Cum să îți evaluezi starea fizică și cea metabolică: 7 markeri importanți ai analizei de bioimpedanță a corpului

Cum să îți evaluezi starea fizică și cea metabolică: 7 markeri importanți ai analizei de bioimpedanță a corpului

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 July 2022 in SanatateSfaturiStiinta

Testele de laborator sunt bune, dar există și bioimpedancemetria – o procedură care poate spune o mulțime de lucruri interesante despre starea corpului tău. Sunt o persoană curioasă, așa că trec prin această procedură de multă vreme, din 2014.

De ce este important să analizăm compoziția corpului?

Acești indicatori indică cât de eficient este metabolismul, cât de multă grăsime este în organism, dacă există riscuri pentru sănătate, dacă apa este reținută și dacă persoana este suficient de dezvoltată fizic.

Componentele masei corporale slabe:

  • Organe.
  • Mușchii.
  • Apă.
  • Țesut conjunctiv.
  • Oase.

Restul reprezintă grăsimea.

O putem controla? Da, putem!

Corpul se adaptează ÎNTOTDEAUNA sarcinilor pe care i le încredințezi.

Dacă, de exemplu, ești în general inactiv, atunci glanda tiroidă riscă să devină la fel în timp – este cârmaciul metabolismului și acționează în funcție de situație. De aici excesul de greutate, lipsa de mușchi, umflături, niveluri scăzute de energie.

Toate lucrurile inexplicabile sunt rezultatul comportamentului nostru din ultimii 10-20 de ani. În plus, calitatea alimentelor, stresul și lipsa de somn.

Însă, atunci când începeți să vă schimbați în mod activ compoziția corpului, asigurați-vă că luați în considerare tipul dvs. de corp – ectomorf, endormorf sau mezomorf.

Nu toate femeile cu înălțimea de 160 cm trebuie să cântărească 50 kg!

Nu li se cere să cântărească nici 55.

Nu mă voi sătura să o repet.

Dacă nu ești creat de natură pentru a fi o căprioară, străduința pentru parametrii ectomorfi te poate costa mai mult decât sănătatea ta.

Însă endomorfii, dacă doresc, sunt capabili să-i ajungă din urmă și să-i depășească pe sportivii mezomorfi, am văzut o mulțime de astfel de exemple.

Dacă mergi în mod regulat la sală un an întreg sau mergi în ritm alert două ore în fiecare zi, compoziția se va schimba cu siguranță.

Am avut noroc, sunt un mezomorf pronunțat, țesutul meu muscular doar înfundă totul.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!