Fricile și stresul dau startul bolilor în corpul tău. Învață să-ți controlezi emoțiile!

Fricile și stresul dau startul bolilor în corpul tău. Învață să-ți controlezi emoțiile!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 September 2021 in Sanatate

Poate consideri că îți controlezi bine mintea și corpul tău. Dar, de fapt, există mult mai multe mistere ale Naturii, inclusiv care țin de funcționarea corpului nostru. Astăzi vom vorbi despre cele mai interesante lucruri despre corpul nostru care cu siguranță vă vor impresiona.

TENSIUNEA MUSCULARĂ ÎNCHIDE CELULELE

Știm cu toții că, cauza multor boli este stresul și, în special, disfuncția sistemului nervos central. A fi calm și a-ți putea controla emoțiile nu reprezintă doar o cerință a epocii noastre pentru a vă demonstra educația și caracterul. Este, de asemenea, capacitatea de a vă proteja de bolile mentale și fizice.

Bolile încep cu emoții. Orice emoție negativă este însoțită de tensiune musculară.

Corpul răspunde la fiecare emoție mai ales dacă este vorba de stres – atunci apare o tensiune în țesutul muscular. Deși de multe ori oamenii nici măcar nu observă acest lucru, deoarece, în timp, stresul devine o stare normală pentru ei.

De ce este atât de important ca mușchii să fie relaxați?

Tensiunea musculară constantă duce la boli. Încercați să vă încordați mușchii frunții și să mergeți așa timp de 20 de minute. La un moment dat veți simți o durere de cap. Același lucru se întâmplă și cu alte părți ale corpului nostru.

De fapt, statisticile OMS susțin că 80% dintre oamenii din lume suferă de dureri de cap tocmai din cauza tensiunii constante a mușchilor frunții.

În timpul stresului, mușchii se încordează, vasele de sânge se restrâng și aportul de sânge către diferite părți ale corpului se reduce. Celulele corpului rămân flămânde, deoarece hrana necesară transportată de sânge nu mai ajunge în totalitate.

SCĂDEREA IMUNITAȚII

De aici provine și slăbirea imunității. Celulele care primesc cantități insuficiente de substanțe nutritive pur și simplu nu sunt capabile să lupte împotriva microorganismelor patogene care vin din exterior. Drept urmare, corpul devine slăbit.

Uneori oamenii încep să ia vitamine și încearcă să consume mai multe alimente sănătoase. Cu toate acestea, stresul nu va permite în continuare acestor nutrienți să ajungă la celule. Pereții capilarelor devin tensionați și procesul de hrănire se deteriorează.

De asemenea, și procesul de eliminare a toxinelor este afectat deoarece nu mai pot fi eliminate, iar acestea încep să ne distrugă corpul din interior.

NU TREBUIE SĂ ÎȚI FIE FRICA DE COȘMARURI

Coșmarurile sunt doar o reacție a creierului la stresul și emoția pe care le simțiți în timpul zilei. De fapt, coșmarurile apar în viața tuturor. Dar cu cât o persoană este mai obosită, sensibilitatea la acest tip de vis va crește.

Oamenii sănătoși au, de asemenea, coșmaruri, dar creierul nu reacționează la ele atât de intens și este posibil ca aceștia să nu-și amintească niciodată de ele.

Aici principalul lucru nu este să vă fie frică de întâmplările dintr-un vis, ci să înțelegeți că acesta este un proces fiziologic normal. Cu cât răspundeți mai mult la acest lucru, cu atât aveți mai multe șanse să vă treziți în toiul nopții.

Verificatul ceasului – INTERZIS

Când te trezești în mijlocul nopții sau dimineața, nu te uita niciodată la ceas. Pentru că acest lucru poate favoriza trezirea cam la același timp pe o perioadă lungă. Organismul își va seta ceasul biologic în funcție de gândurile și fricile tale. Cu cât îți este teamă de acest lucru, cu atât se va repeta mai mult.

SFATURI PENTRU RESTABILIREA SOMNULUI

1. Nu spuneți niciodată nimănui, că nu puteți adormi sau că vă treziți mereu la aceeași oră, de exemplu, la ora 3-4 dimineața.

2. Nu priviți niciodată ceasul când vă treziți foarte devreme, deoarece subconștientul va înregistra ora trezirii.

Îmbunătățiți somnul prin:

  • plimbări;
  • activitate fizica;
  • aerisirea camerei înainte de somn;

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să înțelegeți cauzele tulburărilor de somn și să eliminați această problemă din viața dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!