Dureri articulare, artrită, gută: 7 dintre cele mai puternice alimente!

Dureri articulare, artrită, gută: 7 dintre cele mai puternice alimente!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă aveți artrită, știți cât de dureroase pot fi și simptomele ușoare. Deoarece artrita implică inflamație cronică, aveți un risc crescut de boli cardiovasculare și alte boli inflamatorii.

Este deosebit de important să luați în mod regulat produse antiinflamatoare, chiar dacă nu aveți probleme cu articulațiile și sistemul cardiovascular.

7. Vitamina C.

Îți plac portocalele? Atunci ai noroc. Vitamina C încetinește îmbătrânirea articulațiilor și a oaselor, precum și a pielii. Obțineți vitamina C din portocale, căpșuni, ananas, pepeni, broccoli și ardei dulci. Mănâncă-le crude!

Încercați să nu luați suplimente, deoarece prea multă vitamina C poate duce la pietre la rinichi. Vitamina C îndepărtează radicalii liberi, reducând riscul de artrită. De asemenea, ajută la repararea oaselor, cartilajului și a altor componente ale scheletului.

6. Antocianine

Antocianinele sunt antioxidanți care se găsesc în fructele și legumele roșii închise. Antioxidanții elimină radicalii liberi. Dacă aveți gută sau osteoartrită, încercați să mâncați cireșe cât mai des.

Antocianinele au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antivirale și anticanceroase. Sunt deosebit de eficiente în bolile cardiovasculare, obezitatea și în tratamentul infecțiilor tractului urinar. Nu puteți greși cu o gustare de fructe și legume roșu închis sau violet.

Sunt deosebit de delicioase sub formă de căpșuni, zmeură, afine, struguri și mure.

5. Omega-3

Acizii grași omega-3 sunt grăsimi benefice pentru întreg organismul, mai ales pentru creier. Corpul tău are nevoie de ele în aproape orice proces: de la îmbunătățirea vederii la creșterea energiei și combaterea îmbătrânirii. Omega-3 sunt necesare pentru articulații.

Cel mai simplu mod de a obține omega-3 este să mănânci pește gras. Somon, ton, macrou, hering și altele.

Dacă nu vă place peștele, sursele excelente pot fi semințele de chia, nuci, ouă, alune și semințe de in, nucă de cocos și ulei de măsline.

4. Curcuma

Dacă iubești mâncarea indiană, ai noroc. Curcuma este frecvent utilizată ca condiment care adaugă culoarea galben alimentelor. Curcuma este bogată în curcumină, un antioxidant și este, de asemenea, un puternic antiinflamator. Are o lungă istorie în medicina populară pentru protecția împotriva bolilor inflamatorii.

Adăugați curcuma, mâncați curry și adăugați piper negru în dieta dvs. pentru a crește absorbția curcuminei.

3. Vitamina D și calciu

Deoarece artrita este o boală osoasă, trebuie să mențineți sănătatea oaselor. Ai nevoie atât de vitamina D, cât și de calciu. Cel mai rapid mod de a le obține pe amândouă este să mănânci legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac, varză și broccoli, precum și semințe și nuci. Ca un beneficiu suplimentar, broccoli conține sulforafan, un compus care încetinește deteriorarea cartilajului. Mănâncă legume crude!

2. Ceai verde

Eliminați durerea artritei și distrugerii cartilajului, consumând în mod regulat ceai verde. Ceaiul verde conține polifenoli, antioxidanți care reduc deteriorarea cartilajului și inflamația. De asemenea, conține epigalocatechin-3-galat, un antioxidant care blochează producția anumitor molecule care agravează artrita.

Ceaiul verde are un efect pozitiv asupra prevenirii cancerului și a pierderii în greutate. Bea regulat 1-2 căni de ceai verde fără zahăr pe zi.

1. Fibrele

Fibrele reduc nivelul proteinei C-reactive (CRP). Această proteină este un marker folosit de medici pentru a diagnostica bolile de inimă, diabetul și unele tipuri de artrită. Adăugarea de fibre în dieta dvs. este extrem de importantă pe multe niveluri.

Adăugați în dieta dvs. semințe de chia, fulgi de ovăz, orez brun (nu alb), precum și fasole roșie și naut.

Evitați carnea procesată, zaharurile și îndulcitorii artificiali, grăsimile trans (uleiuri hidrogenate) și pâinea albă / pastele / orezul alb.

Începeți încet. Excludeți o categorie de alimente nesănătoase și adăugați una dintre cele de mai sus. Drept urmare, te vei simți mult mai bine.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!