În centrul vieții tale ar trebui să fii tu, nu alții. Nu-ți irosi energia în zadar, nu te trăda pe tine însuți.

În centrul vieții tale ar trebui să fii tu, nu alții. Nu-ți irosi energia în zadar, nu te trăda pe tine însuți.

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Dacă, în loc să fii în centrul propriei tale vieți, pui pe alții acolo, indiferent cine sunt ei pentru tine, energia ta se epuizează, iar epuizarea la toate nivelurile devine inevitabilă. Imaginează-ți sistemul solar. Soarele se află în centru. Ce crezi că s-ar întâmpla dacă, brusc, soarele ar ieși din orbita sa și o altă planetă s-ar deplasa în locul său?

Aproximativ la fel se întâmplă și în viața ta atunci când pui pe altcineva în locul care ți-a fost dat prin dreptul nașterii.

Cel puțin, îți pierzi stima de sine și simțul valorii personale, pentru că viața ta trece pe lângă tine și tot ce faci este să trăiești o viață care este convenabilă pentru alții, îndeplinind așteptările lor, NU ALE TALE. Satisfacerea nevoilor altora devine, dintr-o dată, mai importantă decât dorințele tale personale (și într-atât încât nici măcar nu îți dai seama, considerând că este alegerea ta).

Trăiești viața ta pe modul “cum fac toți“. Te pierzi pe tine din vedere. Și, după un timp, apare o criză, o senzație de gol, o pierdere de energie, iar depresia devine normă. Nu mai poți recunoaște nevoile tale proprii. Nu îți mai dorești nimic. Viața trece pe lângă tine. Energia ta se apropie de zero.

Există o energie vitală, dată ție pentru dorințele, visele, obiectivele, ideile și viața ta. Poți să o folosești după bunul plac. Poți să o oferi generos celor care o cer, și unii vor fi bucuroși să “o consume”. Poți să o folosești pentru a rezolva mereu problemele altora și pentru a ajuta pe cei care s-au obișnuit să trăiască pe seama altora. Atâta timp cât ai energie de consumat, poți să o risipești și să îți irosești viața fără să te gândești.

Sau poți să o direcționezi către realizarea ideilor și dorințelor tale, către crearea vieții pe care ți-o dorești și către ceea ce este important pentru tine. Astfel, energia se va multiplica, iar tu vei deveni o sursă, un generator de energie și forță interioară mai întâi pentru tine și APOI pentru cei din jur. La fel ca soarele în sistemul solar, ar trebui să devii steaua centrală a vieții tale.

Ocupându-ți locul care îți revine, le vei permite și altora să-și ocupe locurile lor. Astfel, va apărea un echilibru.

Mulți aleg să trăiască viețile altora. Își sacrifică timpul, mintea lor este ocupată cu gândul la cum să salveze pe toată lumea, uită de ei înșiși și consideră că nevoile lor personale nu sunt importante.

Cel mai important lucru în viață este să te ajuți pe tine însuți, să te salvezi pe tine însuți mai întâi, să te faci fericit, reușit, mulțumit și plin de resurse. Dorințele, planurile, obiectivele, visurile și odihna ta ar trebui să fie pe primul loc. Aceasta este o atitudine sănătoasă față de tine însuți.

DAR SE VA ÎNCERCA SĂ ȚI SE INDOCTRINEZE CĂ ASTA ESTE EGOISM. Nu crede și nu asculta.

Poți ajuta pe alții doar din abundență, nu din lipsă. Poți iubi pe alții doar dintr-un exces de dragoste, nu din lipsă – altfel, este doar o încercare de a umple un gol, o teamă de singurătate și un scenariu tipic (am atâția ani, trebuie să mă căsătoresc, să am copii etc.). Și aceasta duce întotdeauna la eșec.

Este timpul să ocupi locul central în viața ta. Fii soarele în jurul căruia se rotesc planetele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!