„Dragă mamă, pentru mine ești perfectă!”: un text care ar trebui citit de fiecare mamă care se simte obosită

„Dragă mamă, pentru mine ești perfectă!”: un text care ar trebui citit de fiecare mamă care se simte obosită

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2022 in De SufletLecții de viațăPildeViata

Mama este cea mai bună din lume!

Văd că te uiți la tine în oglindă, mami. Te aud plângându-te că ai „cearcăne uriașe” sub ochi. Nu știu ce înseamnă asta, dar cred că apar pentru că ești obosită. Noaptea trecută iar nu te-ai culcat pentru că ai stat cu mine.

Îmi place foarte mult când mă îmbrățișezi în miezul nopții și când îți simt respirația lângă mine în timp ce în restul casei este liniște. Mă faci să mă simt în siguranță. Poate că nu îți plac nopțile nedormite, mami, dar îmi place să te am lângă mine și îți mulțumesc că îți sacrifici somnul pentru bunăstarea mea.

Te aud vorbind despre burtica ta, că ți se pare complet neatrăgătoare. Dar burta aceasta m-a purtat, mamă, așa că nu trebuie să te întristeze, va reveni la normal. A fost atât de confortabil și de plăcut acolo, m-am simțit protejat!

Acum îmi place cel mai mult când mă ții în brațe. Este atât de moale îmbrățișarea ta încât mă simt ca acasă în brațele tale. Poate te deranjează burtica, mami, dar mie îmi place foarte mult. Îți mulțumesc că ți-ai sacrificat corpul ca să mă aduci pe mine pe lume.

Te aud spunând că te simți singură. Spune-i tatei când ajunge acasă despre ceea ce te apasă, spune-i ce simți, dacă vei vorbi despre asta poate va fi mai ușor. Poți oricând să vorbești cu mine, mamă. Îmi place să-ți aud vocea. Este atât de calmă și liniștitoare!

Momentele mele preferate din întreaga zi sunt când îmi cânți sau îmi spui povești, când vorbești cu mine. Pot să petrec fiecare minut al fiecărei zile cu tine și nu mă voi plictisi. Ești persoana mea preferată din întreaga lume. Poate că nu îți place să îți petreci majoritatea timpului în casă, dar cel mai mult îmi place să stau cu tine. Îți mulțumesc că renunți la timpul tău personal ca să stai cu mine.

Văd câte eforturi faci ca să ne faci fericiți, mami. Eu și tata suntem atât de norocoși să te avem. Mi se pare că ne pui mereu pe noi pe primul loc și apreciem foarte mult asta. Cred că îți este foarte greu să faci atâtea eforturi când te simți mereu obosită, dar mereu te gândești că trebuie să ai grijă de mine și nu te mai gândești la oboseală.

Poate te simți epuizată de toate aceste sacrificii, mamă, dar nu pot trăi fără ele. Îți mulțumesc că faci atâtea lucruri pentru mine și că mă pui mereu pe primul loc.

Te urmăresc cum îmi pregătești mâncarea, apoi ștergi masa și podeaua de fiecare dată când mănânc mâncare „de oameni mari” dintr-o farfurie. Dar îmi place să învăț să mănânc singur. Îmi imaginez cât de greu este să menții curățenia și ordinea în bucătărie. Dar mi se pare foarte amuzant când mâncarea cade pe jos și câinele vine în fugă și începe să mănânce bucuros ce a căzut.

Să înveți să mănânci singur este foarte distractiv! Poate că urăști mizeria, mami, dar mie îmi place să experimentez lucruri noi. Îți mulțumesc că încerci să menții un mediu curat și că strângi mereu după mine când fac mizerie.

De multe ori mă uit la tine și zâmbesc. Să știi că pentru mine ești atât de perfectă! Îți mulțumesc foarte mult pentru toate eforturile pe care le faci pentru mine, pentru nopțile nedormite, pentru momentele în care simți că nu mai poți, dar găsești puterea de a continua, să știi că te apreciez enorm pentru asta. Știu că și tati apreciază la fel de mult tot ceea ce faci pentru familie, pentru casă.

Te iubesc mami, ești cea mai bună din lume!

Dacă v-a plăcut articolul, îl puteți distribui ca să citească și alte mămici, poate că le veți face ziua mai frumoasă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!