Esti o persoana superstitioasa? Atunci trebuie sa tii cont de superstitiile despre dragoste

Esti o persoana superstitioasa? Atunci trebuie sa tii cont de superstitiile despre dragoste

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 September 2018 in Spiritualitate

Superstițiile nu sunt chiar vorbe-n vânt. O vorbă dreaptă spune că superstițiile pleacă de la un adevăr, iar înțelepciunea populară le-a șlefuit de-a lungul secolelor. Iar cele mai puternice superstiții despre dragoste sunt și cele mai înțelepte.

Iată ce te sfătuiesc cele mai cunoscute superstiții despre dragoste, dacă nu ți-ai găsit perechea sau dacă vrei să păstrezi lângă tine bărbatul iubit. Multe superstiții sunt vechi, dar cu atât mai mult trebuie să ai încredere în ele, pentru că timpul le-a pus deja la încercare.

Cele mai cunoscute superstiții despre dragostehttps://www.facebook.com/791132751235967/videos/719163305105273

Cum afli ce bărbat te va iubi

Ca să îl vezi în vis pe bărbatul care ți-e sortit, piaptănă-te de trei ori seara înaintea oglinzii și pune o oglindă sub pernă. Dacă visezi un chip de bărbat, vei știi cum o să arate viitorul tău soț.

Dacă te împiedici pe scări în timp ce urci, se spune că îl vei întâlni curând pe cel care o să-ți fure inima și că o să te îndrăgostești.

Rotește codița unui măr și la fiecare rotire rostește literele în ordinea din alfabet. Litera la care se rupe codița va fi inițiala numelui celui pe care îl vei iubi, spune una dintre cele mai populare superstiții despre dragoste.

Dacă te mănâncă sau ți se zbate buza superioară, se spune că vei primi un sărut sau că vei vorbi în curând cu un bărbat de care te vei îndrăgosti.

Dacă ai mai mulți pretendenți, botează colțurile dormitorului cu numele lor și mergi la culcare. A doua zi, imediat când te trezești, ia aminte la ce colț te-ai uitat prima dată și adu-ți aminte cu ce nume l-ai botezat. Acela e băiatul care te dorește cel mai mult și așteaptă un mesaj de la tine.

Cum să păstrezi dragostea. Sfaturi bune din superstiții

Femeia care bea apă cu busuioc proaspăt cel puțin trei zile la rând în fiecare lună, va rămâne frumoasă și drăgăstoasă și va fi iubită mereu ca la început. Este una dintre cele mai folosite și reale superstiții despre dragoste.

Busuiocul uscat și mărunțit, amestecat cu miere, se ia dimineața pe stomacul gol și de către soție, și de către soț, să rămână dragostea dintre ei vie și puternică.

E bine să îți săruți soțul, primăvara, sub o ramură de măr înflorit. Dacă te sărută atunci cu pasiune, știi că te va iubi toată viața.

Ferește-te să te săruți sau să îți întâlnire cu bărbatul iubit undeva, pe niște scări. Relația voastră nu va dura prea mult, pentru că scările sunt simbolurile unor sentimente trecătoare.

În tradiția orientală, un evantai decorativ, amplasat în dormitor, e peretele de lângă pat, va păstra iubirea și pasiunea dintre cei doi îndrăgostiți.

Aprinde un băț de chibrit și pune-l în scrumieră. Dacă arde tot, te iubește, dacă arde numai pe jumătate, va pleca.

Alte superstitii

Când te gândeşti la superstiţii, ai în minte acele poveşti inventate de bătrâni care s-au răspândit prin viu grai şi s-au păstrat în cultura colectivă ca fiind embleme ale norocului sau ale ghinionului. Dintre toate, există câteva care ascund un adevăr magic. Află care sunt acestea!

Bătaia în lemn

Este una dintre cele mai răspândite superstiţii care s-ar părea că împiedică bolile şi nenorocirile. Oamenii obişnuiesc să bată în lemn ori de câte ori simt că un pericol s-ar putea apropia de ei. Credinţa are origini străvechi şi se bazează pe ideea că în fiecare copac ar exista un spirit care vine în ajutorul nostru. Obiceiul era practicat de preoţii antici care îşi doreau să evite Răul.

Folosirea usturoiului

Această superstiţie este extrem de populară în Orientul Mijlociu şi Europa de Est, bazată pe ideea că usturoiul are proprietăţi magice şi ajută la alungarea demonilor şi strigoilor. Puţini ştiu însă că usturoiul era, în trecut, asociat cu planeta Marte. Energia acestei planete luptă împotriva ghinionului şi a spiritelor rele. Cel care poartă sau unge cu usturoi locul în care trăieşte îşi creează o aură de protecţie, împiedicând astfel entităţile malefice.

Pisica neagră

De regulă, când vedem o pisică neagră care ne apare în cale, ne gândim că vom avea ghinion. Cu toate astea, există popoare, cum ar fi britanicii spre exemplu, care au credinţa că o pisică neagră este, de fapt, aducătoare de noroc şi bunăstare. Interesant este faptul că, în credinţa străveche, pisica neagră nu era asociată nici cu ghinionul, nici cu norocul, ci doar reprezenta un semn că urmează o schimbare în viaţa celui căruia i-a ieşit în cale.

Acoperirea oglinzilor

Din nou, această superstiţie este destul de populară. Oglinzile sunt considerate obiecte fermecate, motiv pentru care există obiceiul, mai ales pe la sate, să se acopere, în special când sunt înmormântări. Se crede că oglinzile sunt o poartă spre Iad şi că, prin intermediul lor, demonii şi spiritele răufăcătoare ar putea să ajungă în lumea celor vii, a materialului.

Sarea purificatoare

Cei mai superstiţioşi cred că sarea are puterea de a purifica spaţiul de orice energie negativă, motiv pentru care obişnuiesc să arunce cu ea prin casă, pe stradă sau în orice loc simt că ar putea fi în pericol. Dincolo de proprietăţile ei energetice, sarea era folosită, în trecut, pentru a înlătura tentaţiile şi ispitele Diavolului. Vrăjitoarele şi şamanii aruncau sare peste umărul stâng, acolo unde ştiau că există Cel Rău.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!