Învață să identifici oamenii care te fac să te simți rău

Învață să identifici oamenii care te fac să te simți rău

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Este important să privești în jurul tău și să înțelegi dacă cu adevărat cei mai apropiați oameni din viața ta sunt prieteni adevărați, cei cu care interacționezi te încarcă și te hrănesc cu emoții pozitive, sau mulți dintre ei doar se prefac a fi prieteni? Acționează el sau ea dezinteresat în beneficiul tău sau încearcă să manipuleze în interesul său, ascunzându-se în spatele faptelor bune?

Descoperirea unei amenințări ascunse este destul de ușoară – metoda funcționează în mod constant. Încearcă să-ți pui întrebări în minte în orice situație: „Această interacțiune mă umilește sau mă înalță? Cu ce sentimente rămân după această interacțiune – mă simt bine sau rău?”

Echilibrul energetic al prieteniei

Toată lumea are prieteni, prietene, cunoștințe sau rude cu care se simte mai bine după interacțiune decât înainte. Ai senzația că ești iubit iar oamenii creativi chiar simt un val de inspirație. Cei care sunt mai concentrați pe aspectele materiale decât pe cele creative resimt un impuls de energie și entuziasm în ceea ce fac. Acesta este tipul de interacțiune care te înalță, te umple și te hrănește.

Cu toate acestea, relațiile bune sunt rare, mult mai des ești manipulat cu atenție. Și orice manipulare, chiar și cea mai subtilă și bine mascată, este o formă de agresiune îndreptată împotriva ta. Este dăunătoare pentru tine, te face să pierzi timp și energie în favoarea altei persoane, a manipulatorului. Învață să identifici oamenii care te fac să te simți rău. Trebuie să înțelegi cine îți fură timpul și energia pentru a-i evita sau pentru a limita interacțiunea cu ei în viitor.

Cum să scapi de “prietenii” toxici

Cum poți învăța să faci asta? Dacă după o conversație te simți ca și cum ai fi fost stors ca o lămâie în ceai, înseamnă că te-ai tensionat în timpul întâlnirii sau a conversației. Ai trei opțiuni, în funcție de cât de bine poți aplica fiecare metodă.

Prima opțiune este să întrerupi complet comunicarea. Dacă cineva este toxic, îți otrăvește viața, de ce să accepți voluntar otrava? Este ca și cum ai bea ceva toxic și te-ai plânge că te simți rău. Oprește consumul de otravă!

A doua opțiune – dacă lucrați împreună sau manipulatorul este mama ta și nu poți opri comunicarea, “educați” persoana respectivă să interacționeze pozitiv cu voi, însă ignorați complet agresiunea și manipularea. Cum să acționezi conform metodei “de educare”? Comportă-te frumos cu persoana – fii deschis față de ea și petreceți timp împreună, ascultă-o cu atenție. Dacă comportamentul ei este rău, ignor-o complet. Funcționează de fiecare dată.

A treia opțiune – relaxare completă, așa cum fac terapeuții sau psihiatrii profesioniști. Zilnic, prin cabinetele lor trec zeci de oameni cu probleme mintale, și fiecare trebuie să aibă interacțiuni cu ei, aceasta este munca lor. Singura modalitate de a face față epuizării emoționale este să te relaxezi complet după orele de muncă. Rapid, imediat, complet.

Dacă ești folosit pentru a elimina murdăria emoțională, negativitatea și starea rea a altcuiva, dacă vine la tine o persoană furioasă, obosită și nemulțumită de lume – își varsă inima pentru jumătate de oră și, în cele din urmă, pleacă înălțat și vesel, iar tu te simți “stors” și nu știi cum să faci față, fie să bei o cafea, fie să poți duce “crucea”, este important să conștientizezi că sentimentul de golire, de a fi “stors” este doar o tensiune pe care ai înlăturat-o de la altă persoană și ai absorbit-o. Iar întrebarea logică este: de ce îți permiți să fii tratat astfel?

Trebuie fie să oprești complet comunicarea cu această persoană, fie să construiești un zid în jurul interacțiunii tale cu ea. Astfel, nu vei fi afectat data viitoare. Fie să nu-ți mai iei negativitatea de la cel care o aduce, fie să înveți să înlături rapid tensiunea din tine. Orice metodă ai alege, începe să te antrenezi cu ea. Și viața ta va deveni mult mai plăcută.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!