Hreanul este cel mai bun aliment pentru creier, inimă și oase. Cum să-l folosești corect

Hreanul este cel mai bun aliment pentru creier, inimă și oase. Cum să-l folosești corect

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Încă din cele mai vechi timpuri, hreanul era folosit atât pentru mâncare, cât și pentru medicina alternativă.

Hreanul este o rădăcină bine cunoscută pentru gustul său picant și este de cele mai multe ori consumată lângă diferite fripturi. Cu toate acestea, hreanul are și o serie de proprietăți utile datorită conținutului său de fitoncide, vitamine, fibre, săruri minerale și alcaloizi. Tinctura sau siropul de hrean poate fi folosit ca medicament.

Proprietățile vindecătoare ale hreanului:

Îmbunătățește circulația sângelui

Unele substanțe pe care le conține hreanul au un efect benefic asupra circulației sângelui în zonele periferice. Astfel, consumul de hrean normalizează tensiunea arterială și previne riscul apariției cheagurilor de sânge. În același timp, sulfații îmbunătățesc elasticitatea vaselor cerebrale și coronare, reducând astfel riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord.

Pentru curățarea vaselor de sânge, cea mai bună este tinctura de frunze de hrean. În 500 ml de vodcă de înaltă calitate, trebuie să adăugați o lingură de frunze de hrean uscate și zdrobite, niște miez de nucă, un praf de coajă de muguri de pin și un ardei roșu iute. Tinctura se lasă la infuzat într-un loc întunecat timp de 10 zile. După aceea, trebuie să beți 30 de picături de tinctură pe zi timp de 30 de zile fără pauze.

Tratează tusea.

Hreanul curăță căile respiratorii, de aceea este recomandat pentru tratarea tusei și chiar a astmului. Dați o rădăcină mare de hrean printr-o mașină de tocat carne, apoi stoarceți tot sucul din pulpă. La sucul rezultat se adaugă zeama de la două lămâi și o lingură de miere.

Trebuie să luați o lingură din acest suc o dată pe zi. Cel mai bine este să păstrați acest remediu la frigider. Tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de o lună, deoarece în cantități mari hreanul irită mucoasele.

Contraindicații – persoanele care suferă de gastrită și alte probleme ale stomacului nu ar trebui să folosească acest remediu.

 Este un analgezic natural.

Hreanul este un antibiotic natural care are proprietăți antibacteriene și imunostimulatoare pronunțate. Pentru adulți este recomandată tinctura de hrean, iar pentru copii este recomandată apa cu hrean.

Inhalarea vaporilor rădăcinii rase va ajuta la prevenirea infecției cu viruși și bacterii. În plus, hreanul este un medicament foarte bun pentru tratarea durerilor de cap. În acest caz, îl puteți folosi sub formă de loțiuni pe care le masați pe frunte.

Îmbunătățește starea de sănătate a persoanelor care suferă de reumatism.

Hreanul este recomandat și pentru persoanele care suferă de reumatism sau gută. Adaugă una sau două lingurițe de hrean ras foarte fin la o cană de lapte fierbinte. Bea această băutură înainte de mese o dată sau de două ori pe zi. După aproximativ 3 săptămâni, sănătatea ta se va îmbunătăți și simptomele reumatismului și gutei vor scădea.

Crește pofta de mâncare.

Dacă nu aveți poftă de mâncare, mâncați hrean. Substanța care conferă hreanului un gust picant crește secreția de suc gastric și dă poftă de mâncare persoanelor care suferă de anemie sau anorexie. Pentru un efect mai pronunțat, este necesar să folosiți hrean amestecat cu o cantitate mică de miere. Luați o linguriță de trei ori pe zi cu 15 minute înainte de masă.

Îmbunătățește memoria.

Hreanul este bogat în vitamine din grupa B, necesare funcționării sistemului nervos și îmbunătățirii memoriei. Hreanul tonifică organismul, reduce colesterolul „rău” și este util și pentru menținerea sănătății pielii și părului.

Chiar dacă este un produs foarte benefic, care conține o mulțime de vitamine, hreanul nu poate fi consumat în cantități mari. Prin urmare, luați remediile într-un mod echilibrat, și nu uitați să vă sfătuiți cu medicului medicul!

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări aveți despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!