Durerea de genunchi – remedii naturale care vă pun pe picioare

Durerea de genunchi – remedii naturale care vă pun pe picioare

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Durerea la genunchi este un semn că articulațiile din corp sunt afectate. Genunchii pot fi dureroși și din cauza efortului fizic sau poate fi un semnal că articulațiile dvs. au fost „atacate” de o boală gravă.

De exemplu, durerile de genunchi pot fi un simptom al artritei sau osteoartritei. Procesul inflamator la nivelul articulațiilor provocate de aceste boli poate duce la imposibilitatea de a merge dacă nu este tratată la timp.

În general, medicamentele prescrise de un doctor sunt bune pentru tratarea durerilor de genunchi cauzate de boli articulare. Cu toate acestea, în paralel, puteți utiliza cu succes remedii naturiste dovedite de-a lungul anilor.

Frunze de hrean

Se opărește o frunză mare de hrean proaspăt cu apă clocotită și se aplică pe genunchi timp de cinci minute. Acoperiți partea superioară cu o hârtie sau cu o bucată de material, un prosop. Compresa cu frunză de hrean vă va ajuta la ameliorarea rapidă a durerii acute, dar există și un „dar”: dacă aveți pielea sensibilă, hreanul vă poate provoca arsuri.

Repetați procedura zilnic timp de o săptămână.

Păpădie

Două mână de flori proaspete de păpădie galbene se pun într-un borcan și se toarnă două pahare de alcool. Lăsați la infuzați timp de trei zile, apoi aplicați sub formă de loțiune cu compresă. Pe o bucată de materia curată se pune tinctura de păpădie apoi se înfășoară genunchiul. Se lasă să acționeze timp de aproximativ o oră. Dar poți sta și peste noapte cu această compresă. Perioada tratamentului este de 5-7 zile.

Anghinare

Proprietățile utile ale anghinarei de Ierusalim vor fi benefice în tratamentul artritei ajutând la reducerea durerii. Tocați tuberculii de anghinare, turnați apă clocotită și lăsați să se infuzeze până se răcește. Apoi încălziți din nou, turnați infuzia într-un lighean și țineți picioarele cufundate, în timp ce pe genunchi aplicați bucăți de tifon îmbibate în aceasta.

După baie, ștergeți-vă picioarele, îndepărtați tifonul de pe genunchi,  ungeți zona dureroasă cu orice cremă care provoacă încălzire sau unguent pe bază de venin de albine sau șarpe, ardei iute apoi mergeți la culcare.  Durerea la genunchi trece prin trei sau patru astfel de sesiuni.

Ceaiuri pentru reducerea durerii de genunchi

Ceaiurile au un efect tonic și antiinflamator. Prin îmbunătățirea proceselor metabolice din țesuturile articulațiilor genunchiului, acestea elimină rapid și fiabil durerea.

Hrean

Radeți o rădăcină de hrean și turnați 200 ml de apă fiartă. Lăsați timp de 20 de minute să infuzeze. Se ia câte o lingură de 2-3 ori pe zi. Perioada tratamentului este de 21 de zile.

Dafin

Clătiți 50 g de frunze de dafin și puneți-le într-un vas mic de email. Apoi adăugați 250 ml apă. Se aduce la fierbere la foc foarte mic, se răcește și se strecoară. Infuzia rezultată este împărțită în 4 părți egale, beți-le 4 zile la rând în timpul zilei între mese cu înghițituri mici. Repetarea acestui remediu nu poate fi efectuată mai devreme de 6 luni.

Urzică, pătrunjel și scoarță de salcie

Se ia câte o lingură de urzica uscată, rădăcina de pătrunjel și scoarța de salcie și se pune la infuzați timp de o oră într-un termos de 200 ml apă clocotită. Acest ceai se bea după masă, de obicei dimineața și seara, jumătate de termos.

Este important să ne amintim că nici măcar remedii naturiste fiabile și dovedite pentru durerile de genunchi nu pot fi utilizate fără a consulta mai întâi un medic. Utilizarea și combinația necorespunzătoare nu numai că nu pot elimina simptomele bolii, ci și înrăutățesc evoluția și prognosticul acesteia. Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!