Durerea sufletească este resimțită de cei sensibili și vulnerabili. Aceștia se expun pericolului lăsând depresia să evolueze de la sine. Este important să controlați trecerea prin etapele de eliberare a emoțiilor.
Pentru a face acest lucru, trebuie să luați în calcul câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă eliberați de emoțiile copleșitoare și sentimentele negative. Armonizați starea voastră prin meditație, muzică, călătorii și grija pentru propriul organism.
Durerea emoțională profundă poate apărea din diverse motive:
- Despărțirea de persoana iubită
- Situații stresante sau traumatizante
- Supra-aglomerarea cu resentimente acumulate
- Critici, certuri, umilințe
Trebuie să trăiți suferința în întregime pentru a vă curăța de sentimentele nocive și periculoase.
1. Odihniți-vă, restabiliți armonia și echilibrul
Uneori, nemulțumirea noastră față de viață provine din simpla oboseală. Epuizarea fizică și psihică lasă energie doar pentru emoții de vibrație scăzută – furie, tristețe.
Nu sunteți obligați să fiți mereu într-o stare pozitivă, așa că nu încercați să mascați sentimentele negative. Acceptați-le ca fiind parte din voi. Partea întunecată are un rol util – echilibrarea celei luminoase, negarea ei este lipsită de sens.
2. Aveți grija de voi înșivă
Acordați atenție sănătății voastre, stării voastre de bine, situației voastre în familie și la locul de muncă. Gândiți-vă la care ar putea fi adevărata cauză a disconfortului moral.
Poate credeți că sunteți supărați pe partener pentru că nu a cumpărat pâine, dar în realitate vă simțiți rănit pentru că o colegă a fost promovată la muncă în locul vostru. Nu înlocuiți noțiunile și evenimentele. Doar căutarea rădăcinii vă va permite să smulgeți buruiana complet.
3. Discutați despre tot ce vă neliniștește
Această metodă vă va ajuta să structurați informația care zboară în mintea voastră. Gândurile se vor așeza în ordine, se vor clarifica. Starea nervoasă se va stabiliza. Gândiți-vă mai profund la problemă, priviți-o obiectiv.
Implicați o persoană apropiată în rezolvarea problemei, o persoană în care aveți încredere. Nu e vorba doar de faptul că ar putea oferi sfaturi inteligente. Când cineva vă susține și vă ascultă, veți face față mai ușor.
4. Descărcați furia
Loviți perna sau un sac de box. Psihologii recomandă să vă descărcați furia acumulată prin activitate fizică. Aici vorbim despre durere sufletească, care poate apărea sub forma unui sentiment de neputință disperată.
Plângeți: lăsați să curgă lacrimile atât de mult cât aveți nevoie pentru a vă ușura starea. Când simțiți că v-ați liniștit, vorbiți cu propria voastră reflecție din oglindă. Spuneți tot ce simțiți, ce doriți, promiteți să depuneți eforturi pentru a îmbunătăți situația.
5. Plecați într-o călătorie
Pentru a nu merge în cerc și a nu cădea în capcanele trecutului, rupeți lanțul evenimentelor. Printre opțiuni sunt: mutarea, demisia, schimbarea stilului de viață, renunțarea la tot ce vă aduce aminte de momentele negative.
Îndrăzniți să înlăturați din spațiul vostru tot ce este învechit. Strângeți pumnii atât de tare încât să vă doară și eliberați motivele lacrimilor. De asemenea, ajută să aruncați lucrurile inutile, ideal ar fi să faceți acest lucru cel puțin o dată pe an.
6. Faceți acțiuni noi și neobișnuite pentru voi
Mergeți acolo unde vă este frică. Adrenalina și hormonii fericirii sunt eliberați acolo unde inima începe să bată mai tare. Nu vă temeți să riscați, atâta timp cât sunteți în siguranță.
Veți câștiga încredere în propriile voastre capacități prin dezvăluirea potențialului vostru de rezervă al organismului. Veți învăța să vă controlați starea emoțională în situații extreme și veți înțelege că puteți realiza orice acțiune sau proiect dificil.
7. Scrieți o scrisoare vouă înșivă
Există o tehnică interesantă și eficientă de auto-vindecare. Amintiți-vă un moment traumatizant din viața voastră. Cât de tânăr erați atunci? Cine era în jurul vostru? Ce simțeați?
Imaginați-vă că acea persoană este încă acolo. Scrieți-i o scrisoare în care să-i povestiți ce îl așteaptă în viitor. Eliberați-l de vinovăție pentru ce s-a întâmplat și pentru starea de tristețe pe care v-a provocat-o.


