Dezvoltarea spirituala se face in sapte pasi. Vezi in ce stadiu esti acum si cum poti ajunge in stadiul suprem – “Maturitatea spirituala”

Dezvoltarea spirituala se face in sapte pasi. Vezi in ce stadiu esti acum si cum poti ajunge in stadiul suprem – “Maturitatea spirituala”

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 April 2018 in Spiritualitate

Dezvoltarea spirituala reprezinta o calatorie, pe care vom intalni atat drumuri line, cat si prapastii. Dezvoltarea spirituala poate fi dobandita in mai multe moduri. Nu exista un drum clar pe care mergem, important este insa sa invatam pe ce carare sa mergem, atunci cand suntem intr-un impas.

Totusi, cu totii ne dorim sa tragem cu ochiul si sa aflam in ce punct am ajuns, odata cu aceasta calatorie.

Etapele de mai jos iti pot fi de mare ajutor, daca iti doresti sa afli in ce etapa a vietii te afli. Cred ca prin intelegerea procesului si a stadiului in care ne aflam, ne putem conduce viata, mai departe, mult mai usor.

Aceasta este interpretarea mea, cu privire la stadiile de dezvoltare personala.

1. Absenta desavarsita a conexiunii cu spiritul si sinele.

O persoana aflata in acest stadiu, este foarte posibil sa nu fi experimentat existenta spiritului, pana in acest moment. Foarte multi oameni refuza sa accepte ca exista si alte laturi ale vietii, care sa nu implice latura materiala. Este foarte important sa acceptam. Este posibil sa traim fericiti, apreciind simplul fapt ca suntem in viata. Este doar primul pas, catre adevarata calatorie.

2. Reamintirea ca exista ceva dincolo de lumea materiala

La un moment dat, in vietile oamenilor se contureaza ideea ca exista ceva si dincolo de bunurile materiale, poate fi un semn al inceperii dezvoltarii spirituale. Poate fi rezultatul intalnirii cu o persoana, care prezinta un nivel de dezvoltare spirituala mai inalt.

Exista persoane care raman in acest stadiu ani la randul, deoarece incearca sa isi gaseasca orientarea pasilor, catre aceasta cale.

3. Curiozitatea spirituala- o perioada in care incercam sa descoperim informatii despre sine.

in acest moment creste nevoia de a afla mai mult. Devenim mai curiosi si putem intampina chiar probleme in perceperea informatiei.

Exista persoane care opteaza pentru o cale de dezvoltare spirituala, in care sunt impuse reguli clare, de urmat.

4. Studiul spiritual

Este momentul in care vom avea nevoie de un guru spiritual, de o persoana care sa ne indrume calea si sa ne ajute sa intelegem pasii care trebuie urmati, odata cu inceperea acestui demers. Fii deschis noilor posibilitati si lasa viata sa te surprinda! Vei descoperi lucruri la care nu te-ai fi gandit nicicand.

5. Dezvoltarea practicii spirituale

in acest punct al dezvoltarii, vei afla ca practica spirituala este la fel de importanta precum aerul, apa sau hrana. Nevoile se schimba cu trecerea timpului si este foarte posibil sa avem alte prioritati.

Poate ca practici precum yoga sau meditatia vor deveni o nevoie zilnica. Nu te-ai fi gandit la asta, nu?

6. Acceptarea sinelui si a celor din jur

in acest punct vei realiza ca nu exista mai bine sau mai rau, nici in calatoria ta, nici in cea a celor din jur. Singurul lucru diferit consta in deciziile luate la un anumit moment.

Va disparea orice senzatie de superioritate, iar dragostea pentru oameni va ajunge in alt stadiu. Vei simti nevoia de a ajuta si de a sustine oamenii din jurul tau, fara asteptari, fara recompense.

7. Maturitatea spirituala

in acest punct spiritualitatea nu mai este o tema de gandire, este de fapt parte din viata ta, esti tu! Problemele existentiale vor disparea, iar tu te afli intr-un stadiu de maturitate suprem. Eu inca nu am ajuns in acest punct, insa sper sa fiu totusi aproape.

Latura intunecata a sufletului

Aceasta etapa este cea premergatoare incununarii spirituale, cea in care ne aflam in intuneric, nimic nu este clar si nu stim in ce punct ne aflam. Nu iti face griji, este doar punctul de plecare in noua ta calatorie!

Fiecare stadiu al vietii ne pregateste pentru ce are sa vina, fiecare persoana intalnita pune o alta caramida la zidul dezvoltarii spirituale, iar cand timpul va veni, vei realiza ca ai ajuns in locul unde ti-ai dorit cu tot sufletul!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!