Hreanul este un aliment ideal pentru creier, inimă și oase. Iată cum să-l mănânci corect

Hreanul este un aliment ideal pentru creier, inimă și oase. Iată cum să-l mănânci corect

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Cât de util este hreanul? Hreanul este o rădăcină apreciată nu numai pentru gustul său picant, ci și pentru proprietățile sale de vindecare, care se datorează conținutului său de acizi volatili, vitamine, fibre, săruri minerale și alcaloizi.

Proprietăți vindecătoare ale hreanului.

1. Sistemul circulator

Unele substanțe conținute în hrean au un efect benefic asupra circulației sângelui în zonele periferice. Astfel, consumul de hrean normalizează tensiunea arterială și previne riscul formării cheagurilor de sânge. În același timp, sulfații îmbunătățesc elasticitatea vaselor cerebrale și coronare, reducând astfel riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord. Tinctura de hrean este folosită pentru curățarea vaselor de sânge.

2. Tuse.

Hreanul curăță căile respiratorii, de aceea este recomandat pentru tratamentul tusei și chiar al astmului. O rădăcină mare de hrean se trece printr-o mașină de tocat carne, sucul fiind stors din pulpă. La acesta se adaugă sucul a două lămâi și o lingură de miere.

Din acest amestec luați o lingură în fiecare zi, timp de cel mult 30 de zile. Cel mai bine este să păstrați amestecul în frigider.

Contraindicații – gastrită și alte probleme de stomac.

Tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de o lună, deoarece în cantități mari, hreanul irită membranele mucoase.

3. Analgezic natural.

Hreanul este un antibiotic natural care are proprietăți bactericide și imunostimulatoare pronunțate. Amestecul hreanului cu alcool este recomandat adulților iar copiilor – cu apă. Inhalarea vaporilor rădăcinii de hrean rase vă va ajuta la prevenirea infecției cu viruși și bacterii. În plus, hreanul este un remediu foarte bun pentru durerile de cap. În acest caz, îl puteți folosi ca loțiune pe frunte.

4. Reumatism.

Hreanul este recomandat și persoanelor care suferă de reumatism sau gută. Adăugați una sau două lingurițe de hrean ras foarte fin la o cană de lapte fierbinte. Această băutură se bea pe stomacul gol o dată sau de două ori pe zi. Tratamentul durează aproximativ trei săptămâni.

5. Probleme de apetit.

Dacă nu aveți pofta de mâncare, mâncați hrean. Acesta conține o substanță care conferă gustul picant, iar aceasta crește secreția de suc gastric și dă pofta de mâncare persoanelor care suferă de anemie sau anorexie. Pentru un efect mai pronunțat, trebuie să folosiți hrean amestecat cu puțină miere. Luați o linguriță de trei ori pe zi cu 15 minute înainte de masă.

6. Probleme de memorie.

Hreanul este bogat în vitamine B, necesare funcționării sistemului nervos și îmbunătățirea memoriei. Tonifică corpul, scade colesterolul „rău” și este util pentru menținerea sănătății pielii și a părului.

Chiar și cel mai benefic și plin de vitamine aliment nu poate fi consumat în cantități mari, iar acest lucru se aplică în primul rând hreanului. De aceea, abordați cu atenție tratamentul și nu uitați să vă consultați medicul!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!