Despre ce nu trebuie să te plângi niciodată chiar și celor mai apropiați și dragi oameni?

Despre ce nu trebuie să te plângi niciodată chiar și celor mai apropiați și dragi oameni?

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

De ce suntem învățați să tăcem despre fericire încă din copilărie? Pentru că atunci când împărtășim ideile noastre bune, ne risipim entuziasmul, care ulterior ne va lipsi pentru a le pune în practică.

În timp ce le spunem prietenilor și celor apropiați cât de minunat ne vom simți la un alt loc de muncă, vom trece un interviu, ne vom căsători, vom săpa grădina, vom construi o casă și vom face renovări, ne-am comportat deja ca și cum am fi fost acolo, am trăit un moment de bucurie, toți ne-au admirat și s-au mândrit cu noi.

După aceea, încep să se întâmple minuni și totul se prăbușește. Acest lucru se întâmplă în 90% din cazuri pentru că odată cu povestea s-a evaporat secretul acțiunii și anticiparea evenimentului, dorința sinceră și energia motivației au dispărut.

Amintește-ți de câte ori ai cumpărat un curs în entuziasm, dar nu l-ai terminat? Sau un abonament la sală de sport?

În loc să împărtășești aceste evenimente, trebuie să mergi în tăcere să le realizezi. Atunci oamenii vor vedea rezultatele singuri și vor avea cu adevărat motive de bucurie, în loc să fie expuși aerului agitat.

Desigur, invidia oamenilor din jur nu a dispărut, ea poate să distrugă orașe. Pentru că omul care invidiază, în esență, este foarte leneș. Dacă ar fi în stare să-și trăiască viața și să-și facă propriile acțiuni, nu ar avea timp să invidieze și să analizeze succesul altora. În schimb, investește o mulțime de ore și ani pentru a încerca să se ridice pe seama acestui succes.

Tot ce împărtășești cu bucurie sunt dorințele tale și momentele fericite. Dar cum poate ceva să fie dorit dacă toată lumea știe despre asta și ți-a atribuit deja rezultatul final, în ciuda faptului că tu nu ai făcut încă niciun pas? Dorința se stinge, iar energia motivației se risipește.

Era internetului modern a devenit nebună din cauza tuturor acestor strigăte despre bogăție, succes și realizări incredibile. Unii oameni devin nebuni și renunță la tot ce au. Alții fac bani oferind tot felul de minuni de dezvoltare personală, produse pentru îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții și strălucesc, la care toată lumea trebuie să aspire. Pentru ce… nu pentru toți și nu pentru fiecare.

Însă dacă o persoană este bombardată 24/7 cu ideea că are nevoie de asta, în cele din urmă va crede, deoarece creierul său va fi reprogramat în acest fel. Internetul este disponibil tot timpul, și asta este ceea ce înseamnă 24/7.

Aici este important să înțelegem ce este abundența: de ce unora le este dat mult, iar altora nimic.

Prin urmare, pentru a avea o minte sănătoasă, o stare emoțională și energetică excelentă, chiar și atunci când ai o dorință puternică de a striga, este mai bine să taci despre:

1. Despre propria ta fericire. Chiar dacă s-a întâmplat deja și se întâmplă chiar acum, trăiește-o în tăcere, ține doar pentru tine sau împarte doar cu cei direct implicați. Astfel, ea va fi mult mai fericită, aparținând doar ție și nu va aduce o mulțime de energie negativă de la cei care vor să se amestece în afacerile tale.

2. Înțelege un lucru simplu – pentru a face față stării tale, ghinioanelor, problemelor și tristeții tale, nu trebuie să le expui în exterior. Acest lucru nu le vindecă, ci doar le răspândește și mai departe. Tu ești singurul stăpân al propriilor stări. Plus ajutor de la un profesionist, dacă este necesar.

3. Imaginează-ți o păpădie. Poți sufla asupra ei și ea va deveni doar o tulpină goală. Apoi poți face orice vrei cu ea: să o arunci și să o uiți, să mergi mai departe și să întâlnești o nouă floare frumoasă. Însă tu iei aceste pene de păpădie și le împrăștii în jur. Ele zboară, nu se știe unde ajung. În acest timp, depresia ta și necazul cresc în dimensiune.

4. Nu comunica despre fiecare faptă bună pe care o faci, despre fiecare pas curajos sau realizare. Este inutil. Deoarece, atunci când împărtășești, devii dependent de opinia și reacția altor oameni. Poate cineva să ia fapta ta bună și să o interpreteze într-un mod atât de negativ, încât să ajungi să pari un monstru. În timp ce altcineva ar putea să minimalizeze realizarea ta, spunând: “Pff, nu e nimic special, am avut această idee acum 30 de ani, doar că înțeleg că nimeni nu o vrea în mod gratuit!” Și iată că toate planurile și stările tale sunt doborâte la pământ…

5. Când nu depinzi de nimeni – ești un om puternic și curajos, norocos, interesant și fericit! Pentru că așa trăiești viața ta, înveți să analizezi, să-ți extragi învățămintele și să faci cu adevărat ceea ce îți place. Imaginați-vă această mare fericire – să trăiești cu adevărat și să nu te temi de nimic?

6. Și chiar dacă ai trecut prin momente foarte dificile, chiar dacă plângi noaptea în șoaptă și apoi ieși zâmbind și îți faci treburile de zi cu zi, nu trebuie să te justifici sau să spui cum reușești să nu suferi sau să te plângi. Lăsați oamenii să-și facă propriile gânduri, să-și petreacă timpul cu ei înșiși. Între timp, tu trăiești și guvernezi timpul și viața ta ca un om adevărat – independent.

Dacă, dintr-o dată, ai devenit un om de afaceri celebru, o mamă fericită sau proprietarul unui apartament nou – nu ești obligat să te justifici cum ai obținut asta și de unde a venit.

Vorbește despre viața ta doar atunci când este cu adevărat nevoie și necesar. Un strigăt liniștit este tot un strigăt.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!