Întărește-ți imunitatea: cele mai bune 11 alimente și suplimente

Întărește-ți imunitatea: cele mai bune 11 alimente și suplimente

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Alimentele și suplimentele sănătoase nu substituie medicamentele și nu garantează prevenirea anumitor boli. Dar cu ajutorul lor, puteți întări sistemul imunitar. Acest lucru este deosebit de important în cazul unei pandemii. Toată lumea ar trebui să aibă grijă de propria sănătate. Să vorbim despre suplimente și alimente care vă ajută la stimularea sistemului imunitar.

Înainte de a lua minerale și vitamine, este recomandat să consultați un medic cu privire la dozare și posibile contraindicații. Consultarea este necesară în special pentru cei care iau medicamente.

Mijloace care întăresc sistemul imunitar

1. Vitamina C – esențială pentru susținerea funcțiilor celulelor imune. Când această vitamină este inclusă în dietă, va putea să se reducă durata bolilor infecțioase ale sistemului respirator. Conform studiilor, prin aportul a 1-2 g de vitamină pe zi, durata tratamentului pentru bolile infecțioase la adulți a scăzut cu 8%, iar la copii cu 14%.

2. Vitamina D – aparține grupului de substanțe liposolubile care îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar. Mulți suferă de o deficiență a acestui oligoelement, uneori acesta este motivul dezvoltării astmului. Prin utilizarea regulată a acestui supliment, protecția căilor respiratorii superioare este îmbunătățită. Pentru bolile grave, cum ar fi hepatita C și HIV, adăugarea unei vitamine în dietă accelerează procesul de tratament, doza recomandată în astfel de cazuri este de 1000-4000 UI.

3. Vitaminele B – esențiale pentru susținerea sistemului imunitar. Lipsa acestor oligoelemente duce la o scădere a reacției de apărare a organismului.

4. Zinc – întărește excelent sistemul imunitar și reduce riscul de inflamație. Conform statisticilor, aproximativ 2 miliarde de oameni suferă de deficit de zinc, în special la vârstnici. Luarea unui supliment de zinc dublează viteza de recuperare după bolile respiratorii. Doza zilnică optimă nu trebuie să depășească 40 mg.

5. Seleniu – îmbunătățește apărarea organismului și reduce riscul de a lua gripa.

6. Soc negru – ajută la tratamentul bolilor infecțioase. Extractul de sâmbure are proprietăți antibacteriene si întărește sistemul imunitar.

7. Ciupercile medicinale (Reishi, Maitake, Shiitake și altele) – stimulează sistemul imunitar, prin urmare sunt utilizate cu succes pentru prevenirea și tratarea multor boli, de exemplu, astmul și infecțiile pulmonare. Un studiu a constatat că administrarea a 1,68 grame de extract de ciuperci cordyceps a crescut protecția celulelor imune cu 38%.

8. Extract de echinacee – protejează organismul de bolile respiratorii și rinovirusurile.

9. Extract de pelargoniu – facilitează evoluția infecțiilor respiratorii, îmbunătățește bronșita.

10. Usturoiul – unul dintre cele mai eficiente produse antivirale, stimulează activitatea celulelor NK și a leucocitelor.

12. Curcumina – are efect antiinflamator, îmbunătățește apărarea organismului. Celulele responsabile cu imunitatea sunt implicate în multe procese importante din corpul uman, protejându-l de viruși, bacterii și toxine. Exercițiile fizice regulate, un somn adecvat și o dietă echilibrată contribuie la întărirea sistemului imunitar.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!