Gaseste in fiecare zi un motiv pentru care sa zambesti! Oricat de greu ne este, trebuie sa vedem si lucrurile bune din viata noastra!

“Valorezi atât cât te apreciezi.” – F. Rabelais Daca ati citit si inteles legile universului veti intelege si ca actiunile noastre produc diferite rezultate.Aceasta deoarece orice actiune reprezinta o cauza pe care noi o punem in miscare. Efectele actiunii noastre se construiesc pe baza evenimentelor trecute, care ne vor determina sa ne orientam si sa mergem intr-o anumita directie. Fiecare directie conduce catre o destinatie ultima, care este destinul nostru, viata noastra. De aceea, pentru a ne transforma viata este esential modul in care realizam actiunile. Cu cat actiunile realizate de noi sunt voluntare, constiente si au o orientare bine determinata cu atat vom avea un control mai mare asupra actiunilor noastre si implicit asupra destinului vietii noastre. Toate transformarile vietii noastre incep cu o decizie. In momentul in care noi luam o decizie noi trasam deja drumul destinului nostru. Deseori deciziile pe care le luam chiar acum ne vor determina modul in care ne vom simti maine, precum si ceea ce va deveni viata noastra in viitor. Benjamin Disraelis afirma: „Omul nu este o creatura a circumstantelor, ci circumstantele sunt creatiile omului.” Este destul de usor sa adoptam comportamente si atitudini care sa determine niste rezultate sub dorintele noastre. Aceasta mai ales daca nu ne vom stabili un standard ridicat in legatura cu ceea ce noi acceptam in viata noastra. Luarea unei decizii corecte este necesar sa fie intotdeauna in concordanta cu dorintele noastre si cu asteptarile pe care noi le avem de la viata. Adoptarea unei astfel de decizii ne poate transforma intreaga viata, caci ea ne va conferi orientarea actiunilor noastre, a drumului pe care dorim sa il alegem. Cu siguranta, ne putem transforma viata chiar in momentul in care luam o decizie constienta. Exista trei decizii fundamentale care ne determina in ultima instanta intreaga viata:
  • – deciziile referitoare la lucrurile care ne preocupa;
  • – deciziile asupra lucrurilor care au intr-adevar importanta pentru noi;
  • – deciziile cu privire la ceea ce vom face pentru a putea genera rezultatele pe care le dorim.
Intotdeauna deciziile noastre determina atat conjuncturile majore in care ne aflam, cat si diverse actiuni necesare in indeplinirea scopurilor propuse. Intotdeauna deciziile fundamentale cu privire la scopurile pe care le avem sunt urmate de decizii cu privire la modul in care noi actionam pentru indeplinirea scopurilor. Intotdeauna noi decidem, chiar si in ceea ce priveste atitudinea noastra fata de insucces. De exemplu putem decide sa nu ne lasam niciodata descurajati de insuccesele vietii. In aceasta directie, Thomas Edison spunea: „Eu nu sunt descurajat niciodata, deoarece fiecare incercare gresita prin care am trecut este un alt pas inainte.” Pasii care ne vor ajuta sa trecem prin procesele pe care viata le presupune sunt: 1) Reamintirea cat mai des a faptului ca deciziile noastre pot avea o forta foarte mare in a ne transforma intreaga viata. 2) Constientizarea faptului ca cel mai greu pas realizat in demersul de a obtine ceva este acela de a lua o decizie inteleapta. 3) Asumarea deciziilor. Este bine sa evitam pe cat posibil ezitarea sau amanarea in ceea ce priveste luarea deciziilor. 4) Sa invatam mereu din deciziile noastre sau, mai bine spus, din rezultatele obtinute in urma deciziilor luate. 5) Sa ne pastram fermi in deciziile luate, dar in acelasi timp sa fim flexibili daca este necesar. Helen Keller spunea : „Viata este fie o aventura indrazneata, fie nimic.” Alegeti cum sa fie viata voastra… Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

“Nimeni nu are nevoie mai mult de un zâmbet decât cel care nu are nici unul de dăruit. Aşa că obişnuieşte să împarţi zâmbete calde din inimă, şi vei răspândi lumina soarelui într-o lume uneori întunecată.” – Lawrence G. Lovasik

Oricine poate să te facă să zâmbești, oricine poate să te facă să plângi, dar nu oricine poate să te facă să zâmbești și să ai lacrimi în ochi în același timp.

