Există o mare diferență între oamenii care își petrec timpul liber cu tine. Și cei care își eliberează timpul pentru tine

Există o mare diferență între oamenii care își petrec timpul liber cu tine. Și cei care își eliberează timpul pentru tine

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 June 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

De multe ori îți dorești să te vezi cu o persoană, să-ți faci timp pentru ea, să cauți opțiuni ca să fie bine pentru ambele părți, iar persoana respectivă spune că puteți să vă întâlniți doar dacă nu are altceva de făcut, dar nu își face timp special pentru tine.

Este cu totul altceva când cineva te consideră o prioritate, când este într-adevăr important, necesar și dorește să-și petreacă timpul cu tine. Acest lucru se simte, este clar.

Este important să știm să facem diferența între prima și a doua situație. Este important să nu ne facem iluzii și să nu ne dăm speranțe degeaba.

1. Dacă cineva nu are niciodată timp de voi, în loc să vă faceți iluzii, ar fi mai bine să analizați situația.

De exemplu, ați renunțat la unele treburi pentru acea persoană și v-ați făcut timp pentru ea, iar ea, în situații similare întotdeauna invocă faptul că este ocupată, chiar dacă lucrurile pe care le are de făcut pot fi amânate.

Sau, deși persoana vă spune că vă iubește și că este prietenă cu voi, dintr-un motiv oarecare nu are niciodată timp să comunice sau să se întâlnească cu voi.

Acest lucru denotă faptul că nu sunteți o prioritate pentru ea. Dacă o persoană ține într-adevăr la cineva, își face timp pentru ea, chiar și o oră este de ajuns, dar își face timp în mod special.

2. Faptul că cineva nu este dispus să-și petreacă timpul cu voi este un indicator foarte clar al atitudinii sale față de voi.

Timpul este unul dintre cele mai prețioase resurse ale unei persoane. Nu întotdeauna banii și valorile materiale sunt cele mai importante. Timpul și sănătatea sunt cele mai valoroase.

Este foarte clar că, atunci când cineva nu este dispus să împărtășească cu voi această resursă valoroasă, să-și petreacă orele și minutele cu voi, înseamnă că nu sunteți atât de important în viața sa, precum credeați.

3. Dacă sunteți amânat pentru mai târziu în mod constant, nu merită să căutați scuze pentru asta.

Mulți oameni nu pot accepta adevărul dureros despre ei înșiși și pot inventa mult timp scuze pentru absența altora din viața lor. Da, de câteva ori scuzele pot fi acceptate. Dar când scuzele și motivele vin în mod constant și cineva vă acordă timp doar când nu are nimic altceva de făcut și se plictisește, totul devine clar și limpede.

4. Apreciați-i pe cei care sunt dispuși să își sacrifice cel mai valoros lucru – timpul – pentru voi.

Când aveți ocazia să comparați cele două tipuri de atitudine față de voi, contrastul este și mai evident. Apreciați oamenii care sunt generoși și gata să își sacrifice cel mai valoros lucru – timpul – pentru voi. Fiți recunoscători față de ei, pentru că dragostea și implicarea lor te fac mai încrezător.

5. Nu insistați să vă vedeți cu cineva. Cine vrea să vă vadă nu are nevoie de convingere.

Prin urmare, nu încercați să convingeți pe cineva în fața căruia nu sunteți o prioritate. Mai bine petreceți timp cu cei care vă tratează în mod reciproc, pentru care sunteți cu adevărat o persoană dragă și importantă.

Ați avut astfel de situații în viața voastră? Acum știți să faceți diferența dintre cele 2 tipologii?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!