„Fericirea iubește tăcerea” sau de ce este bine să ținem viața noastră departe de urechea lumii

„Fericirea iubește tăcerea” sau de ce este bine să ținem viața noastră departe de urechea lumii

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 September 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Ai observat vreodată că după ce te-ai lăudat la lume cu realizările tale ai început să-ți pierzi norocul? De ce se întâmplă acest lucru? În anumite cazuri ar trebui să ți private detaliile despre viața ta. Se spune că cu cât ceilalți știu mai puțin despre viața ta personală, cu atât o s-o duci mai bine.

Iată ce detalii ar trebui să ții pentru tine, dacă vrei să fii fericit

1. Nu impune stilul tău de viață nimănui

Dacă sunteți vegetarian, nu ar trebui să încercați să-i convingeți pe cei din jur să devină și ei sau să acuzați oamenii că mănâncă carne. Dacă sunteți un teta vindecător, nu ar trebui să vă impuneți filozofia tuturor și să-i îndemnați să trăiască în acest stil. Dacă trăiți după anumite credințe, acest lucru ar trebui să fie personal, puteți cere oamenilor să vă respecte modul de viață, dar nu le puteți cere să îl urmeze.

2. Acțiunile de caritate sunt o parte importantă a vieții și un semn de dragoste pentru tot ceea ce există

Acțiunile de caritate sunt un gest minunat, dar numai atâta timp cât este făcut din suflet, și nu doar ca să vă lăudați cu acest lucru. Dacă donați bani, mâncare sau anumite bunuri doar ca să filmați și să puneți pe rețelele de socializare, acest lucru nu mai este făcut din suflet, ci este făcut doar pentru a atrage admirația oamenilor. Cine vrea să facă bine cu adevărat, va face în tăcere.

3. Nu vorbiți despre planurile voastre de viitor

Atunci când îți faci planuri de viitor sau îți formezi anumite obiective, te umpli de entuziasm și de energie pozitivă. În momentul în care spui oamenilor despre aceste obiective, invidia lor ascunsă îți va distruge energia pozitivă. Planurile se împlinesc, obiectivele sunt atinse și visele vor deveni realitate numai atunci când muncești în tăcere pentru ele.

4. Nu spune cât câștigi, nu te lăuda cu asta

Nu trebuie să spui niciodată oamenilor câți bani câștigi, acesta este norocul tău. Atunci când spui oamenilor despre câștigurile tale, îți poți pierde norocul. De asemenea, nu este frumos să te lauzi cu câștigul tău. Poate alte persoane nu reușesc să câștige așa de bine ca tine și se vor simți prost atunci când te vor auzi. Așadar, numai tu ar trebui să știi care sunt veniturile tale.

5. Dacă ai făcut un lucru bun, ține-l pentru tine

Ai ajutat o​​ bătrână să treacă strada? Ai luat un pisoi abandonat din frig și ai găsit noi proprietari pentru el? Ai ajutat un copil nevoiaș cu haine și mâncare? Nu ar trebui să te lauzi la toată lumea cu aceste gesturi. Ai făcut-o din bunătate, milă și curaj, dar spunând tuturor despre asta, înlocuiți bunătatea cu mândrie.

6. Ceea ce se întâmplă în familie trebuie să rămână între pereții casei.

Știți vorba aceea ,,Nu vă spălați hainele în public”. Dacă există certuri în familie, nimeni altcineva din afara casei nu ar trebui să știe despre ele. De asemenea, nu ar trebui să vă lăudați despre cât de fericită este familia voastră, pentru că oamenii sunt invidioși și vă poate strica armonia. Fie că vă merge bine sau rău, ceea ce se întâmplă în familie trebuie să rămână între pereții casei. În cele din urmă, „fericirea iubește tăcerea”.

7. Nu mai judeca alte persoane

Dacă ați asistat la o situație în care cineva a făcut un lucru rău, nu trebuie sa-l judecați. Niciodată nu putem știi care au fost motivele care au împins acea persoană să facă acel lucru, niciodată nu putem știi ce a fost în sufletul persoanei care a făcut acel lucru. Noi putem privi lucrurile doar din exterior, așadar, nu mai judeca persoanele până când nu știi toată povestea.

Confucius a spus: “Tăcerea este un prieten care nu se va schimba niciodată”



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!