Din cand in cand, ar trebui ca toti sa gasim un motiv pentru a purta zambetul pe fetele noastre. Iar eu sunt aici pentru a te ajuta sa faci asta. Indiferent de lucrurile care se intampla in jurul tau, poate exista un motiv sa te opresti si sa zambesti.

Am gasit pe thoughtcatalog 5 motive simple pentru care ar trebui sa zambesti astazi 🙂

Primul motiv: Citesti acest articol – Citesti acest material chiar acum cu ochii tai. Pare un motiv destul de bun pentru a zambi, nu crezi? Uneori suntem atat de prinsi in fiecare zi incat uitam sa mai apreciem lucrurile marunte – unul dintre acestea ar fi faptul ca suntem in viata si foarte bine.

Al doilea motiv: Exista frumusete peste tot in jurul nostru – Persoana care a spus “Opreste-te si miroase trandafirii” a oferit unul dintre cele mai bune sfaturi. Indiferent unde te afli, exista frumusete in jurul tau; nu uita sa te opresti si sa o admiri. Iesi in natura, respira aer curat, miroase florile din parc… bucura-te de simplitatea naturii. Indiferent de sezon, natura ar trebui sa iti ofere un motiv sa zambesti.

Publicitate

Al treilea motiv: Exista oameni buni in aceasta lume – 10 minute pierdute la stiri te face sa simti ca nu mai exista speranta pe lumea asta. Este greu sa vezi bine prin tot raul din lume, cand focalizarea principala este inclinata spre simturile noastre. Insa oameni buni exista la tot pasul, trebuie doar sa ii gasesti.

Al patrulea motiv: Cineva in aceasta lume te iubeste – Este important sa iti amintesti ca sunt oameni in aceasta lume care te iubesc. S-ar putea sa existe momente cand simti ca esti singura, ca nimeni nu te intelege sau nu stie prin ce treci. Adevarule ste ca cineva exista acolo.

Poate ca uneori nu bagi de seama sau nu ai suficient timp pentru a le arata acestor oameni cat de mult ii apreciezi.

Al cincilea motiv: Esti fericita – Daca la sfarsitul zilei te asezi pe lenjeria de pat frumos parfumata si te pregatesti pentru un somn linistit, esti o norocoasa. Acest act de rutina este, din nefericire, privit ca un privilegiu pentru atat de multe persoana.

Decat sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care nu le ai, ia-ti o clipa pentru a fi recunoscatoare pentru tot ce ai.

Uneori, tot ce trebuie sa faci pentru a fi fericita este sa te gandesti la toate lucrurile pentru care esti recunoscatoare. Daca iti concentrezi constant atentia asupa aspectelor negative ale vietii, iti va fi greu sa treci peste ele pentru a vedea altceva. Perspectiva schimba totul.

