Dieta pentru refluxul acid: 10 alimente cheie și 9 articole pe lista neagră

Dieta pentru refluxul acid: 10 alimente cheie și 9 articole pe lista neagră

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Deci, refluxul acid, sau arsurile la stomac, sunt sucuri digestive acide care sunt aruncate înapoi în esofag și provoacă o senzație de arsură insuportabilă. Vinovații de arsuri la stomac nu sunt alimentele care necesită mult acid, ci dimpotrivă: aciditatea scăzută a stomacului și probleme intestinale.

Nu există nicio modalitate de a elimina refluxul în câteva zile, dar măsurile consecvente pe parcursul mai multor luni pot ajuta.

În primul rând, eliminăm principalele cauze ale refluxului:

1. Înghițirea pe principiul „crocodil la vânătoare”. Mâncatul în grabă, bucăți mari, porții prea mari și mestecare foarte puțină, grăbită. Nu trebuie să faci asta.

Înțeleg situația în care o persoană la locul de muncă nervoasă încearcă să ia masa cu furculița tremurândă sub strigătele nesfârșite ale superiorilor și zvâcnirile colegilor. Aici, fie cauți un mod pentru a schimba felul în care mănânci, fie continuă să îți distrugi corpul.

Dar cunosc și un număr imens de oameni care, chiar și într-un mediu calm, trec peste întreaga fază a digestiei – mestecarea și prelucrarea salivei. Aceasta este o greșeală gravă. Învață să mănânci încet.

2. Mâncarea excesivă. Reducerea porțiilor și a numărului de mese este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru stomac și sistemul digestiv în ansamblu. În caz de reflux, aceasta va reduce presiunea asupra stomacului.

3. Obezitate și exces de greutate. Procesele metabolice perturbate sunt frecvente provocatoare ale refluxului.

4. Producerea ineficientă de acid gastric (mai ales la persoanele înaintate în vârstă).

Principii de baza în alimentație:

1. Produse de calitate fără ingrediente artificiale. Câte lucruri de coșmar pentru sucul gastric și intestine intră în tine o dată cu un cârnat drăguț și gustos, nu te-ai gândit? Tort, pizza – niciunul dintre noi nu are habar ce este acolo.

2. Cantitate adecvată de fibre . 2 porții de salată proaspătă, 1 porție de cereale, 150 de grame de legume înăbușite, 1-2 fructe, fructe de pădure. Acest lucru este suficient pentru a vă asigura pe deplin cu fibre pe tot parcursul zilei.

3. Sprijin pentru microflora intestinală sănătoasă. Dacă ai un metabolism bun la absorbția nutrienților, ai scaune regulate, fără balonare, pielea arată bine – totul este în regulă cu intestinele, nu există inflamație.

Sprijinul pentru o microfloră intestinală sănătoasă se poate realiza prin eliminarea alimentelor provocatoare și consumul unei cantități suficiente de oligoelemente. În plus, probiotice și enzime, care, desigur, sunt cel mai bine coordonate cu un gastroenterolog.

4. Proteine ​​de înaltă calitate. Aceasta este baza, inclusiv pentru obținerea cantității necesare de electroliți. Un intestin sănătos se găsește de obicei la cei care consumă regulat carne, ouă, pește, ciorbe, piftii și alte surse de proteine.

10 alimente importante:

Iaurt și chefir. Așa cum am scris, mereu cu culturi vii și puțin. Produsele industriale pasteurizate nu sunt potrivite – cel mult, le puteți adăuga aluat viu și le puteți păstra timp de 24 de ore.

Ciorbă de oase ca sursa de colagen, glutamina, prolina si glicina pentru refacerea stratului epitelial intestinal.

Varză murată.

Oțet de mere. Un aliment ambiguu, periculos pentru gastrită, dar foarte bun, pentru că, printre altele, ajută la echilibrarea acidității stomacului. O linguriță într-un pahar cu apă este o idee bună.

Ulei de cocos. Sursă de acizi grași antiinflamatori benefici. O lingură pe zi este suficientă pentru a susține intestinele și pentru a întări sistemul imunitar.

Legume cu frunze verzi. Fibră plăcută, delicată, care favorizează creșterea bacteriilor benefice în intestine.

Castraveți, dovleac, dovlecel. De asemenea, surse de fibre neutre netraumatice, care sunt benefice pentru hipersensibilitatea intestinelor.

Peștele gras este agentul antiinflamator numărul unu. Macroul, heringul sunt mai recomandați decât somonul.

Brânză de casă . De asemenea, un produs fermentat foarte bun.

Fenicul și ghimbir. Promovează digestia bună, ajută la balonare.

Provocatori activi de arsuri la stomac care trebuie îndepărtați:

1. Carne procesată, afumături, cârnați.

2. Orice produse de fast-food și produse de cofetărie gata preparate, semifabricate.

3. Brânză procesată. Nu poți mânca asta deloc, conține cele mai rele grăsimi posibile.

4. Ciocolata de slabă calitate. În general, orice ciocolată poate provoca arsuri la stomac, este mai bine să o eliminați dacă există această problemă.

5. Alcool și cofeină.

6. Băuturi carbogazoase.

7. Zahărul obișnuit și orice înlocuitori. Din păcate, ambele agravează digestia – în primul rând, pentru că provoacă supraalimentarea.

8. Prăjeli. Aceasta este cea mai nefericită metodă de gătit, care complică procesul digestiv și provoacă sinteza în exces a acidului din stomac.

9. Uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul rafinat de floarea-soarelui). Obișnuința de a prăji carnea este nocivă. Lovitură dublă în intestine.

Luați în considerare că acest ulei rafinat se găsește în ABSOLUT în toate alimentele gata de consum. Și doza sa sigură este de 10 ml pe zi. Mai bine zero.

Tot pe aceasta lista (dar trebuie testate): condimente iute, picant, ceapa, citrice, sosuri pentru salate, cereale procesate.

Enzimele digestive, probioticele, ceaiul de mușețel sau ghimbir, sursele de magneziu și aminoacizi.

Obiceiuri zilnice:

Reduceți cantitatea de mâncare pentru a reduce presiunea asupra sfincterului.

Nu mâncați înainte cu 3 ore de culcare. Puteți bea un ceai de plante liniștitor.

Lucrăm cu stres. Da , agravează grav toate condițiile, inclusiv crește urgent producția de acid.

Alergarea și exercițiile fizice intense pot exacerba simptomele de reflux.

Rezumând rezultatele refluxului, putem spune că problema este rezolvată complet prin pași precum eliminarea factorilor declanșatori ai alimentelor, proteine ​​de calitate, alegerea legumelor și fructelor potrivite pentru tine, mâncat moderate fără stres.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!