Image

Iată cum să scapi de durerea de cap rapid și fără pastile

Publicat de Patricia Esca pe 29 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSpiritualitate

Durerile de cap sunt sâcâitoare și primul lucru pe care îl facem de obicei este să mergem la farmacie și să cumpărăm medicamente. Din păcate, în ciuda afirmațiilor că aceste medicamente sunt sigure, toate au unele efecte secundare, de aceea este bine să încerci să tratezi durerea pe cale naturală.

Următorii 7 analgezici naturali îți pot ameliora durerea de cap fără a fi nevoie să dai banii pe medicamente:

1. Apă

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci când te ia durerea de cap este să bei apă. Deshidratarea cronică este o cauză extrem de frecventă a durerilor de cap, ceea ce înseamnă că nu este vorba doar de cantitatea de apă pe care o bei într-o zi, ci de consumul redus de apă în general. Pentru a reduce cefaleea produsă de deshidratare, trebuie să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi.

2. Magneziu

Deficiența de magneziu este o cauză frecventă a migrenelor. Experții sugerează că 600 mg de citrat de magneziu pe zi poate reduce apariția migrenelor, precum și diminua intensitatea acestora. Nu s-a descoperit încă care este motivul pentru care magneziul ajută la diminuarea durerilor de cap, dar este un mineral foarte benefic care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, care, dacă este scăzut sau ridicat, poate provoca dureri de cap.

Citeste si  10 reguli Feng-Shui care vă vor ajuta să evitați nenorocirile de acasă

3. Cofeină

Cofeina este deja cunoscută ca fiind un tratament natural împotriva durerilor de cap, motiv pentru care poate fi găsită în multe medicamente pentru durerile de cap. S-a descoperit că acest stimulent îmbunătățește eficacitatea analgezicelor.

Cu toate acestea, dacă obișnuiești să consumi cafea în fiecare zi, ar trebui să ști că renunțarea la cofeină după o perioadă lungă de consum poate provoca dureri de cap. Dacă nu bei cafea regulat, dar vrei să folosești cofeina pentru ameliorarea durerii de cap, cel mai bine este să nu îți faci un obicei zilnic din asta.

4. Cuișoare

Cuișoarele pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Acestea pot fi consumate întregi, sub formă de pulbere sau sub formă de sirop. Nu numai că reduce inflamația, ci conține și un compus de ameliorare a durerii numit eugenol. Eugenolul poate fi găsit în multe unguente utilizate pentru a trata durerea.

5. Compresă rece

O compresă rece de modă veche poate face minuni. Acesta va reduce inflamația și va micșora vasele de sânge. O compresă ar trebui să fie suficientă pentru a calma o durere de cap, dar poate fi utilizată și în combinație cu orice alt calmant menționat mai sus.

Citeste si  Leacuri babesti pentru problemele care apar in viata de zi cu zi

Scoți niște gheață din congelator, o pui într-o pungă, o înfășori într-un prosop și este gata de utilizare. 15-20 de minute ar trebui să fie suficiente pentru a ameliora durerea..

6. Odihna

Odihna este un alt element important pentru tratarea durerii de cap. Da, durerile de cap sunt adesea un semn că trebuie să te oprești din tot ce faci, să te odihnești și să respiri adânc.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!