ?” nu mai poate exista în mintea noastră. Singura întrebare pe care o putem permite este : ”Ce aș putea face, cum aș putea face să merg mai departe?” , iar răspunsul, ei bine, răspunsul va veni cu siguranță de la sine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!