Iarna crește durerea de încheieturi și articulații. Șase modalități ușoare de a face față acestora

Iarna crește durerea de încheieturi și articulații. Șase modalități ușoare de a face față acestora

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Vremea rece din timpul iernii crește senzația de rigiditate și dureri articulare pentru cei cu artrită, dar câteva modalități simple vă pot ajuta să treceți cu bine această perioadă și să vă mențineți oasele sănătoase.

Iarna nu este ușoară pentru persoanele cu artrită. Când temperatura aerului scade, articulațiile lor devin mai rigide și mai puțin mobile, ceea ce crește senzația de disconfort și durere.

Câteva sfaturi care vă vor ajuta să luptați împotriva agravării simptomelor neplăcute și dureroase ale încheieturilor și durerilor articulare:

Îmbracă-te călduros. Articulațiile afectate de artrită au nevoie de mai multă căldură iarna. Potrivit medicilor, pe vreme rece este mai bine să vă îmbrăcați mai gros – mai multe straturi de haine rețin mai bine căldura corporală decât un singur strat, deși sunt haine groase.

Hidratați-vă suficient. Lipsa de apă din organism accentuează sensibilitatea la durere, potrivit unui studiu publicat în revista Experimental Physiology. Prin urmare, iarna, pentru persoanele cu artrită și dureri de încheieturi, este important să beți suficientă apă – acest lucru ajută la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce duce la combaterea inflamațiilor caracteristice acestei afecțiuni. La rândul său, consumul de apă înainte de mese vă poate ajuta să slăbiți. Experimentele arată că persoanele cu artrită de genunchi experimentează o îmbunătățire semnificativă a bunăstării atunci când slăbesc.

Mișcare. Multe persoane își reduc activitatea fizică în timpul iernii, dar în cazul artritei, este important să rămâneți activi. Medicii recomandă o mișcare moderată timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână – această metodă simplă este bună pentru combaterea durerii, creșterea rezistenței și flexibilității articulațiilor.

Terapia termică. Făcând un duș cald sau o baie caldă, folosind plasturi de încălzire, pături încălzite, sunt câteva modalități simple de a profita de beneficiile terapiei termice. Medicii explică faptul că, căldura îmbunătățește fluxul sanguin și ajută la eliminarea substanțelor chimice care cauzează durere din corp. În plus, stimulează receptorii din piele care îmbunătățesc toleranța la durere. În cele din urmă, căldura relaxează mușchii, ceea ce ajută la ameliorarea spasmelor și rigidității.

Luați vitamina D. Studiile au arătat că niveluri scăzute ale acestei vitamine în organism provoacă manifestări clinice mai severe ale poliartritei reumatoide, sensibilitate crescută la durere. O modalitate naturală de a crește nivelul de vitamină D din organism este să adăugați alimente care conțin Vitamina D în dieta dvs., cum ar fi peștele gras.

Creșteți aportul de omega-3. Acizii grași omega-3 au proprietăți antiinflamatorii, care pot fi benefice pentru persoanele cu artrită inflamatorie. Un studiu publicat de revista Rheumatic a constatat că persoanele cu poliartrită reumatoidă care au luat suplimente omega-3 au redus durerea articulară. Uleiul de pește este o sursă naturală bogată în acești acizi grași, printre sursele vegetale – avocado, semințele de in, nucile.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!