Dragostea ne poate vindeca acolo unde medicii nu pot face nimic. Iubirea vindeca, iubirea face minuni, iubirea te transforma. Iubirea este forta de care avem nevoie in fiecare zi.

Dragostea ne poate vindeca acolo unde medicii nu pot face nimic. Iubirea vindeca, iubirea face minuni, iubirea te transforma. Iubirea este forta de care avem nevoie in fiecare zi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 August 2018 in Dezvoltare Personala

Dragostea este sentimentul pe care puțini îl simt cu adevărat în decursul unei vieți. Agitația din zilele de astăzi ne permite prea puțin timp pentru a analiza alternative simple la problemele cotidiene. Ne simțim într-o continuă căutare a persoanei potrivite, când, de fapt, aceasta poate fi mai aproape decât speram.

Singurătatea și nefericirea în dragoste au fost subiectul a infinite cercetări și supoziții, doar pentru a găsi leacul pentru fericirea oamenilor. Poeții și filosofii au găsit în iubire inspirație pentru munca lor, dar nu și fericire, oamenii de știință au clasificat sentimentul ca un elixir al tinereții și vieții îndelungate, dar nici aceștia nu au putut inventa un elixir al dragostei.

Puterea de a iubi stă, așadar, în fiecare, în capacitatea de a abandona suspiciunile și de a oferi încredere și apreciere dezinteresată unei alte persoane. În lipsa dragostei, organismul uman se ofilește, sufocat de depresie și așteptări nerealiste.

Cine ne garantează că vom scăpa de boli iubind?

Este plin de inspirație și adevăr cuvântul Sfântului Apostol Pavel în Epistola întâia către Corinteni: „Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. (…) Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul (…)”.

Sfântul Pavel ne arată cum iubirea este un sentiment binecuvântat de către Dumnezeu, doar prin faptul că este bogată în esența ei de unele dintre cele mai apreciate virtuți pe care le-ar putea avea un om. Nu există om care să nu poată iubi, chiar dacă se simte la capătul răbdării. În fața acestui sentiment din care ia naștere însăși viața pot sta doar trufia, egoismul, dușmănia aproapelui.

Nu vorbim doar de dragostea romantică, semnificația se extinde asupra iubirii de divinitate și a creației acesteia. Ne putem iubi munca, dar acest lucru nu ne ferește de factorii negativi care ne alterează sănătatea trupului și sufletului.

Încearcă însă să-ți îndrepți aprecierea către exteriorul tău. Cu fiecare faptă bună dezinteresată pe care o faci, starea ta se va îmbunătăți miraculos. Când ne naștem suntem singuri, când terminăm această viață, tot singuri ne găsim. Dumnezeu ne-a trimis o alinare care ne face mai rezistenți în fața încercărilor vieții: iubirea. Decât să dai bani mulți pe medicamente, încearcă un remediu deosebit și gratuit în același timp…

Este complicat să iubești?

Oamenii simpli și sfinții deopotrivă au porțile deschise spre acest bun de preț. „Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul”, spunea Iisus în Evanghelia de după Ioan. Sentimentul înălțător de iubire ține bolile departe de noi, astfel putem suporta suferința mai ușor.

Au fost odata doi tineri care se iubeau foarte mult. Dupa o vreme, barbatul a decis ca este timpul sa faca pasul cel mare, asa ca a cumparat un inel si, cu toate emotiile din lume, a cerut-o de sotie.

Iubirea vindeca

El: “Am nevoie de tine… pentru toata viata!”

Ea: “De ce?”

El: “Pentru ca te iubesc. Si pentru ca nu pot trai nicio clipa fara tine.”

La scurt timp cei doi s-au casatorit. Erau cei mai fericiti oameni din lume. Insa, in doar cativa ani, rutina s-a instalat. Nici macar venirea celor doi copii nu i-a mai putut apropia. Au inceput sa se rareasca florile, cadourile, declaratiile de dragoste si chiar si momentele intime.

Anii treceau, copiii cresteau si, odata cu ei, cresteau si problemele. A urmat mersul la scoala, adolescenta, casatoria. Copiii au plecat din casa parinteasa, lasandu-si parintii singuri.

Cei doi imbatraneau si se distantau tot mai mult. Erau zile in care nici macar nu isi mai vorbeau (pentru ca nu aveau nimic sa isi spuna).

Batranica s-a imbolnavit si a ajuns la spital. Era o situatie foarte dificila, iar medicii i-au spus ca nu mai are nicio sansa si l-au sfatuit pe batranel sa se pregateasca de ce era mai rau. In acel moment, barbatul si-a dat seama de greseala pe care o facuse. El s-a dus imediat la sotia lui, s-a apropiat de patul ei, a luat-o de mana si i-a spus:

“Tu nu vei muri… nu acum!”

Ea: “De ce?”

El: “Pentru ca te iubesc! Vreau sa lupti, vreau sa avem o batranete fericita. Nu te da batuta!”

Pe obrajii zbarciti de trecerea timpului si de problemele vietii curgeau siroaie de lacrimi. In acel moment batranica si-a dat seama ca are motive sa traiasca si a luptat pentru viata ei. In cateva saptamani ea s-a vindecat, a mers acasa… si cei doi au trait ani frumosi si fericiti impreuna.

Morala: Nu iti lasa niciodata partenerul la greu. Lupta alaturi de el in bataliile vietii. Dragii mei, iubirea vindeca, iubirea face minuni, iubirea te transforma. Iubirea este forta de care avem nevoie in fiecare zi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!