Fericirea adevărată o poți găsi numai în interiorul tău

Fericirea adevărată o poți găsi numai în interiorul tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 June 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

O persoană ia aproximativ 35.000 de decizii în mintea sa în fiecare zi, acestea includ ridicatul din pat, mersul, fiecare gest și acțiune pe care le facem. Doar imaginează-ți câte dintre aceste gânduri care se învârt în mintea noastră ne împiedică să fim pur și simplu fericiți.

Atunci când căutăm fericirea în ceva extern, fericirea noastră este temporară. Indiferent câte lucruri achiziționăm, câtă experiență acumulăm, fericirea care vine din lucrurile materiale este sortită să fie efemeră. Iar atunci când ea se consumă, începem din nou căutăm fericirea în altceva.

În realitate, nu există fericire durabilă în lumea exterioară.

Dacă ne uităm în interiorul nostru, acolo putem descoperi pacea. Singurul loc în care putem găsi nu numai fericire, ci și multe alte experiențe pe care lumea exterioară nu ni le poate oferi până când nu le descoperim în interiorul nostru.

Lumea noastră interioară este plină de abundență. Când atribuim fericirea unui lucru extern, adesea experimentăm mai multă suferință, deoarece tot ceea ce facem, lucrurile pe care vrem să le obținem și pentru care ne străduim, visurile noastre, se nasc din credința noastră că vom fi mai fericiți având acele lucruri.

Putem observa că dorința de a fi fericit este motivul din spatele fiecărei decizii unei persoane.

Studiile arată că o persoană obișnuită ia aproximativ 2000 de decizii în fiecare oră de veghe. Majoritatea dintre ele sunt minore și sunt luate instinctiv sau automat.

Cu toate acestea, toate gesturile, toate acțiunile, toată munca și toate lacrimile nu ne apropie cu nimic de fericirea pe care o căutăm în van în această realitate.

De la început, fericirea la care aspirăm este înăuntrul nostru.

Când credem că fericirea vine din exterior, putem ajunge ușor să credem că fericirea are anumite condiții.

Voi fi fericită dacă..:

  • Dacă voi avea…
  • Dacă el (ea) mă va iubi…
  • Dacă mă vor angaja la acel loc de muncă…
  • Când voi cumpăra…
  • Când îmi voi găsi jumătatea…
  • Când voi reuși…

Aceasta nu este o gândire bună, este o fericire falsă, o fericire de moment, care este redată mai mult de entuziasm. Entuziasmul de a avea ceva sau de a face ceva. De fiecare dată când fericirea vine și pleacă, acesta este un alt semn că trebuie să căutăm fericirea în interiorul nostru, nu în lumea exterioară.

Gândurile noastre determină starea noastră emoțională. Dacă ne simțim nefericiți, înseamnă că ne gândim la ceva ce ne dorim, dar nu avem. Mintea noastră poate funcționa doar în trei linii de timp: trecut, prezent sau viitor.

Dacă ne gândim la ceva care ne-a făcut nefericiți în trecut sau la ceva care ne va face fericiți într-o bună zi, acest lucru ne face să suferim. Astfel, dorințele nefondate distrug capacitatea de a fi fericit în prezent.

De aceea este atât de importantă practica eliberării minții de agitația gândurilor. Nu spun să încetăm să gândim, ci să fim conștienți de gândurile și dorințele noastre în fiecare minut al vieții noastre.

Să nu așteptăm un miracol, să nu visăm la ceea ce va fi, ci să trăim ca și cum miracolul s-a întâmplat deja – în asta constă secretul întreg.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!