In cautarea lui Dumnezeu, o pilda frumoasa pentru sufletul tau!

In cautarea lui Dumnezeu, o pilda frumoasa pentru sufletul tau!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 May 2020 in De SufletPilde

„Dacă singurul instrument pe care îl ai este un ciocan, ai tendința să vezi fiecare problemă ca pe un cui”. Abraham Maslow

Se spune ca erau trei prieteni care au vrut sa urce un munte pentru ca in varful lui traia un batran plin de intelepciune pe care isi doreau sa il cunoasca.

La un moment dat, cei trei au ajuns la o rascruce… si fiecare a continuat sa isi aleaga drumul dupa cum il indemna sufletul.

Primul a ales o carare abrupta, ce urca drept catre varf. Nu se temea de pericole, voia doar sa ajunga la batrnaul din varful muntelui cat mai repede.

Al doilea a ales o carare mai usoara decat cea a prietenului sau; aceasta cale strabatea un canion ingust si accidentat, prin care erau vanturi foarte puternice.

Al treilea a ales cea mai lunga carare. Aceasta ocolea muntele si serpuia in pante line.

Dupa sapte zile, primul barbat a ajuns in varf extenuat, plin de rani sangerande. El s-a asezat pe o piatra si a decis sa isi astepte prietenii.

Dupa sapte saptamani, cel de-al doilea prieten a ajuns in varful muntelui. Ametit de vanturile puternice care i se impotrivisera, el s-a asezat in tacere langa prietenul lui.

Dupa sapte luni a sosit si cel de-al treilea. Fata lui stralucea de fericire, semn al unei profunde stari de liniste si de multumire interioara.

Cand l-au vazut, ceilalti doi au ramas fara cuvinte. Ei erau furiosi pentru ca drumul lor a fost dificil si au avut mult de asteptat. Drumul celui de-al treilea a fost o adevarata placere.

Toti trei au mers la batranul intelept… ei l-au intrebat care a ales cel mai bine.

Batranul: “Ce ati invatat voi?”

Primul barbat: “Am invatat ca viata este grea, plina de pericole si greutati… ca este plina de suferinta si, uneori, ceea ce intalnesc in cale imi poate provoca rani. Am invatat ca, penru fiecare pas inainte, trebuie sa duc o lupta dificila, care ma lasa fara puteri. Oare am ales cea mai buna cale catre tine?”

Batranul: “Da, ai ales bine. Si tu ce ai invatat?” – l-a intrebat pe al doilea barbat.

Al doilea barbat: “Am invatat ca in viata multe lucruri ma pot abate din calea mea… ca uneori pot sa pierd drumul, ajungand cu totul altundeva decat imi doresc in realitate… Dar daca nu imi pierd increderea, reusesc in cele din urma. Oare am ales cea mai buna cale catre tine?”

Batranul: “Da, ai ales bine. Si tu ce ai invatat?” – l-a intrebat pe ultimul barbat.

Al treilea barbat: “Am invatat ca ma pot bucura de fiecare pas pe care il fac, insa trebuie sa aleg sa am RABDARE. Am invatat ca daca privesc cu intelegere, viata nu este o povara grea, asa cum credem cu totii, ci un miracol la care sunt primit cu bucurie sa iau parte. Am invatat ca iubirea care ma inconjoara din toate partile imi poate lumina sufletul in cele mai dificile momente, insa trebuie sa ii dau voie acestei lumini sa patrunda acolo… Oare am ales calea cea mai buna catre tine?”

Batranul: “Da, ai ales bine.”

Foarte uimiti de raspunsurile batranului, cei trei prieteni au cazut pe ganduri. Apoi au inteles ca la orice rascruce exista o alegere. Toata lumea poate alege… iar viata fiecaruia este rezultatul alegerilor facute de-a lungul ei.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!