Înțelepciunea lui Osho: 6 citate care te vor ajuta să înțelegi multe în viață

Înțelepciunea lui Osho: 6 citate care te vor ajuta să înțelegi multe în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaSfaturiSpiritualitateViata

Cu cât tehnologia se dezvoltă mai mult în lumea modernă, cu atât mai multe părți ale sufletului pierde omul. Acum mulți Osho se adresa înțelepților din Orient, pentru că în Orient s-a acordat întotdeauna o atenție mai mare sufletului uman.

1. Lumea vine la tine așa cum pleacă de la tine.

De la unii oameni poți auzi că nu ei sunt așa, ci lumea este așa și ei trebuie doar să se adapteze la ea. Însă asta nu este adevărat. Două persoane diferite trăiesc în aceeași lume, așa că de ce unul dintre ei vede dragoste în jurul său, iar celălalt vede ură?

Pentru că lumea nu este ceea ce se află în jurul omului. Este ceea ce se află în interiorul său. Iar dacă cineva are flori care miros frumos înăuntrul său, atunci el vede această imagine în jurul său. Cei care au ură în interior văd doar oameni care îi urăsc. Trebuie să corectezi lumea din tine și totul în jurul tău se va schimba.

2. Suntem învățați să iubim chiar și pe cel care ne face rău, dar dacă ești cu adevărat o persoană a iubirii, atunci unde vei putea găsi un inamic?

De ce ar trebui să-l cauți? Va veni timpul el însuși și te va găsi pe tine. Atunci vei avea nevoie de toată iubirea pe care o ai în sufletul tău. Probabil că fiecare a auzit expresia “dușmanul omului”. În religie, așa se numește diavolul și ispitele pe care le trimite omului.

Și nu poți învinge aceasta prin putere și rațiune. Poți face asta doar cu iubire. Și cu cât mai multă iubire există în sufletul unei persoane, cu atât devine mai puternică. În acest caz, încercările inamicului de a distruge sufletul omului vor fi inutile.

3. Când crezi că înșeli pe alții, te înșeli doar pe tine însuți.

Este ușor să înșeli oamenii și unii reușesc să o facă cu succes. Dar uită un lucru – în lume există o putere superioară care cunoaște adevărul. Nu poți să o înșeli. Ea te observă cum înșeli în fiecare zi și crezi că ești mai deștept decât ceilalți.

Dar rezultă că victimele înșelăciunii sale își păstrează sufletul nemuritor intact, în timp ce omul care încalcă poruncile își fura bucăți din propriul său suflet. Și până la urmă cine va fi cel înșelat? Concluzia este evidentă.

4. Disperarea apare doar atunci când există așteptări. Nimic nu mă poate aduce în disperare: nu aștept nimic de la voi.

Nu este necesar să le explici oamenilor că disperarea este un lucru rău. Acest sentiment nu doar că-ți rănește sufletul, dar duce și la probleme fizice. De unde vine asta? Omul își face planuri și este sigur că ele se vor îndeplini. Adică el așteaptă ca totul să fie așa cum și-a imaginat. Însă când acest lucru nu se întâmplă, cade în disperare. Și totul se întâmplă pentru că, în general, nimic nu depinde de om, viața este guvernată de o inteligență superioară, și doar ea cunoaște adevărul despre ce se va întâmpla în viitor. Nu îți face planuri mari și nu vei fi dezamăgit.

5. Lupta cu ceilalți este doar o tactică pentru a evita lupta internă.

Oamenilor li se pare întotdeauna că trebuie să schimbe lumea. Consideră că lumea este nedreaptă, se întâmplă multe lucruri rele în ea și, dacă totul ar fi corectat, viața pe pământ ar deveni mult mai bună. Însă puțini se gândesc că lumea nu este nedreaptă din cauza ei însăși, ci pentru că în ea trăiesc oameni care acționează în acest fel. Iar dacă fiecare ar începe lupta internă pentru curățenia sufletului său, lumea s-ar schimba foarte repede.

6. Chiar și emoțiile pozitive, dacă sunt false, sunt urâte; însă chiar și emoțiile negative, dacă sunt autentice, sunt frumoase.

Nu merită să porți măști false și să te prefaci. Omul trebuie să fie frumos în toate manifestările sale: atât în bucurie, cât și în durere. Doar frumusețea și sinceritatea vor salva această lume.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!