Dependența de dragostea celuilalt: de ce este periculoasă pentru tine și energia ta

Dependența de dragostea celuilalt: de ce este periculoasă pentru tine și energia ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRelatiiSanatateSfaturiViata

Dragostea este un sentiment foarte frumos care poate permite unei persoane să înflorească. De asemenea, dragostea poate fi și periculoasă, mai ales dacă este neîmpărtășită și face o persoană să nu se simtă liberă, ci dependentă. Astfel de relații vă pot distruge biocâmpul și destinul.

Relațiile toxice ne distrug pe interior. Dragostea adevărată oferă doar emoții pozitive, iar oamenii care au relații sănătoase sunt întotdeauna gata să facă compromisuri. În cazul dependenței de dragoste, totul se întâmplă exact invers.

Semne ale dependenței de dragostea celuilalt

Principala problemă a oricărei dependențe este că persoană care suferă de ea pur și simplu nu o observă. Dacă îi spui unui jucător de noroc că este dependent, el îţi va răspunde că te înşeli. Dacă îi spui unei persoane dependentă de dragoste că este obsedată de o altă persoană, cu siguranță îți va spune că nu este așa.

Problema cu dependența de dragostea celuilalt este că devine evidentă doar atunci când dragostea devine neîmpărtășită. Dacă o persoană dependentă este părăsită de cel pe care îl iubește, viața acesteia se prăbușește și se formează o presiune enormă asupra psihicului.

Iată principalele semne că o persoană suferă de o dependență de dragoste:

  1. atunci când starea de spirit a unei persoane depinde în întregime de starea de spirit a partenerului său;
  2. se îndrăgostește de bărbați căsătoriți sau de femei căsătorite;
  3. stima de sine este generată de opinia unui partener;
  4. dorința de a controla o persoană și gelozie foarte puternică;
  5. nu ține cont de nevoile sale, ci doar de ale persoanei adorate;
  6. frica de pierdere, să nu fie părăsită.

Încearcă să te analizezi. Dacă ai cel puțin două sau trei semne, atunci poți fi sigur că și tu ești dependentă de dragoste.

Care este pericolul dependenței de dragostea celuilalt

1. O persoană dependentă de dragostea celuilalt își pierde puterea. O persoană liberă și o persoană dependentă de dragostea celuilalt sunt două personalități complet diferite și opuse. O persoană liberă are un foc în ochi, o dorință de a trăi și de a se dezvolta, de a face afaceri și hobby-uri. Însă o persoană dependentă este lipsită de acest foc interior. Este lipsită de energie, deoarece toată atenția și puterea sunt consumate pe menținerea controlului, asupra celeilalte persoane în ansamblu.

2. Chakrele se apropie. Dependența de dragoste epuizează complet o persoană, deoarece chakrele sale pur și simplu nu funcționează așa cum ar trebui. Acest lucru se datorează în mare măsură gândirii limitate.

3. Apar problemele de sănătate. Problemele energetice duc la afecțiuni psihologice și emoționale, depresie, anxietate, o stare obsesivă. Apoi acestea, la rândul lor, provoacă o scădere a imunității și apariția unor afecțiuni severe.

4. O astfel de persoană este lipsită de voință, iar personalitatea sa este ștearsă. Aceasta încetează să mai fie ea însuși și devine „goală”, pentru că pentru ea nu mai există alte scopuri în viață, sarcini, dorință de dezvoltare.

5. O persoană care suferă dependența de dragostea celuilalt se îndepărtează de prieteni, rude. Treptat devine singuratică, pentru că nu primește nivelul de atenție cuvenit de la persoana iubită, dar nu acordă nicio atenție celor din jur.

Cum să scapi de dependența de dragostea celuilalt

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!