Fii fericită și zâmbește de câte ori ai ocazia, nu pentru că viața ar fi o sursă inepuizabilă de motive de a zâmbi, ci pentru că însuși zâmbetul tău este pentru alții un motiv de a zâmbi.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
"Patru lucruri avem mai mult decât credem: defecte, datorii, ani şi duşmani." — Proverbe persane Peste tot în jur aud vorbindu-se despre stres, anxietate şi frică, singurătate şi plictiseală, nesiguranţa zilei de mâine, jale şi durere… De fapt, nu-i nevoie să mă uit în jur. Cunosc prea bine toate aceste sentimente, oricât de multe sfaturi aş fi în stare să dau despre cum să le depăşeşti. Mă-ntreb şi eu de multe ori: ce se-ntâmplă cu lumea în care trăim? De ce nu poţi să te uiţi la ştiri fără să te-apuce literalmente greaţa, şi jalea, şi revolta? De ce, în loc să te culci cu sufletul plin, recunoscător pentru încă o zi, ajungi să nu-ţi doreşti decât să dormi şi să uiţi? Şi să speri că mâine va fi mai bine, ca şi cum mâinele ăsta ar fi treaba altcuiva, la care tu doar asişti neputincios, înfrânt înainte de a începe lupta? Dar oare tot ce poţi să produci în exterior este doar o reacţie la ceea ce îţi livrează lumea? Chiar n-ai niciun cuvânt de spus pentru lumea asta anapoda, chiar n-ai putea să fii pe deplin fericit chiar acum? Dacă ai ştii că există undeva izvorul fericirii sigure şi durabile, ai lăsa baltă totul şi ai porni să-l cauţi? Sau ai zice ceva de genul: „Nu azi, am treabă multă la serviciu”. Sau: „Sunt prea obosit, mai am putere doar să mă uit la un film”… amânând la nesfârşit întâlnirea cu ceea ce se presupune că ar trebui să fie scopul vieţii tale. Am rămas de multe ori fascinată când am citit despre experienţele unor oameni care au ajuns foarte aproape de moarte. Despre clipa aceea magică în care îţi retrăieşti întreaga viaţă, şi în acelaşi timp îţi dai seama cu claritate unde ai greşit şi unde ai trăit frumos. Dacă toate zilele noastre, toate zbaterile şi strigătele şi ţopăielile chiar durează numai o clipă? Când mă uit în urmă, aproape că nici nu ştiu când au trecut ultimii cinci ani. Sau zece, sau douăzeci. Sunt tot eu, doar cu ceva mai multe riduri, kilograme şi fire albe – când or fi apărut oare? Ne gândim la tot felul de lucruri, numai fericirea – după care, de fapt, tânjim cel mai tare – o lăsăm pe ultimul loc. Cumva aşteptăm să ni se dea pe tavă, ca şi cum n-ar fi deloc în puterea noastră. Fericirea e un fel de cadou pe care ni-l va da altcineva într-o zi: iubitul care să ne adore, şeful care să ne promoveze, copilaşul nou-născut. Ceva care apare pe neaşteptate şi durează puţin. Pentru care trebuie să ai „noroc” şi de obicei la alţii arată mai bine. Şi între timp, viaţa ta, viaţa aia de-o clipă, trece. Deci, ce poţi să faci ca să fii fericit ACUM? Din moment ce fericirea se simte în interior, ca o stare de bine indescriptibil, n-ai putea să ajungi la ea fără să aştepţi ca exteriorul să-ţi dea şi să-ţi facă? Unii zic că e de ajuns să trăieşti în prezent, foarte atent şi cinstit, să iei lucrurile aşa cum sunt. Clipa devine atât de autentică încât dintr-o dată simţi că eşti unde trebuie să fii şi faci ce trebuie să faci. Dispare orice îndoială şi frică. Rămâne o pace dulce, fără legătură cu evenimentele din afară. E ceva între tine şi tine, dar parcă şi exteriorul simte cumva, şi dintr-o dată se ordonează cu rost. Alţii, spun că pentru a fi fericit, trebuie să afli cine eşti tu cu adevărat. De la a-ţi accepta forma fizică şi a şti ce-ţi place să faci, până la a afla în ce constă esenţa ta ultimă, picătura de Dumnezeu care eşti. În efortul de a descoperi asta, viaţa ta devine o călătorie interesantă şi da, chiar „totul se întâmplă cu un motiv”. Constaţi că te mişti într-o ţesătură de legături pline de sens. Lucrurile neplăcute din exterior – şi chiar şi cele din interior – nu mai sunt surse de durere seacă, inutilă şi fadă. Ele devin atunci învăţători şi borne pe drum. Dacă ar fi să-ţi dau un singur sfat – ţie, celui care mă citeşti, dar şi mie în egală măsură – să ne trăim cu toţii viaţa pe care ne-o dorim, ar fi: Întreabă-te mereu cine eşti. Caută mereu în inima ta răspunsul şi mobilizează-te să faci ce-ţi spune ea. Cine eşti tu în clipa asta? Dai dovadă prin fapte că ştii ce faci? Viaţa ta e acum. Şi durează numai o clipă. Sursa: puteredefemeie.ro Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!