Două lucruri care provoacă probleme în sfera financiară! Cum putem trece de deficitul bugetului familial.

Două lucruri care provoacă probleme în sfera financiară! Cum putem trece de deficitul bugetului familial.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2023 in LifeStyleSfaturi

Nu este un secret pentru nimeni că lipsa banilor este una dintre cele mai frecvente probleme din zilele noastre.

Pot să spun sincer că și eu, la un moment dat, credeam că banii sunt fundația unei vieți fericite și a tot ceea ce există. Dar, în realitate, totul este invers, nivelul nostru de bunăstare financiară este doar o consecință, nu o cauză influentă!

Așadar, ce duce la probleme financiare? Mai important, ce putem face pentru ca munca noastră să fie întotdeauna remunerată corespunzător și să ne asigure un nivel confortabil de trai?

În primul rând, trebuie să răspundem la întrebarea: cine a inventat banii?

Evident, au fost creați de oamenii care au decis să faciliteze schimbul de servicii valoroase între ei. De exemplu, există un brutar și un cizmar, unde unul are nevoie de o nouă pereche de încălțări, iar celălalt are nevoie de pâine. Este evident că pantofii corespund unei cantități mai mari de produse de panificație, astfel încât schimbul să fie avantajos pentru ambele părți.

Exact în acest fel, pentru a face procesul de comerț mai convenabil pentru toate părțile implicate, au fost create unități monetare care au devenit o măsură a valorii diferitelor bunuri/servicii. Trebuie să recunoaștem că în acest context, banii nu sunt răi deloc.

A trecut un pic de timp și oamenii, dintr-un motiv sau altul, au hotărât brusc că banii sunt malefici și că toate nenorocirile planetei noastre se datorează acestor bancnote valoroase.

Dar în realitate, fiecare bancnotă reprezintă doar valoarea utilității noastre pentru societate și măsura cantitativă a efortului nostru productiv pe care îl putem aduce direct aici și acum.

În același timp, putem observa următoarea regulă: orice muncă fizică mecanică este întotdeauna evaluată mai jos decât cea intelectuală, iar dacă vorbim despre munca spirituală, aceasta este deja considerată un efort neprețuit.

De ce? Totul se datorează valorii energetice a minții noastre, care își îndeplinește nevoia de autoexprimare prin crearea de obiecte creative, evaluată mult mai sus. Acest lucru este perfect logic, deoarece operele de artă oferă oamenilor anumite stări și trăiri, de care mulți au atât de multă nevoie în viață.

Dacă în viața noastră problema financiară este acută, atunci trebuie să analizăm sursa veniturilor noastre și să înțelegem de ce generăm atât de puțini bani.

De fapt, deficitul din bugetul nostru poate apărea, în primul rând, atunci când nu folosim potențialul nostru creativ în profesie și pur și simplu repetăm acțiuni mecanice în schimbul unei remunerații fixe la sfârșitul lunii. În acest caz, ne transformăm într-un fel de robot, care reproduce fără suflet programele altora, iar valoarea acestor eforturi va fi infimă.

În al doilea rând, deficitul mai poate apărea atunci când iubim cu adevărat ceea ce facem și ne exprimăm pe deplin potențialul creator, dar direcția aleasă nu este relevantă pentru societate și cererea pentru serviciile noastre este minimă. Evident, și în acest caz, ne vom confrunta cu venituri reduse și, ca urmare, cu probleme financiare.

Doar atunci când alegem o profesie cerută, pe care o iubim din toată inima și investim în ea energia creativă în fiecare zi, vom primi întotdeauna suficienți bani pentru a crea condiții materiale decente.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!