Îmbunătățirea circulației sângelui în creier: un set de trei exerciții

Îmbunătățirea circulației sângelui în creier: un set de trei exerciții

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pentru a îmbunătăți elasticitatea vaselor de sânge care alimentează creierul și fluxul de oxigen către celulele creierului, trebuie efectuate regulat trei exerciții simple. O astfel de rutină vă permite să creșteți performanța mentală și, în general, are un efect benefic asupra sănătății.

Exercițiile includ înclinări și întoarceri ale capului, mișcări ale brațelor și umerilor și respirație nazală ritmică. Faceți toate exercițiile corect și veți avea parte de rezultate pozitive. Vezi vedea care sunt beneficiile exercițiului stimulator al creierului.

De ce este important să faci aceste exerciții? Ideea este că odată cu vârsta, circulația sângelui în creier se deteriorează, motivul pentru aceasta este adesea un stil de viață sedentar și lipsa activității fizice. Starea se agravează mai ales dacă timp de câteva ore pe zi o persoană se află în aceeași poziție. Efectuând un set de exerciții simple, va fi posibilă nu numai normalizarea circulației cerebrale, ci și îmbunătățirea stării generale de sănătate a corpului.

Exerciții simple pentru îmbunătățirea circulației cerebrale
După cum am menționat mai sus, complexul include trei exerciții, vom lua în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Primul exercițiu:

Trebuie să vă ridicați, să vă îndreptați spatele și gâtul, să țineți brațele lejer de-a lungul corpului;
după aceea trebuie să ridicați mâinile la nivelul pieptului, să le îndoiți la coate și, în același timp, să vă strângeți pumnii; cu pumnii trebuie să atingeți umerii, în timp ce înclinați capul astfel încât bărbia să fie apăsată pe piept;
după aceea trebuie să ridici coatele până la nivelul umerilor și înclină încet capul înapoi;
apoi puneți coatele din nou la nivelul pieptului și îndoiți ușor capul înainte.

Al doilea exercițiu:

Pune-te în aceeași poziție de început ca în exercițiul anterior; apoi întinde-ți brațele în lateral, astfel încât acestea să fie la nivelul umerilor, îndoiți-le la coate și strângeți pumnii; pumnii trebuie să atingă umerii. Din acea poziție, începe să miști brațele înainte, înapoi, sus și jos, formând cercuri.

Ultimul exercițiu:

Poziția de început este aceeași ca în cele două exerciții anterioare; înclinați capul spre dreapta și apăsați-l pe umăr, apoi spre stânga și, de asemenea, apăsați-l pe umăr. Apoi trebuie să reveniți la poziția inițială, să priviți drept înainte, să vă mențineți gâtul drept și să întoarceți capul spre dreapta, apoi spre stânga (fără înclinare).
Toate mișcările trebuie efectuate într-un ritm calm, lent, în timp ce respirați pe nas. Nu ar trebui să existe disconfort în timpul efectuării. Înainte de a începe cursurile, este recomandat să consultați un specialist și să vă asigurați că nu există contraindicații pentru aceste exerciții.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!