Gandesti mereu negativ? Privesti situatiile mereu critic? Iata cum iti influenteaza viata

Gandesti mereu negativ? Privesti situatiile mereu critic? Iata cum iti influenteaza viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 August 2017 in ArticoleViata

In decursul vietii, oamenii experimenteaza tot felul de emotii, de la fericire, pana la ura, ajungand chiar sa dezvolte depresie. Fiecare dintre aceste emotii creeaza un sentiment distinct asupra organismului tau. in functie de emotiile pe care le percepem, organismul emana o serie de chimicale. De exemplu, daca organismul elibereaza serotonina, dopamina sau oxitocina, te vei simti fericit. in sens contrar, daca organismul elibereaza cortizol, esti stresat.

Ce se intampla atunci cand avem o gandire negativa mereu? Sau atunci cand avem o gandire pozitiva mereu? Dar atunci cand nu suntem incarcati energetic nici pozitiv, nici negativ? Hai sa aflam in ce mod ne afecteaza organismul toate astea.

Pozitiv vs. Negativ

Viata ta este duala? Poate ca raspunsul va fi nu, insa cu siguranta ne petrecm foarte mult timp din viata judecand diferite aspecte. Creierul este o unelta extrem de puternica a organismului nostru, asa ca el are capacitatea de a distinge intre bine si rau, pozitiv sau negativ, insa problema se pune in felul urmator, lucrurile sunt total pozitive sau total negative?

Renunta la perceptii cat mai mult posibil

Daca gandesti in deaproape vei realiza ca nu exista doar perceptii pozitive sau negative, ci, mai degraba o combinatie a acestora. Astfel, adevarata concluzie se trage in functie de situatia in care ne aflam, modul in care ne simtim atunci cand se petrece o anumita actiune. Important este sa vedem mai departe de asta, sa nu tragem concluzii pripite si sa vedem totul intr-o alta maniera. Este foarte important sa renuntam la a-i mai judeca pe altii si sa intelegem cum izvorasc anumite sentimente, deoarece acestea ne pot afecta sanatatea.

“Daca vrem sa fim sanatosi, trebuie sa ne dorim cu toata taria asta si sa aflam care este cauza bolii. Abia apoi ne putem vindeca! ” ~ Hippocrates

Legatura dintre minte si suflet

Aceasta legatura este foarte puternica, chiar daca nu poate fi perceputa sub o forma vizuala, perceptia poate afecta sanatatea organismului. Putem avea o atitudine pozitiva si sa fim sanatosi sau, ne putem baza pe latura negativa, ce ne va afecta grav sanatatea. Tu esti singurul care poate decide pentru sanatatea ta! Gandeste pozitiv si lasa in urma aspectele problematice ale vietii!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!