Edemul periferic – De ce se umflă mâinile și picioarele: 12 motive atât inofensive, cât și periculoase

Edemul periferic – De ce se umflă mâinile și picioarele: 12 motive atât inofensive, cât și periculoase

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2021 in SanatateSfaturi

Se știe că 55-60% din greutatea noastră este apă. Se deplasează prin corp, este prezent în interiorul celulelor și menține toate țesuturile hidratate.

Organele, oasele, articulațiile, măduva spinării și creierul au nevoie de apă.

Dar uneori membrele „adună” prea multă apă. Acest fenomen se numește „edem periferic” și poate fi temporar sau cronic. Desigur, problema nu este primară, are motive și trebuie tratate cu un medic, altfel vei pierde timpul fără niciun efect.

Ce este edemul periferic?

Lichidul se acumulează în țesuturi, iar aceste zone ale corpului capătă un aspect mărit, greu și chiar dureros. Corpul lucrează întotdeauna pentru a menține un nivel stabil de lichid în celule, încearcă să echilibreze pierderea și consumul de apă.

Nici nivelul electroliților nu ar trebui să se schimbe semnificativ. Cea mai bună modalitate de a reduce umflarea este să oferi corpului suficientă apă.

Cum arată edemul periferic?

Este o zonă umflată care poate fi chiar caldă la atingere. Dacă apăsați pe piele în acest loc, va rămâne o adâncitură, care nu va dispărea imediat. De regulă, un astfel de edem se formează când există un exces de sodiu în corp, atunci când stăm în picioare sau stăm într-un singur loc.

Dacă edemul este pronunțat, dens, elastic și nu rămân urme pe el, atunci acesta este un motiv pentru a verifica starea organelor interne și a vaselor de sânge.

Alte semne de edem local includ urme de îmbrăcăminte și bijuterii pe piele, senzație de strângere și presiune în zona umflată.

De ce se întâmplă asta?

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!