Ficat gras: 5 alimente care reduc eficient grăsimea hepatică

Ficat gras: 5 alimente care reduc eficient grăsimea hepatică

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În ziua de azi, tot mai multe persoane încep să sufere de ficat gras, fie că este vorba de persoane în vârstă sau despre persoane care nu respectă în mod regulat principiile unui stil de viață sănătos.

De ce are nevoie organismul de grăsime și unde este ea depozitată?

Organismul stochează grăsimea ca sursă de energie, dar o poate stoca în diferite părți ale corpului, inclusiv în ficat. Dacă se acumulează prea multă grăsime în ficat, atunci acesta va funcționa mai greu.

Ce este ficatul gras:

Dacă ficatul este gras, asta înseamnă că celulele sănătoase sunt înlocuite cu puncte de grăsime. Acest lucru duce la afectarea funcției hepatice: astfel îi va fi mai greu să curețe în mod normal toxinele care intră în organism. În plus, grăsimea interferează cu producția de bilă pentru sistemul digestiv.

Această afecțiune se numește ficat gras. Atunci când ficatul nu este eficient și nu elimină toxinele din corp așa cum ar trebui, acest lucru afectează funcționarea întregului organism în ansamblu.

Ce ar trebui să facem pentru a preveni sau chiar scăpa de ficatul gras:

Experții spun că exercițiile fizice și alimentația sănătoasă sunt cheia pentru rezolvarea problemei ficatului gras. Studiile arată că până la 92% dintre persoanele cu ficat gras au în mod regulat deficit de nutrienți esențiali. Asta înseamnă că în cazul ficatului gras (vă reamintesc că această problemă afectează cât mai mulți oameni), este foarte important să puneți accent pe alimentația dumneavoastră.

Iată 5 alimente care sunt deosebit de benefice pentru persoanele cu ficat gras

1. Alimente bogate în acizi grași Omega-3

În urma mai multor studii pe această temă, s-a ajuns la concluzia că acizii grași omega-3 au redus nivelul de grăsime din ficat cu 25-30% la toți participanții cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani.

Alimentele bogate în acizi grași omega-3 sunt:

– peste de mare (macrou, sardine, somon, hering),

– fructe de mare,

– gălbenușuri de ou

– nuci,

– semințe de in și chia.

2. Broccoli

Consumul unei varietăți de legume este foarte benefic pentru persoanele care suferă de ficat gras. Iar broccoli este una dintre cele mai bune legume pe care o persoană cu ficat gras ar trebui să le includă în alimentație.

Un studiu din 2021 a afirmat că, consumul de broccoli pe termen lung ajută la prevenirea acumulării de grăsime hepatică și reduce semnificativ depozitele existente de grăsime hepatică. Studiile privind efectul consumului de broccoli asupra dezvoltării ficatului gras par promițătoare și au rezultate bune.

Mod de gătit: Se fierbe broccoli la abur timp de 3-5 minute, apoi se adaugă condimente și ulei de măsline, de floarea soarelui sau de in.

3. Proteine ​​din soia sau din zer

În 2019, oamenii de știință au descoperit că proteinele din soia și zer reduc acumularea de grăsime în ficat. Proteina din soia conține antioxidanți numiți izoflavone care ajută la reducerea grăsimii corporale.

Rezultatele studiului au arătat că grăsimea din ficat a scăzut cu 20% la femeile obeze care au consumat proteine ​​din zer în fiecare zi timp de 4 săptămâni.

4. Usturoi

Usturoiul este un aliment de bază în multe diete și s-a dovedit a fi benefic pentru persoanele cu ficat gras. Cercetătorii au descoperit că usturoiul ajută la reducerea greutății corporale și a masei de grăsime la persoanele cu ficat gras după doar 2-3 săptămâni de consum regulat.

În plus, usturoiul stimulează producția de glutation de către organism. Acesta este un antioxidant care protejează ficatul de radicalii liberi și de procesul oxidativ.

5. Ceai verde neîndulcit

Ceaiul verde conține catechine. Studiile arată că acest antioxidant poate ajuta la diminuarea grăsimii ficatului cu 25-35%, în funcție de calitatea ceaiului verde și de cât timp este consumat.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că doar consumul alimentelor de mai sus nu vă va scăpa complet de problemele cu ficatul gras. Pentru a spori efectul, este important să vă schimbați stilul de viață, iar mai presus de toate, trebuie să faceți mișcare zilnic.

Iată ce schimbări puteți face în viața de zi cu zi:

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!