Evită să ții în suflet supărarea pentru mult timp ca să nu-ți distrugi organismul… Cum ne afectează sănătatea trupului, tristețile și supărările din viața noastră!

Evită să ții în suflet supărarea pentru mult timp ca să nu-ți distrugi organismul… Cum ne afectează sănătatea trupului, tristețile și supărările din viața noastră!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2023 in Sanatate

În fiecare zi există ceva bun, chiar dacă nu toate zilele sunt bune. Emoțiile puternice fac parte din viață, atâta timp cât punem suflet în tot ceea ce facem. Cu toate acestea, traumele interioare pot să ne distrugă, afectându-ne atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Unele emoții sunt constructive, iar altele sunt distructive și trebuie să ne autoexaminăm pentru a ne da seama de impactul lor asupra noastră.

Dacă te simți trist și starea ta se accentuează, trăind cu această stare zi de zi, simțind în același timp o oboseală generalizată și lipsa poftei de viață, corpul tău se va îmbolnăvi încet și sigur.

Creierul uman secretă doi hormoni care se activează atât în momentele de fericire, cât și în cele de tristețe: serotonina și dopamina. Când suntem depresivi, acești hormoni provoacă durere și disconfort, acea durere pe care o simțim la nivelul plexului solar (creierul abdominal) și la nivelul inimii. Iată cum senzatiile negative îți afectează organismul:

Mania și invidia afectează din plin ficatul. Bolile hepatice pot apărea din cauza acestor stări resimțite frecvent în momente de neputință.

Frica de un nou început, frica de a spune ceea ce simți, teama de asumare a unor greșeli sau a unor responsabilități îți slăbește rinichii.

Splina este afectată de senzațiile puternice de anxietate. Această antreu al depresiei provoacă probleme digestive uriașe. Tot ceea ce mănânci atunci când ești anxios îți vine să elimini imediat. Anxietatea este o tulburare care afectează în special stomacul.

Tristețea îmbolnăvește plămânii și inima cel mai mult. Plămânii sunt organele cele mai afectate de tristețe. Dezamăgirea puternică, deziluzia în dragoste îți lasă plămânii fără respirație și provoacă blocaje la nivelul inimii, instalând bolile cardiovasculare.

Stresul, pe de altă parte, își pune accentul cel mai puternic asupra creierului, iar stresul cronic, generalizat, afectează întreg organismul și este asociat cu alte boli precum diabetul sau afecțiunile pancreatice.

Iată cât de ușor este să fii fericit: faci patru lucruri simple și tristețea dispare ca prin farmec!

Te-ai întrebat vreodată de ce nu te simți complet fericit? Răspunsul se află în neuroștiință: pentru că nu îi permitem creierului nostru să se relaxeze…

Nu îi dăm voie să stea o clipă, să se bucure și el de un moment de liniște. Creierul nostru este în permanentă asaltat cu informații, noutăți, liste, idei, sarcini. Când să mai aibă timp să fie fericit?

Iată că poți face lucruri simple care să-ți ofere o stare de bucurie pură.

Întrebarea cea mai importantă este: „Pentru ce sunt recunoscător?”. Te-ai gândit vreodată cât de mândru ești de lucrurile pe care le faci? Simplul fapt că ai dus la bun sfârșit o zi de muncă, cu alte griji pe cap, precum treburile casnice și îngrijirea copiilor este o mare reușită: fii mândru de ea!
Poate ți-ai dat și tu seama că uneori îți este rușine să fii mândru. Este, într-adevăr, atunci când arăți celorlalți că ești plin de tine. Dar dacă ești în interiorul tău mulțumit de ceea ce ai făcut, va avea un efect incredibil: vei fi mai fericit.

Denumeste-ți emoțiile! Ai o stare ciudată, dar nu poți să-ți explici de ce? Încearcă să găsești un nume pentru această senzație: dezamăgire, disconfort, tristețe? Atunci când îți dai seama cum se numește o anumită emoție, creierul tău va găsi o cale prin care să lupte împotriva ei. Dacă încerci să o negi și să o ascunzi în adâncul minții, vei descoperi că aceasta crește… până va exploda.

Ia decizii! Nu te mai mulțumi cu „e destul de bun” sau „e acceptabil” ori „e ok, pentru moment”. NU! Decizia pe care o iei tu acum este cea mai bună de pe întreaga planetă!

Deciziile sunt greu de luate și chiar mai greu de asumat. Dar vei vedea cât de eliberat te vei simți când vei fi, în final, hotărât și fericit!

Interacționează! Suntem ființe sociale și ne dorim să avem contact și să fim acceptați de ceilalți. Totuși, muncim mult și petrecem o mulțime de timp pe internet. E bine să ne acordăm măcar jumătate de oră de interacțiune pură cu partenerul de viață, colegii de m

uncă și familia.

E atât de simplu să fii fericit, nu-i așa? Ce părere ai despre aceste tehnici? Încearcă-le și vezi cum îți vor influența starea de spirit și calitatea vieții în general. Învață să fii recunoscător pentru ceea ce ai, să-ți denumești emoțiile și să iei decizii curajoase, să interacționezi cu oamenii din jurul tău și să găsești momente de liniște și relaxare pentru creierul tău. Sunt pași mici, dar importanți, pe care îi poți face pentru a fi mai fericit și mai împlinit în viață.

Facebook ascunde articolele celor care nu interacționează cu ele. Dacă vrei sa primesti în continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!