Întărește-ți coloana vertebrală! Aceste exerciții mi-au fost recomandate de un osteopat, nu mă mai deranjează spatele

Întărește-ți coloana vertebrală! Aceste exerciții mi-au fost recomandate de un osteopat, nu mă mai deranjează spatele

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Expresia „hernie intervertebrală” este comună în zilele noastre. Medicii au observat că discurile intervertebrale herniate apar la persoane din ce în ce mai tinere: acum chiar și tinerii de 17 ani suferă de boală.

Ce putem spune despre oamenii de vârstă matură. După 30 de ani, riscul de a face hernie crește brusc. Principalele cauze ale bolii sunt munca sedentară, un stil de viață sedentar, fumatul, postura incorectă, excesul de greutate, hipotermia și alți factori.

Discurile intervertebrale sunt un fel de distanțiere între vertebre, de acestea depind mobilitatea, flexibilitatea și rezistența coloanei vertebrale. Fiecare disc este format dintr-un înveliș dur (inel fibros) și un nucleu pulpos asemănător cu jeleu. Uneori, o mișcare neglijentă este suficientă pentru a rupe inelul fibros.

Din cauza unei rupturi sau fisuri, fluidul din nucleu curge afară, presând terminațiile nervoase ale măduvei spinării. Discul în sine iese ca un balon de la apăsarea vertebrelor. Așa se formează un disc intervertebral herniat.

O hernie intervertebrală nu se caracterizează numai prin dureri de spate, ci și prin apariția unui număr de alte simptome, aparent fără legătură cu coloana vertebrală: dureri de cap, probleme cu stomacul, rinichii și ficatul.

O hernie poate fi îndepărtată în două moduri: cu ajutorul intervenției chirurgicale sau cu ajutorul unor exerciții speciale.

Exerciții pentru hernia coloanei vertebrale

1. Întinde-te pe burtă, cu mâinile în spatele taliei. În timp ce inspiri aer, ridică alternativ piciorul drept, apoi piciorul stâng împreună cu corpul, iar când expiri, coboară piciorul. Încercă să faci 50 de ridicări pentru fiecare picior.

2. Întins pe burtă, pune mâinile în spatele capului, coatele în lateral. Pe măsură ce inspiri, ridică pieptul de pe podea, strânge mușchii abdominali și, în timp ce expiri, revino la poziția inițială. Încearcă să faci 50 de repetări.

3. Fără a lua pelvisul de pe podea și a împinge cu mâinile, du umerii încet în spate. Întinde-ți capul și omoplații cât mai mult posibil. Rămâi în această poziție timp de 1-2 minute. Acestea exerciții sunt foarte plăcute în caz de hernie a coloanei lombare. În timpul lor, mușchii sunt bine întinși, se produce flexibilitate.

4. Coboară fesele pe călcâie, genunchii lipiți. Încearcă să te ghemuiești: ține mâinile împletite în spatele capului, trage spatele până când fruntea atinge genunchii. Stai 3-4 minute în poziția asta.

5. Ridică călcâiele de pe podea, degetele mari de la picioare să fie lipite, genunchii îndreptați în lateral. Prinde călcâiele cu mâinile. Lasă fundul și capul în jos. Rămâi în această poziție timp de 2-3 minute.

6. Așează-te în genunchi cu palmele pe podea și călcâiele sus. Rotește bazinul alternativ spre dreapta, apoi spre stânga. Repetă de 40 de ori.

7. Întinde-te pe podea pe burtă, cu picioarele depărtate la maxim. Întinde mâna dreaptă în fața ta, ia stânga perpendicular, în lateral. Rotește-te pe partea cealaltă fără a ridica mâna dreaptă și piciorul drept de jos. Repetă același lucru schimbând mâna. Acest exercițiu pune toate vertebrele la locul lor.

8. Acest exercițiu necesită o bară. Prinde cu mâinile bara transversală, ridică genunchii la piept și lasă-te ușor pe spate. Lasă picioarele în jos. Fă 3 seturi a câte 10 repetări.

Sub greutatea corpului, nu numai că îți vei întinde mușchii spatelui și vei crește distanța dintre vertebre, dar îți vei întări și abdomenul.

Efectuați aceste exerciții în cazul herniei lombare a coloanei vertebrale în mod constant, astfel mușchii vor prelua sarcina și o vor distribui corect pe spate. Distanța dintre vertebre va crește, coloana vertebrală se va îndrepta, presiunea herniei asupra nervilor va dispărea.

Trebuie spus că această metodă de tratament este strict individuală, prin urmare, înainte de a începe orice exerciții fizice, persoanele cu coloana vertebrală bolnavă trebuie să consulte un medic!

„Discurile intervertebrale sunt o materie vie. Este necesar ca acestea să aibă un metabolism adecvat. Acest lucru necesită ca sarcina de pe toată coloana vertebrală să fie distribuită uniform. Mușchii spatelui trebuie întăriți în fiecare zi. Vă sugerez să petreceți 20-30 de minute pe zi pe aceste exerciții simple”, ne sfătuiește Shamil.

Începeți să faceți aceste exerciții de gimnastică, și într-o săptămână durerea va dispărea, iar în 2 luni veți deveni o persoană sănătoasă. Încercați să vă așezați corect pe scaun, să scăpați de excesul de greutate.

Nu uitați că, o coloană flexibilă este o coloană sănătoasă! Iar exercițiile pentru coloana vertebrală sunt cea mai bună prevenire a osteocondrozei, herniilor și diferitelor tipuri de luxații. Aceste exerciții întăresc perfect corsetul muscular și întind articulațiile intervertebrale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!